25 vastausta artikkeliin “Tähän on tultu, tziiuz!”

 1. ” Elokapinasta ja syyskapinasta” selviytyneet veteraanit palkitaan sitten mitalein 🤦

  1. Niin, tässä on oikeita ongelmia. Ne ei vaan ole niin mediaseksikkäitä.

  2. On niitä katoja ollut eneninkin
   .
   Suuret nälkävuodet vuosina 1866–1868 olivat viimeisin laajamittainen nälänhätä Suomessa ja Länsi-Euroopassa.[1] Se oli tuhoisa väestökatastrofi, sillä nälkävuosien aikana kuoli kahdeksan prosenttia Suomen väestöstä.
   .
   Suuret kuolonvuodet olivat Pohjois-Eurooppaa koetelleiden harvinaisen kylmien vuosien jakso 1695–1697. Silloin varsinkin Suomessa, mutta myös laajalti Pohjois-Ruotsissa, Virossa ja Liivinmaalla viljasadot jäivät huonon sään vuoksi epätavallisen niukoiksi tai menetettiin kokonaan.[1] Arvellaan, että Suomessa neljännes tai jopa kolmannes[2] koko väestöstä kuoli tuolloin nälkään ja tauteihin. [ Lähde: Wikipedia ]
   .

   *************************************************************
   .
   https://www.aamulehti.fi/kotimaa/art-2000008313034.html

   Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK varoittaa, että maatalous on ajautunut vaaralliseen talouskriisiin. Järjestön mukaan kesän kuivuus on pienentänyt satoa paikoin katastrofaalisesti, ja samaan aikaan maatalouden tuotantopanosten hinnat ovat nousseet nopeasti.

   ****************************************************************
   EU:lla on sama ongelma kuin Suomen valtiolla – rahat eivät tahdo riittää
   .
   https://www.aamulehti.fi/moro/art-2000008298003.html

   1. EU:n ruoka loppu

   EU on toimittanut Ruokapankille erilaisia kuivaruokia ja säilykkeitä, jotka on jaettu ruokakasseissa hävikkiruuan ja ostoruuan ohella. Kassissa on ollut muun muassa pastaa, jauhoja, hernekeittoa ja säilykelihaa.
   ”EU-ruoka-apu sellaisena kuin se on ollut loppuu. Uusi ohjelma on tekeillä, mutta se ei ole edennyt edes EU-komission käsittelyyn. Kukaan ei tiedä aikataulusta tai ohjelman sisällöstä.”

 2. Olen joutunut kiertämään yhden heidän mielenosoituksen, eikä se maailmaani kaatanut. Ei heidän työstä ehkäpä ole mitään hyötyä ilmastolle, mutta ei oikeasti haitat ole kummoisia, niitä ylidramatisoidaan.

  Mutta asennoitumisessa medialla on pieni haaste. En halua ylidramatisoida termiä, mutta teknisesti katsoen kyse on järjestäytyneestä rikollisesta toiminnasta, vaikka sen haitat ovatkin lähes nolla. Ei ole oikein suhtautua täysin kritiikittömästi median toimesta. He ovat yleensä kovia muistuttamaan tällaisista asioista, nyt unohtui.

 3. IPCC:n masinoima Ilmastonmuutos on vasemmistoeliitin kehittämä paskauskonto (lue moraalin mahalasku), jonka avulla voi rikastua, rikastua paljon ja vieläkin enemmän, esimerkkinä Al Core, joka on lahkolaissaarnaajan tavoin kiertänyt maita ja mantuja lentäen ja saastuttaen ilmakehää viedessään uhkasanomaa maasta toiseen ”Elämme lopun aikoja, mutta vielä on mahdollisuus pelastua: jos/kun raha kirstuuni kilahtaa, sielunne ilmastotaivaasen vilahtaa”.

  1. Helsingin hiippakunnan emerituspiispa Eero Huovinen hakee näppärästi Kirkolle jäseniä näillä tuki-ilmaisuillaan….

  2. Elokapinaliset ovat kylä saaneet tuoda agendaansa runsaasti esiin mediassa.

   Mitä voitaisiin saavuttaa, jos Suomen hallitus heidän vaatimuksestaan julistaisi ilmastohätätilan?

   Vaikuttaisiko Suomen hätätila jotenkin Intian, Kiinan .. j.n.e. tapaan toimia?

   *******************************************************************
   https://www.kotimaa.fi/artikkeli/piispa-eero-huovinen-tuki-elokapinan-tavoitteita-hsssa-olisiko-mahdollista-etta-keskittyisimme-kuuntelemaan/

   *
   ”Olisiko mahdollista, että Elokapinaa ei pidettäisi vain järjestys- ja liikennehäiriönä? Olisiko mahdollista, että keskittyisimme kuuntelemaan sitä asiaa, mikä on Elokapinan takana?” Huovinen kysyi lauantaina julkaistussa kirjoituksessaan.

   1. Varmaan kirkon pitääkin nyt nuoleskella nuoria – nuoret ovat eroamassa kirkosta.

    Päättäjät ………, ……….. ja maailmalla ovat jo lähteneet oikealle tielle.

    Päättäjät suurissa, pääosin hiilidioksidipäästöistä vastuussa olevissa maissa, eivät ole tehneet juuri mitään.

    Pikkuisen Suomen venkoilut eivät vaikuta kokonaisuudessa juuri mitään

    ************************************************************
    Eero Huovinen ,piispa, eläkkeellä, Helsinki

    https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008301278.html

    Päättäjät Helsingissä, Suomessa ja maailmalla ovat jo lähteneet oikealle tielle. Elokapinan väki kysyy, onko tehty tarpeeksi. Voisimmeko yhdessä päästä pitemmälle?

 4. Läntinen kristinusko (katolisen kirkon pedofiilipappeineen) ja sen maallinen versio, marxismi) ajavat maailmaa päättäväisesti kohti orwellilaista dystopiaa, ainakin yrittävät tosissaan.

  Tanskalainen teologi ja filosofi Sören Kierkegaard (ei ollut päivääkään pappina) näki valheen läpi jo 1800-luvun alkupuolella, ja hyökkäsi terävän kynänsä koko voimalla sekä läntistä kristinuskoa että Hegelin filosofiaa vastaan. Vaikka Kierkegaard oli luojauskovainen, tai ehkä juuri siksi, hän piti Tanskan luterilaista kirkkoa pakanuuttakin pahempana asiana.

  1. ”Mihinkään dystopiaan ei olla menossa. Ja kirkon merkitys nykyaikana on mitätön.”

   Kirkolla ei ole ollut , mielestäni, oleellista merkitystä Suomessa vuosikymmeniin.

   *********************************************************************

   Dystopia (m.kreik. δυσ- + τόπος; myös: kakotopia, antiutopia) on epätoivottava yhteiskunta[1], kauhukuva tulevaisuuden yhteiskunnasta[2]. Termi on tarkoitettu utopian vastakohdaksi, ja sillä tarkoitetaan ihanneyhteiskunnan vastakohtaa, pelon utopiaa. [ Lähde: Wikipedia ]

 5. Kulttuurimarxilaisten pitkä marssi läpi instituutioiden on tullut kulminaatiopisteeseen. Seuraava askel johtaa orwellilaiseen dystopiaan, tai sitten järki ja moraali voittavat.

 6. Muistuttaisin kaikkia: Kaikki voimakas viha ja aggressio Elokapinan kaltaisia liikkeitä kohtaan on juuri se mitä he haluavat. Se johtaa heidän glorifiointiin ja maineen kasvamiseen.

  Älyllinen debatti, täsmälliset kulmat, kunnioittava lähestyminen ja kritiikki joka seisoo kahdella jalalla ovat eri asioita. Niitä ei voida lytätä päättömäksi valittamiseksi.

  1. Minusta heidän touhu on lähinnä naurettavaa, ei tuollaisia vihata voi. Lähinnä siellä päin asuvat normaalit ihmiset kärsii noista ruuhkista ja myöhästymisistä näiden takia. Sakkoja heille tuntuvasti,,,jotta jää mieleen.

 7. Näin Hollannissa:

  https://www.is.fi/urheilu/art-2000008293829.html

  Urheilija liimasi itsensä lentokoneen kattoon – joutuu vuodeksi vankilaan
  James Brownin tempaus oli osa Elokapina-liikettä.

  KAKSINKERTAINEN paralympiavoittaja James Brown on tuomittu vuoden vankeuteen hänen estettyä matkustajalentokoneen lähdön Lontoossa syksyllä 2019.

  Brown kiipesi Amsterdamiin lähdössä olleen British Airwaysin koneen katolle osana Elokapina-liikkeen protestia. Hän kiinnitti kätensä superliimalla lentokoneen kattoon.

 8. Dystopia on todellakin tulossa. Sitten kun ilmsto muuttuu, että talvella on hiki ja kesällä vilu. Maanviljelynkin kanssa voi alkaa tehdä niin tiukkaa, että on opeteltava syömään hyönteisiä.

 9. Eero Huovinen ,piispa, eläkkeellä : ”Päättäjät ………, ……….. ja maailmalla ovat jo lähteneet oikealle tielle.”

  Päättäjät suurissa, pääosin hiilidioksidipäästöistä vastuussa olevissa maissa, eivät ole tehneet juuri mitään.

  Pikkuisen Suomen venkoilut eivät vaikuta kokonaisuudessa juuri mitään

  ************************************************************
  Eero Huovinen ,piispa, eläkkeellä, Helsinki
  https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008301278.html
  Päättäjät Helsingissä, Suomessa ja maailmalla ovat jo lähteneet oikealle tielle. Elokapinan väki kysyy, onko tehty tarpeeksi. Voisi

  *************************************************************
  Jos kaaos oikeasti on tulossa, niin se vain tulee, vaikka kuinka kapinoitaisiin Suomessa tai n.s. Länsimaissa.

 10. ”Dystopia on todellakin tulossa. Sitten kun ilmsto muuttuu, että talvella on hiki ja kesällä vilu. Maanviljelynkin kanssa voi alkaa tehdä niin tiukkaa, että on opeteltava syömään hyönteisiä.”

  😋

 11. ”Elokapinaan kuuluva Elina Kauppila näkee, että Suomen ilmastopolitiikassa on rakenteellista rasismia. Elokapinan mukaan ilmastonmuutos johtuu siis rasismista.”- Verkkolehti Partisaani 3.10.2021.

  😏😏

 12. Herttainen lukemisto se lehti eikä Kauppila aivan niin sanonut. Paljonpas siinä vihjaillaan erääseen kansanosaan.

 13. Kaksi mietettä tällä hetkellä.

  1a. Kenen teidän elämää nuo mielenosoitukset ovat oikeasti haitanneet merkittävästi? – arvaan ettei kenenkään. Joten miksi ottaa stressiä? Haitat ovat mikroskooppisia yhteiskunnan tasolla.

  1b. Edellisestä jatkaen, mielestäni he eivät ansaitse tämän tason huomiota. Poliisi hoitakoon hiljaisuudessa jos poliisi katsoo asialliseksi.

  2. Vaikka haitat ovat edelleen mikroskooppisia, kyse on silti järjestelmällisestä, ohjatusta rikollisesta toiminnasta. Siten pidän huolestuttavana, että isot mediatalot ja ministerit myöntyvät tukemaan toimintaa antamalla näkyvyyttä, audiensseja, lausuntoja heille, yms. Jos annamme sanoman että rikoksia tekemällä voittaa, annamme väärän sanoman.

  Antaa koirien haukkua ja karavaanin kulkea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *