Tervetuloa 2000 vuotta ajassa taaksepäin

Maassa ruoskitaan ihmisiä ja kivitetään hengiltä. Kipataanko toinen miljardi euroa tälläiseen maahan? Oma mielipide on edelleen, ei mitään sinne eikä mitään sieltä tänne. Ei Suomen 🇫🇮 ongelma!

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/43bf3c65-ec75-4a59-a5a0-ca79285d4247

”Taliban ruoski naisia ja pidätti toimittajia mielenosoituksessa

 Tänään klo 21:59 ” (IL)

22 vastausta artikkeliin “Tervetuloa 2000 vuotta ajassa taaksepäin”

 1. Kauan saat hakea että löydät yllättyneen ihmisen.

  Afghanistan sai nyt sen hallinnon jota he ovat halunneet. Eiköhän vain todeta että aika turha meidän enää yrittää kertoa heille mitä haluavat.

  Ehkäpä voisimme vain todeta että se on paska paikka jossa on paskat tavat ja ihmiset ovat idiootteja – mutta kun heillä se omaa maa siellä on, heillä on siihen oikeus.

 2. Voimme todeta, että rahan syytäminen sinne on haaskausta joka suhteessa.

 3. No, ei ole, vaan yhteistyössä ja valvotusti lahjomattomien organisaatioiden kautta siivitysvienti tuottaa aina tavalla tai toisella. Lukeminen, naisten oikeudet, viestintävälineiden käyttö jne..Kukin kantokykynsä mukaisesti. Mutta ei tuhansia vuosia vallinnutta sortojärjestelmää hetkessä voi muuttaa.

  Mutta, miksi tuhansia vuosien ikäinen Kiinalainen kulttuuri muutti voimavaransa ja järjestelmänsä, kommunismin, tehokkaammaksi kuin me ns. kapitalistit kapitalismimme osaajina, ja on nyt maailmanvalta n:o 1 ?

  1. Koulutus ja sivistys on tietenkin paras keino muuttaa maan tapoja, mutta kuten nyt nähtiin se tulee kestämään vuosikymmeniä ellei satoja, jotta asiat muuttuisivat. Koko yhteiskunta oli valmis luovuttamaan vallan telebaneille ilman minkäänlaista kunnon vastarintaa.

   Yhteistyössä ja valvotusti lahjomattomien organisaatioiden kautta. Ongelma piilee juuri tuossa. Afganistanissa korruptio on vahvaa joka tasolla. Koulutuksessa, poliisitoimessa, oikeuslaitoksessa, armeijan piirissä jne.

   Aika paljon rahaa noille sektoreille syydettiin ja kukaan ei varmaan tiedä tarkasti paljonko tuosta rahasta päätyi vääriin taskuihin. Kukin voi itse veikata oliko se määrä 20, 30, 40 50 vai 50+ prosenttia avustusten määrästä.

   Paljon joka tapauksessa.

 4. Ilmeisesti on ihmisiä jotka eivät osaa elää ilman kovaa kuria koska tällainen on mahdollista? Ja luetteloon Kiina Venäjä ValkoVenäjä?

 5. Olen Markon ja Kyuu Eturautti’n kansa samaa mieltä.

  *
  Uskonpa, että suurimalle osalle maaliman 7.5 miljardille ihmiselle on samantekevää kuka (ja miten) Afganistania hallitsee.
  .
  EU -maiden johtajat varmasti kokevat ongelmaksi, jos talibanit hallitsevat maata samalla tavalla kuin edellisellä kerralla vuosina 1996–2001.
  .
  Hyviksinä esiintyvien EU- valtiouiden johtajat haluavat auttaa Afganistanin kansalaisia, mutta olla tukematta kansaansa (etenkin naisia) terrorisoivaa hallitusta.

 6. Loppujen lopuksi täällä esitetyt mielipiteet ja kinaaminen eivät vaikuta pippurin siemenen vertaa Afganistanin tilanteeseen saati Suomen tekemisiin.

  1. Eivät todellakaan.
   Haavisto puuhasteee, kuten ennenkin tukien terroristimuijia ja jakaen rahaa toivottomiin tapauksiin.

  2. ”Loppujen lopuksi täällä esitetyt mielipiteet ,, vaikuta ,,”

   Onkohan kukaan edes kuvitellut, että vaikuttaisi.

   Itseasiassa uskoisin niin, ettei yksikään PB: bloggaus vaikuta maailman tapahtumiin.

   Onkohan Heikki kuvitellut jotakin?

 7. Eipä varmaan.
  haavisto puuhastelee entiseen tapaan suosien terroristimuijia.

 8. Näin Suomessa:

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007694707.html

  HS ja Yle: Al-Holin koneessa tulivat Isis-Sanna ja ”Äiti Terroristi” – tämä naisista tiedetään

  Al-Holin leiriltä tuli Suomeen ensimmäisen kerran aikuisia – kaksi radikaaliin islamiin kääntynyttä äitiä.

  ***************************************************************************
  Näin Ruotsissa:

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ruotsi-pidatti-kaksi-syyriasta-palannutta-naista-epaillaan-yhteyksista-aarijarjesto-isisiin/8229202#gs.ay51v9

  Ruotsin poliisi kertoi maanantaina pidättäneensä kaksi naista, joilla epäillään olleen yhteyksiä äärijärjestö Isisiin.

  Naiset otettiin kiinni ja pidätettiin, kun heidän koneensa saapui Tukholmaan maanantaina. Ruotsin television SVT:n mukaan ainakin toista heistä epäillään sotarikoksista, kansanmurhasta ja rikoksista ihmisyyttä vastaan.

 9. Eikö Afganistan ole tehnyt selväksi, ettei maahan kannata tuputtaa länsimaista demokratiaa eikä muitakaan juutalaiskristillisiä arvoja, jotka ovat heille vieraita?
  Kuuluuhan toki heidän oma uskontonsakin, Islam, abrahamilaisiin uskontoihin eli sillä on samat juuret kuin juutalaisuskonnolla ja kristinopilla.

  Maailman valtauskonnoista ainoastaan vain kristinusko ja Islam ovat laajenemishaluisia.
  Nähdäkseni kristinusko on tullut tiensä päähän ja on ruvennut tekemään kuolemaa. Eikö Islamille voisi antaa samaa mahdollisuutta?

  Historia on osoittanut, että monoteistiset uskonnot saavat aikaan vain fanaattisuutta, ruumiita ja kärsimystä. Monijumalaiset uskonnot ovat paljon suvaitsevaisimpia.

  Juutalaiset ovat onnistuneet huijaamaan kaksituhatta vuotta koko maailmaa; ehkä ja toivottavasti tämä tällainen on tullut tiensä päähän ja edessä on jotakin tervehenkisempää ja parempaa.

  Tästä juutalaisuskonnon huijauksesta sen verran, että vaikka juutalaisuskonto ei ole laajenemishaluinen, se on kristinopissa ”salakuljettanut” oman oppinsa kristinuskoon. Ne Mooseksen kirjat, joissa on juutalaisten ”laki ja profeetat”.

 10. Odottiko Tarja Halonen, että sotilaat olisivat kyenneet opettamaan afgaaneille demokratian toimintatapoja.

  Afgaaneille (tarkoitan lähinnä miehiä) tarjottiin 20 vuotta aikaa opetela järjestyneen yhteiskunnan pelisääntöjä ja kunnioittamaan naisia.

  ****************************************************************************
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0864f328-829f-417d-87fe-5d0ea9a89af3

  Afganistan-operaatio: Halonen ”hämmentyi” puolustusvoimien komentajan ulostulosta

  Halonen kertoo hieman hämmentyneensä, kun puolustusvoimien komentaja, kenraali Timo Kivinen totesi STT:lle (1.9.), että sotilaiden tehtävänä Afganistanin kriisinhallinnassa ei ole ollut kansakunnan rakentaminen vaan turvallisen toimintaympäristön luominen.

  –Pikkuisen hämmennyin nykyisen sotilasjohdon lausunnosta. He saivat siitä sotilaallista harjoitusta ja muuta, eikä heidän tietysti tarvitse ottaa muuta vastuuta, mutta on hyvä muistaa, että meillä on ylipäällikkö (tasavallan presidentti) joka arvioi kaiken.

 11. Kuten ”kuvasta” näkyy, olen vieraantunut kristinuskosta. En tosin ole koskaan mikään mallikristitty ollutkaan, mutta uskon ja olen aina uskonut (oli lyhyehkö epäilykausi nuorukaisiässä) Luojaan, Jumalan, millä nimellä vain. Näitä isä, poika-juttuja en ole käsittänyt koskaan enkä ole juurikaan niillä päätäni vaivannut.
  Nykyisen näkemykseni mukaan Jeesus oli valaistunut henkilö, joita on aina ollut ja on nykyäänkin. En oikein usko, että Jeesuksen tarkoitus oli kehittää opetuksistaan uskontoa, mutta sellainen niistä syntyi. Etupäässä Paavalin toiminnan seurauksena.

  Olen perehtynyt jonkin verran mustajalkaintiaanien elämään ja samalla heidän käsityksiinsä Suuresta hengestä ja valkoisen miehen innosta käännyttää intiaanit ”ainoaan oikeaan uskoon”.1800-luvun loppupuolella, kun mustajalat elivät vielä perinteistä elämäänsä vaeltaen riistan, puhveleiden perässä, heidän luokseen tuli valkoisten ”poppamies” eli pappi. Tämä oli luterilaisen kirkon edustaja, katolisen kirkon pappeja mustajalat sanoivatn ”pitkätakeiksi”.
  Tämä pappi oli mukava ja oikeasti ystävällismielinen intiaaneja kohtaan. Hän kertoi valkoisen miehen jumalasta. Mustajalkojen päällikkö kuunteli kohteliaasti, sanoi sitten että kyseessä on sama jumala kuin mustajaloillakin, he vain kutsuvat sitä eri nimellä. Valkoinen ”poppamies” teki päällikölle selväksi, kohteliaasti mutta varmasti, ettei asia ollut niin. Valkoisen miehen jumala oli ainoa oikea Jumala, muut jumalat ja uskonnot, ovat, anteeksi vain, taikauskoa.
  Valkoisen ”poppamiehen” ja mustajalkojen välillä ei syntynyt yhteisymmärrystä uskontokysymyksistä.

  Viime talvena luin islantilaisen Snorri Sturlusonin ”Kuningassaagat”. Snorri Sturluson (1179-1241) on Islannin kuuluisin historian kirjoittaja, runoilija ja poliitikko.
  Aikaisemmin olin lukenut suomenettuja saagoja, joista mainittakoon erityisesti Antti Tuurin suomentama ”Kalju-Grimrin pojan Egillin saaga”.

  Saagojen totuusarvosta ollaan montaa mieltä, ja hieman huvittuneena olen pannut merkille, että jos saagoissa mainitaan Kvenlandin (Suomen) kuninkaita, ne ovat täyttä lorua, kun taas saagoissa mainitut Norjan ja Ruotsin, erityisen Ruotsin kuninkaat, niiden totuusarvo on lähes kiistämätön.
  Snorri Sturlusonin ”Kuningassaagat” kiinnostivat etupäässä sen vuoksi, että Sturluson eli aikana, jolloin läntinen kristinusko rantautui viikinkien pariin.
  Kun puhutaan, vaikkapa Ylellä, islantilaisista saagoista, muistetaan aina sanoa ”munkit ovat kammioissaan rustanneet nämä saagat muistitiedon perusteella paljon jälkeenpäin kerrotuista tapahtumista, ja ovat niitä väritelleet mielensä mukaan”.
  Snorri Sturlusonin saagoista ei voi sanoa samaa.

  Luettuani Snorri Sturlusonin saagat, makustelin niitä mielessäni jonkin aikaa, niin kuin tapani on luettuani jonkin kirja, joka niin sanotusti puhuttelee.
  Tämän ”makustelun” jälkeen päässäni loksahteli monet puuttuvat palaset yhteen ja näkemykseni kristinuskoon jyrkentyi entisestään, siis kielteisessä mielessä.

 12. Ettei vaan ne touhut tuolla itäisillä mailla perustu erään rohveetan oppeihin joita jokainen tulkitsee miten parhaiten katsoo. Ja sanoi eräs kuuluisa kirjailija että kristinusko on suru-uskonto ja islam sotauskonto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *