Nyt porukka velkaantuu eikä rajaa näytä olevan

Pitää saada, uusi isompi talo, kesämökki (koska korona aikana se on in ja pop), uusi sähköauto, nuorisolle sähköskootterit ja muut himmelit. Asuntojen kysyntä ampaisi uuteen potenssiin ja jopa 600 000€ asunto alkaa olla normi hintainen näiden mielestä? Ylös menevät ja alas tulevat kolisemalla.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8ee88b64-d931-4295-ad58-9c182222cec7

”Suomen Pankin (SP) mukaan kotitalouksien kasvavaan velkaantumiseen liittyviä riskejä tulisi vähentää tuloihin sidotulla velkakatolla ja rajoittamalla uusien asuntolainojen enimmäispituutta.

– Velkakatto ja asuntolainojen pituusrajoitus tulisi saada viipymättä käyttöön lainaehtojen höltymisen pysäyttämiseksi, SP:n varapuheenjohtaja Marja Nykänen sanoi SP:n Euro & talous -tiedotustilaisuudessa tiistaina.

SP:n mukaan uusien asuntolainojen keskikoko on kasvanut.”

Suomen Pankissa ollaan jo herätty,  mutta veikkaan että talouden ”noustessa” kun ostellaan velkarahalla katsoo moni pankin luoton myöntäjä läpi sormien…

4 vastausta artikkeliin “Nyt porukka velkaantuu eikä rajaa näytä olevan”

  1. Tuo asia on jokahisen itse tajuttava milloinka on menossa yli oman sietokyvyn koska tuo tulojen ja menojen pitää olla reaalitasolla
    Jos ei ole silloin odottaa ulosottomies portilla terv tepivaari

  2. Eipä tuo oma ymmärrys näytä paljoa painavan, kun koko ajan pitää saada kaikkea kivaa, vaikka entisikään lainoja ja luottokorttimaksuja ei kyetä maksamaan.

  3. No sellasia on aina ja tuntuu että ovat uusiutuva luonnon vara no sekin on kai stten heidän mielestään hyvä asia terv tepivaari

  4. Hilluminen kulutusjuhlissa Holkerin väärän kurssin markan aikaan 30 v sitten johti itsemurhiin, kun markan todellinen arvo paljastui. Toki siinä oli sellainen lisävivahde, että ”Koiviston konklaavi” hyväksyi riistokorot ja omaisuuden takavarikot, jotta pankkien vakavaraisuusvaatimus saatiin EY-liitynnän edellyttämään kuntoon.

Kommentoi