31 vastausta artikkeliin “Siitä, lyhyesti ja ytimekkäästi.”

 1. Erittäin hyvä yhteenveto Purralta.

  Nämä Brysselin ajamat tukipaketit ja rahansiirrot antava kuvan yhteisöstä, jossa huonosta taloudenhoidosta saa palkkion, ja hyvä taloudenhoito johtaa rangaistusmaksuun.

 2. Tuohan oli Riikka Purran puheenvuoro välikysymyskeskustelussa, mutta samassa keskustelussa oli myös todellinen helmi, joka tuli SDP:n Hussein Al Taeelta:

  ”Arvoisa puhemies! Haluaisin omalta osaltani viedä tätä keskustelua nyt hieman eteenpäin.
  Pientä faktantarkistusta: Kun puhutaan, että Yhdysvallat elvyttää omaa talouttaan, se pitää paikkansa, mutta Yhdysvallat elvyttää tällä hetkellä monia muitakin maita, erityisesti niitä, jotka ostavat tuotteita yhdysvaltalaisilta yrityksiltä. Kun puhutaan, että Kiina elvyttää omaa talouttaan, tämäkin pitää paikkansa, mutta Kiina samanaikaisesti elvyttää monia maita siinä ympäristössä, jotka ostavat kiinalaisia tuotteita, kuten jopa Intiaa…”

  Mitä tuohon sitten sanoisi…

 3. Persujen yritys on haudattu ja kuopattu syvälle. Eikä siihen auta enää mikään, edes perustuslakivaliokunnan näkemykset äänestyksestä.
  Al Tae on oikeassa. Purra propagandisti.

  1. Al Taee on oikeassa?

   Okei, eli Kiina elvyttää Intiaa, kun Intia ostaa kiinalaisia tuotteita.

  2. Et viitsisi jauhaa puhdasta potaskaa.
   Elvytystä ei todellakaan ole se, että ostetaan omalla rahalla jotain toisesta maasta.
   Tyhmyyden ymmärtäisin, mutta typeryyttä en.

   1. Voin ostaa kahdesta maasta ja aina on kotimainen tuote
    Ja aina on tuotteita joita ei tehdä Suomessa silloin ne pitää ostaa muista maista ja jos Suomi ei osta muualta tuotteita ei nekään kauaa osta meiltä
    Mitäs sitten tehdään kerroppa se terv tepivaari

 4. Jos tuon Mikan lainauksen luettuaan sanoo, että al Taee on oikeassa, niin kyllä silloin on talousopit hieman hakusessa.

  Purran sanoma pitää paikkansa. Tuolla tavallahan keskustelu menee, kun elvytyspaketista keskustellaan. Hallitukselta ei vastauksia tule, vaan tehdään näppärä väistöliike lausumalla jotain asian sivusta.

  1. Juha U, mitähän sama talousoppi mahtaa ajatella siitä, kun esim. Italia ja Espanja ei juurikaan osta suomalaisia tuotteita?

   😉

 5. Tätä vartenhan näillä talousneroilla on tuo ketjuteoria, Kun italialaiset ostavat saksalaisia tuotteita ja sitten saksalaiset suomalaisia, niin tästä tulemmekin päätelmään, että Italia elvyttääkin Suomea eikä päinvastoin.

  Sitä en sitten tiedä, että miten nuo kaksi taloustieteilijää selittävät sen, että Italia itse ei elvytä mitään.

 6. Persut näkevät vain tilinumerot ja taas vain rahan, eivät sitä miten sinne tilille rahaa saa myytyä.
  Positiivinen kaupallinen ympäristö, jossa on hyvät olosuhteet, uskoa yhteistyöhön, kauppapolitiikka, onnistumisen psykologiaa, hyvät ja asiansa osaavat kauppamiehet, se tuo rahaa tileille ei vain pankkisiirto ennen kuin kaupan lasku on lähtenyt.
  Eli Purra on ihan metsässä perusajattelussa, miten ristiin ja isoissa kuvioissa asiat ovat ja, miten onnistunut kauppapolitiikka tukee asiaa.
  Persut ei osaa luoda mitään uutta ja positiivista ilmapiiriä, vaan kurjistaa.

  Purran teksti on vain yksinkertaisille tarkoitettua EU- vastaista propagandaa.

  1. Jos Purran teksi on tarkoitettu yksinkertaisille, niin ketä koitat säväyttää noilla kaupankäynnin alkeilla?

 7. Purra puhuu puuta heinää, eikä ymmärrä kansainväisestä kaupankäynnistä hölkäsen pöläystä. Mutta menee tasoisilleen lävitse kuin kusi lumeen.

  1. Voit tapasi mukaan haukkua taas Purraa ja kaikia muita persuja, sehän se tavalisin antisi kaikkeen on, mutta jos ihan oikeasti olet sitä mieltä, että Al Taee on oikeassa niin pihalla on kyllä joku muu kuin Purra ja persut.

    1. Kerrohan mistä ihan tarkaleen tiedät Al Taeen esittäneen ”viitteelisen lausunnon” ja mihin Al Taee lausunnollaan viittasi? Ja kun pääset vauhtiin, niin valista nyt meitä tavallisia kuolevaisia siitä mikä järki Al Taeen viittellisessä laussunnossa on?

 8. Asian voisi yksinkertaistaa seuraavasti:
  Annamme Italialle rahaa.
  Italiaanot ostavat osalla rahasta jotain Suomesta.
  Olemme siis itse maksaneet sen tavaran tai palvelun, mikä menee italiaanoille.
  Se on jonkun mielestä elvyttävää toimintaa…………

 9. Vielä kerran. Kokonaisuus on monien eri maiden kaupankäynnin ristikkäisvaikutus, joka yltää laajasti Eu:n ulkopuolisiin asiakassuhteisiin monien maiden parantaessa tuella kilpailukykyään ja se tuki pitää kohdistaa koronan tuomiin vaurioihin. Eli se ei ole vain akselilka suomi-italia tai muut maakohtaiset.

  1. Olet sitten ylivoimaisessa osaamisessasi ja asiantuntemuksessasi ihan vakuuttunut siitä, että mainitsemiasi ei yksikään ekonomisti, makrotalousasiantija jne, ole osannut ottaa huomioon?

   Hassua kyllä, kasvava määrä heistä on tullut sille kannalle, että paketti ei ole Suomen kannalta taloudellisesti kovinkaan hyödyllinen ja tämän tietää jos lukee muuutakin kuin otsikot, eikä elä henkilöpalvonnassa.

 10. Vielä kerran, jottei totuus unohtuisi

  *************************************************************************************
  Tullin tilastoihin perustuen
  .
  Maatilastot, vuodet 2004 – 2018

  Kauppavaihto maaryhmittäin ja maittain; tuonti alkuperämaittain ja vienti määrämaittain

  https://tulli.fi/documents/2912305/3604174/Kauppavaihto%20(maat)%20-%20Handelsomsattning%20(l%C3%A4nder)%20-%20Trade%20(countries)%202018/b2abb257-abaa-464c-9e71-2768ab9160f2?version=1.25

  *
  Italia vienin osuus : 2,3%
  Espanja viennin osuus : 1,6%
  Kreikka viennin osuus: 0,2%

  Saksa viennin osuus : 15,1%
  Iso-Britannia viennin osuus :4,5%
  Ruotsi vienin osuus. 10,4%

 11. Ei al Taee mitään viitteellistä esimerkkiä antanut. Hänhän teki omien sanojensa mukaan faktantarkistusta.

  Valitettavasti vain al Taeelta meni maiden välinen tuonti ja vienti keskenään sekaisin.

 12. Katoppas..sitoutumaton persu utari linkittää sitouttumatonta politiikkaansa..Miten tuo linkitys muuten liittyy kunnallispolitiikkaan ???

 13. Välikysymys #eduskunnassa.

  Riikka Purra esittää kantansa.

  https://twitter.com/ir_rkp/status/1361923635292893185

  *
  Kun me sanomme, että paketti on Suomelle sysihuono, te vastaatte, että EU-jäsenyydestä on hyötyä. Kun me sanomme, että paketti ei auta Suomen vientiä, te vastaatte, että kyse on solidaarisuudesta. Kun me sanomme, että Suomen ei pidä tukea taloutensa itse tuhonneita maita, te kysytte, että Venäjän syliinkö tässä pitäisi mennä.

  Haluaisin kysyä, arvoisa hallitus: onko Suomi vuoden 95 EU-jäsenyydellään sitoutunut mielestänne sanomaan kyllä kaikelle, mitä unionista kehdataan esittää?

  [ Siis Riikka Purran kannanotto ei tosiaan liity mitenkään kunnallispolitiikkaan.]

 14. Unionimaiden taloutta voitaisiin elvyttää ostamalla unionin tuotteita ala-arvoisen kiinalaisen tuotannon sijasta.

  Paras tie elvyttämiseen olisi paluu kansallisiin valuuttoihin. Mutta liittovaltiofanaatikot eivät hyväksy ja ovat näin elvytyksen pahin jarru.

  Kellutuksella valuuttojen arvot korjautuisivat oikeille tasoilleen.

  Niissä maissa, joille euro on liian kallis valuutta, oman tuotannon kilpailukyky paranisi omassa maassa ja vientimahdollisuudet paranisivat.

  Kansallissosialistisen Kiinan roinatuotannon kilpailukyky alenisi.

  Tätä älyävät harvat poliitikot ja muutkin ovat pihalla kuin kirsi. Älyävistä mainittakoon taloustieteen nobelistit, Väyrynen ja minä itse.

 15. Hyvin sanottu Purralta. Tuo Italian ”elvytyspaketti” olisi kyllä hyväksytty millä hallituksella tahansa koska Kokoomus on vain olevinaan sitä vastaan koska olisi muka ”neuvotellut paremman”.

  Mihinkähän tuo raha sitten mahtaa lopulta päätyä? Italialaisilla ja muilla on nyt kova homma miettiä mihin lahjarahansa käyttää. Koko Eurooppa on kärsinyt koronasta ja jokainen olisi tarvinnut omat rahansa. Tuki olisi voinut olla jotain keskuspankin lainaa tms. eikä lahjarahaa suomalaisilta veronmaksajilta.

  1. Italia tuskin käyttää avustuspakettia läheskään kokonaan, jos ollenkaan, koska se ottaa heitä ylpeitä luonnon päälle. Mahdollisuus tietenkin on mutta…?

Kommentoi