Paras valinta saa epätoivoiset Venäjän puolustajat liikkeelle

Kun Johan Bäckman, Erkki Tuomioja, Johannes Yrttiaho ja Tiedonantaja lehti toteavat että Suomen F-35 hankinta on virheellinen niin silloin voidaan 100% todeta että hankinta on mitä mainioin.

Kaikki punaiset ja venäjämieliset repi pelihousunsa ja sekin kertoo että uuden monitoimihävittäjän hankinta on oikea!

Kiitos siitä ! 🇫🇮

22 vastausta artikkeliin “Paras valinta saa epätoivoiset Venäjän puolustajat liikkeelle”

 1. F-35 on jo ollut taistelutilanteissa ja mm Venäjän tutkajärjestelmät ei ole sitä huomanneet. Tässä ihan hyvä artikkeli siitä millainen ylivoimainen häivehävittäjä meille on tulossa:

  Näin F-35-hävittäjää on käytetty taistelussa – ”Koneella on uskomattomia toiminta­­kykyjä” https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008468453.html

 2. Koneiden määrä olisi voinut olla kolmanneksen pienempi ja sillä erotuksella maasta ammuttavia torjunta-aseita ja ammuksia jolloin kokonaispaketti olisi ollut monipuolisempi.

  1. Suomi on niin iso maa että se 64 konetta on minimi. Näin on Suomen Puolustusvoimat määritelleet kun hanketta valmisteltiin.

 3. ”Suomeen luodaan oma olennaisten varaosien varasto poikkeusoloja varten. Sillä varmistetaan, että koneet ovat käytettävissä, vaikka tilanne alkaisi kriisiytyä ja huoltoyhteydet katkeilla.

  ”Sen on riitettävä tietty aika, vaikka kaikki valtakunnan huolto- ja tietoliikenneyhteydet olisivat poikki”, Renko sanoo.” (HS)

  Se että teemme muihinkin maihin eturungot niin kyky pitää varaosien varasto myös Suomessa parantaa meidän toimintakykyä kriisien aikana. Tämä on ainutlaatuista Suomen historiassa hävittäjäkauden aikana.

 4. Tuomioja olisi mieluummin ottanut Gripenit. Ei sen kummempaa. ”Punaiset” ne hyväksyi tään kaupan Marinin hallituksessa. Tää on vuodelta 2020 kun äänestettiin ja on kopsittu Tiedonantajan sivuilta heh.. Kaikki hyväksyivät F-35 kaupat lukuunottamatta kahta tulipalopunaista.

  =Vetoomukset hävittäjähankinnan uudelleenarviosta ja vaihtoehtojen selvittämisestä saivat tänään tylyn vastauksen eduskunnalta. Se antoi valtion budjetissa hallitukselle valtuudet ostaa taisteluhävittäjät. Vain kansanedustajat Johannes Yrttiaho ja Markus Mustajärvi (vas) uskalsivat vastustaa hallituksen esitystä, joka hyväksyttiin äänin 53-2, poissa 144.

  1. Hävittäjät valitsi asiantuntijat, poliitikoilla on ollut pelkkä ”leimasimen” hyväksyntä paperiin tehtävä. Silti on näitä jotka vastustaa lähes kaikkea mikä on Suomen puolustukselle hyväksi…ei oikein mene meikälle jakeluun.

 5. Punapellet jatkavat neukkulauskoaan, vaikka neukkula katosi jo 30 vuotta sitten.

 6. Tässä pitää miettiä pidemmälle ja laajemmin eikä pelkkää kone hankintaa:

  ”Hävittäjäkaupat raottavat suomalaisille yrityksille vaikeasti avautuvia ovia.

  Suomalaisyrityksille tulee aivan uusia mahdollisuuksia päästä äärimmäisen suojelluille Yhdysvaltojen puolustusteollisuuden markkinoille. Samalla aukeaa mahdollisuuksia päästä Yhdysvaltojen kautta globaaleille vientimarkkinoille.

  Jo kilpailutukseen pääsyn ehtona oli, että hävittäjien tarjoaja sitoutuu tekemään Suomen kanssa teollista yhteistyötä. Tämän yhteistyön arvoksi on määritelty vähintään 30 prosenttia kauppahinnasta. Kyse on siis lähes kolmen miljardin euron yhteistyöstä” (YLE)

  Joillekin länsimaiden kanssa elo tuntuu vastenmieliseltä ja nämä kävelisi vieläkin vain tuohivirsuissa venäläisiä pokkuroiden.

  Onneksi nykyiset sukupolvet ei elä YYA ajan maailmassa.

 7. Enpä ole elänyt koskaan YYAssa
  Ja jos ja kun tuo työllistäminen noissa on n sata paljonkos se vaikuttaa Suomen työllistettyihin ja toden näköisesti ne ovat jo työn syrjässä kiinni
  Työttömiä kun melkoisesti taitaa nytkin olla n 500 000 tuhatta
  Koneet on paras ei me Suomessa tarvita konetta jolle laskeumis asento jo tuottaa onkelmia tulemalla katolleen maahan terv tepivaari

 8. Armeija ei ostele mitään hävittäjiä ilman hallituksen hyväksyntää. Ja tää hallitus joka on kovasti pääministeriä myöten ”punapellejen” hallussa hyväksyi F-35.

  1. Niin…asiantuntijat kävi usean vuoden aikana läpi ehdokkaat eikä tämä alkanut kun punaiset oli johdossa. Manna Sarin ei ole muuta kuin leimasin eikä se tätä hanketta voinut edes vastustaa. Vasemmisto vastusti viimeiseen asti Anderssonin johdolla.

   Pulinat pois, hanke meni maaliin. 🇫🇮👍

 9. Kaksi tekniikan tuntijaa (heh.) : ”.vanhanaikaiseen tekniikkaan”

  Kuinka kehtaavat – joillekin koulutus on noussut nuppiin.

  *******************************************************************

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008468116.html
  .
  Professori: Hävittäjäkaupoissa sitoudutaan vuosikymmeniksi vanhanaikaiseen tekniikkaan – etenkin F-35-hävittäjien tilausmäärää arvostellaan

  Kansanedustaja Kimmo Kiljunen ja Hornet-kauppoja tutkinut professori Heikki Hiilamo ovat huolestuneita hävittäjäkauppojen todellisista kustannuksista ja turvallisuuspoliittisen keskustelun vähyydestä.

  *
  Tekniikan tuntija:

  Heikki Tuomas Hiilamo (s. 4. joulukuuta 1964 Lahti) on suomalainen valtiotieteiden ja filosofian tohtori sekä tietokirjailija.[2] Hän on työskennellyt Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professorina elokuusta 2013.Tätä ennen hän työskenteli Kansaneläkelaitoksessa tutkimusprofessorina.

  Hiilamo nimettiin vuonna 2008 Tampereen yliopiston terveystieteen laitokselle sosiaali- ja terveyspolitiikan dosentiksi.[Wikipedia]

  *

  !turvallisuuspoliittisen keskustelun vähyydestä’

  Pitäisikö näiden kaiffareiden mielestä puhua vielä enemmän Krimin miehityksestä ja Venäjän jatkuvasta uhasta Ukrainaa kohtaan?
  *

  1. Eli näiden mielestä pitäisi ostaa 20 vuoden päästä vielä uudempaa tekniikkaa 🤔….😅😅😅.

   Se on vähän kuin tämä eräs joka näilläkin blogeilla harrastaa F-35 haivehävittäjän syyttämistä pelkäksi hyökkäyskoneeksi?

   Hänelle on varmaan 50 vuotta sitten koulutettu vain perääntymään….onneksi tämmöisiä ei enää ole PV:n palveluksessa….

   1. Kiljunen (SDP) on tyypillinen punainen edustaja, jos kyseessä olisi olleet MiG hävittäjät ja vastaavat,,, olisi punaisia ruusuja kannettu Tehtaankadun ovesta sisään …

 10. Mulle tärkeintä on hyvät asevoimat. Nato ei ole myöskään mörkö itselleni, vaikka en olekaan sitä mieltä että sinne on pakko liittyä.

 11. IS: ”Kansanedustaja Kimmo Kiljunen ja Hornet-kauppoja tutkinut professori Heikki Hiilamo ovat huolestuneita ………… ja turvallisuuspoliittisen keskustelun vähyydestä.”

  Kimmo Kiljunen ja Heikki Hiilamo – eikä venäläisyen toimet huolestuta tietä lainkaan?

  **********************************************’***********
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f1df9fa2-de40-432f-b511-e3ec12a08928
  12.12.2021

  Venäjä rahtaa lisää aseita Ukrainan rajalle – mukana pahamaineinen Buk-ohjus

  Junakuljetukset Ukrainan rajalle ovat jatkuneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *