Trumpin Mein Kampf

Nyt kun Trump siirtyy syrjään, on erityisen tärkeää tuomita tyyppi rikoksista joita hän on tehnyt. Muutoin hän aloittaa ”liikkeen” ja saa valtaansa  äärijoukot jotka ei hyvää tule tulevaisuudelle tietämään. Katkeran miehen paluu 4 vuoden päästä pelikentälle olisi pahin mahdollinen …

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2246ec18-3ba2-4660-aac2-c50ff129866b

”– Nyt kun valmistaudun siirtämään vallan uudelle hallinnolle, haluan teidän tietävän, että meidän aloittamamme liike on vasta alussa.”

36 vastausta artikkeliin “Trumpin Mein Kampf”

  1. Kansallissosialistiset aarteet olivat ensimmäisen maailmansodan jälkeen muotia monessa maassa.

   Koska ideologialtaan kansallissosialistinen Kiina on menestynyt, niin aate voi levitä muihinkin maihin.

 1. Eikös jenkeillä ollut Patriot-ohjus.

  Patriot Party voisi olla peitenimi ohjuspuolueelle.

 2. Trumpin puolue kokoaa äärimieliset. Republikaaneihin hän ei enää sovi, sillat on poltettu. Trumpin puolue voi saada jonkin verran kannatusta, aluksi ihan reilustukin. Mutta Trumpin puolueella on suuri heikkous: Trump. Hän riitautuu kaikkien kanssa jotka eivät hyväksy hänen saneluaan. ”You are fired!” ovat hänen lempisanansa. Kun mukaan tulee kaikenlaisia kouhoja niin soppa on valmis, sitä porukksa ei kasassa pidetä.

 3. Eiköhän nyt saada vanha hyvä Amerikka takaisin,kun astuu uusi ukko remmiin. Make America Good Again.

 4. Amerikka,siis USA, on ja on ollut nykypäivän Rooma, josta niin hyvät kuin huonotkin asiat ovat säteilleet muihin länsimaihin.
  Veikkaan että Amerikka rupeaa tässä mielessä vähenemään. Se olisi vähentynyt vaikka Trump olisi mennyt toiselle kaudelle. Tämä vähentyminen alkoi Barack Obaman aikana. Uskon että vähentyminen olisi alkanut, vaikka presidenttinä olisi ollut joku muukin. Amerikka oli vain tässä mielessä tullut vanhaksi.

  Tämä vähentyminen ei välttämättä ole huono asia, toivottavasti.

 5. Trumpin USA:sta on Suomeenkin säteilyä tapahtunut. Täkäläinen perussuomalaiset-puolue on saanut itseymmärryksensä ja ideologiansa siinä säteilyssä. Säteilyn mahdollinen vähentyminen ei riipu niinkään säteilyn voimakkuudesta kuin suodattimista joita vastaanottajalla on.

  1. Ja sinäkö muka jotain persuista ymmärrät?
   Samaa sarjaa erään hysteerisesti persukammoisen kanssa…

   1. Juu, täällä on sellaisia tahoja jotka näkee PS hahmoja varjoissa ja sänkynsä alla, Paranoid …soita Paranoid !

 6. Se että on isänmaallinen, siinä ei ole mitään pahaa vaan ainoastaan hyvää.

  Mutta kun KÄSKETÄÄN omia äänestäjiä hyökkäämään maan laillisesti valitun hallituksen kimppuun Capitolilla niin siinä menee raja.

  Trump muistetaan historiassa vain tuosta.

  Perustakoon minkä nimisen puolueen hyvänsä, tulee Yhdysvallat pistämään sen jäihin, isänsä kuului KKK porukkaan ja sen mielisiä on tämän kannattajat. Samoin kuin vastapuolen ääri vasemmisto joka teki omat mellakkansa, yhtä tyhmiä.

  The Land of Freedom?

 7. Veikkaan että perusuomalaisten poliittisen nousun takana on ollut ennenkaikkea kaksi tohtorismiestä Jussi Halla-aho ja Jukka Hankamäki, varsinkin ensin mainittu.
  Halla-aho oli jo sanottavansa sanonut Scriptassaan jo silloin kun Trump vielä showasi Diilinsä kanssa.
  Totta maar v-media on yrittänyt ja yrittää täysin palkein linkittää perusuomalaiset niin sanottuun trumpismiin.
  Myös Brexit on ollut varsinainen myrkkypilleri EU-eliitille ja sen hännystelijöille. Punavihreän Ylen toimittajat ovat kaiketi vieläkin posttraumaattisessa shokissa Brexitin vuoksi.

 8. On totta että perussuomalaisuus herättää pelkoa jokaisessa joka on historiaa harrastellut. 1900-luvun historian ohella ajatuksia herättää mm. uskonsotien aika ja 1700-luvun jakobiiniklubi. Franz von Papenkin havahtui todellisuuteen liian myöhään luullessaan taidollaan ja kokemuksellaan sekä parlamentarismilla pystyvänsä hallitsemaan sitä irrationaalisuutta mikä sitten hallitsikin häntä.

  Mutta pelko pois! Suuri mestari Ilmari Kianto kuvasi yleispätevästi ihan nykyaikaankin soveltuen perussuomalaisuuden nousun ja tuhon allegorisesti Punaisessa viivassaan kuvatessaan korpiloukkolaisten ”solisaliratti”-innostumisen ja sen sammumisen pettymykseen. Se että hän siinä kuvaa punaisuutta soveltuu yhtä hyvin ruskeaankin. ”Ei muuta valtiasta, luojaa kuin kansa kaikkivaltias”.
  .

  1. Onhan Halla-aho ateisti niin kuin kommunistitkin, mutta Jussi on ollut suvaitsevainen kristittyjä kohtaan eikä suhde poliittiseen islamiinkaan ole täysin tulehtunut, vaikka poliittiselle islamille ateismi onkin pahin mahdollinen peikko.

   PS-puolueessa on kohtuullisen paljon kristittyjä, joille kansa ei ole kaikkivaltias.

   ”Kaikkivaltias kansa” tappoi Venäjällä papit ja uskovaiset, jotka eivät saaneet pidettyä suutaan kiinni, kun kirjoista tehtiin hevostalleja.

   Taisi olla jakobiineilla samanlaisia touhuja. Taidanpa tarkistaa.

   1. No joo, Ranskan suuri vallankumous näyttää suuntautuneen lähinnä kuninkaan ja aateliston valtaa vastaan. Köpösti näille kävi Venäjälläkin.

  2. Ei sosialidemokratia mihinkään kuollut.

   Ei ole kuollut fennomaniakaan Snellmanin ja Runebergin kuolemaan.

   Kekkonenkin oli aitosuomalainen. Nyt perussuomalaisilla on vastuulla kansallisvaltioaatteen vaaliminen.

   5 helmikuuta syödään persupullaa (Runebergin torttuja) ja 12 toukokuuta vietetään Snellmanin ja (perus-)suomalaisuuden päivää.

   Kansallisvaltiovihamielisillä on omat juhlapäivänsä.

  1. On vaan kumma, kun joillakin ihmisillä on kova halu arvioida toisten ihmisten älyä – joskus jonkun poliitikon joskus joidenkin PB:n blokkaajien. Mistä tämä voisi johtua – arvioijan oman älyn mataluudesta, vai?

 9. Voi voi, maailma ja Suomi ovat muuttuneet paljon siitä kun Kiannon ”Punainen viiva” julkaistiin 1909.
  Suomessa on ollut sen jälkeen Sisällissota (minusta puolueettomin nimi kuvaamaan vuoden 1918 tapahtumia), talvi- ja jatkosota, sotavelkojen maksaminen, Karjalan evakkojen asuttaminen, Lapin jälleenrakentaminen ja vaikka mitä.

  Oli myös Suomeakin koskevia suuria tapahtumia kuten Solzenitsynin ”Vankileirien saaristot”-kirjan julkaiseminen (suomeksi muistaakseni 1972), jonka jälkeen kukaan aatteen ihminenkään ei ole voinut sanoa, ettei ole tiennyt Stalinin ”kaasukammioista” joista ei noussut savua, ja kun 1990-luvulla julkaistiin ”Kommunismin musta kirja” kukaan aatteenkaan ihminen ei ole voinut väittää (ei ainakaan puhtaalla omallatunnolla), että myytti hyvästä Leninistä on kumottu.

  Sitten on tietenkin myös tuo hullutus ”länsimaat muutettava pakolla monikulttuurisiksi onneloiksi”, jonka touhun aloittaja (ainakin pohjoismaissa) lienee ollut Ruotsin Olof Palme.

  Että on siinä historiaa mitä miettiä.

  1. Suomessa oli Vapaussota. Rauha solmittiin Venäjän (NL:tto) kanssa, ei muutaman punaisen suomalaisen kanssa.

   Ei ole mitään Sisällissotaa, Torpparisotaa, Veljessotaa, nämä kaikki on YYA aikaista aivopesua. Piste.

   1. Rauha solmittiin Neuvosto-Venäjän kanssa mm. suomalaisten Vienaan ja Aunukseen tekemien sotaretkien lopettamiseksi ja valtakuntien eroamisen aiheuttamien rajojen vahvistamiseksi ja erosta johtuneiden muiden kysymysten juridiseksi selvittämiseksi.

    Se etttä sisällissodan hävinneiden Suomen punaisten kanssa ei mitään rauhansopimusta solmittu juuri vahvistaa sodan olleen sisällissodan. Sisällissodat eivät yleensä koskaan pääty rauhansopimuksiin vaan hävinneen osapuolen ehdottomaan tappioon ja jäämiseen voittaneen käsiin ehdoitta.

    1. Meilläoli samaan aikaan sekä vapaussota että punakapinan aikaansaama sisällissota.
     Vapaussota oli ryssää vastaan ja sisällissota punakapinallisia vastaan.
     Nämä vaan lomittuivat toisiinsa ja tapahtuivat samaan aikaan.

 10. Sveitsi kielsi kansanäänestyksellä vuonna 2009 minareettien rakentamisen.
  Muistan kuinka Erkki Tuomioja jylisi julkisuudessa: ”Sveitsi on rasistinen, Sveitsi on rasistinen!”

  Minulle ei selvinnyt millä tavalla Sveitsi oli Tuomiojan mielestä rasistinen. Päätöshän perustui kansanäänestykseen, joka on Sveitsissä päättäjiä sitova.
  Lisäksi. Vähän yli 8 miljoonan asukkaan Sveitsissä on virallisia kieliä saksa, ranska, italia, (retoromaani). Muslimeja maassa on arvion mukaan 311 000 (vuonna 2002). Useimmat muslimit ovat entisen Jugoslavian alueelta ja Turkista.
  Sveitsiläiset eivät muodosta etnisesti tai kielellisesti yhtenäistä kansakuntaa. Yhteinen identiteetti perustuu yhteiseen historiaan, yhteisiin arvoihin ja Alppeihin liittyvään symboliikkaan. – Tiedot Wikipediasta.

  Ehkä joku toinenkin hysteerikko löytää tästäkin maasta höpinän aihetta tyyliin: trumpismi, kansallismielisyys ja rasismi vitsaavat Sveitsiä (joka on yksi maailman vauraimpia valtioita).

  1. Erkki on örkki?

   Periaatteessa voi olla niin, että jos päästää toisen kulttuurin väkeä maahan, pitää heille suoda oikeudet harjoittaa omaa kulttuuriaan kohdemaan lakien puitteissa.

   Maahanmuuttoa ei kannata pitää erityisesti toivottavana, jos se on omiaan aiheuttamaan kulttuurillisia ristiriitoja tai käytännön hankaluuksia vaikka kouluruokailun järjestämisessä.

 11. Kansalaissota oli sisällissota vaikka siihen osalllistuikin niin venäläisiä, saksalaisia kuin ruotsalaisia. Vastakkain olivat kuitenkin ylivoimaisesti suomalaiset joita nuo muut vaan tukivat. Käytännössä punaisten voitto olisi tietenkin aikaa myöten johtanut siihen, että Suomesta olisi tullut osa Neuvostoliittoa, viimeistään Stalinin aikana. Mutta punaiset olivat kuitenkin suomalaisia eivätkä he taistelleet Venäjän puolesta vaan sosialistisen Suomen. Ja toisaalta, jos Saksa olisi sattunut voittamaan ensimmäisen maailmansodan niin Suomesta olisi tullut jonkinlainen Saksan satelliitti, meillehän valittiin jo kuningaskin Saksasta ja taloudellisesti olisimme olleet Saksan alaisia.

  Rauha Venäjän kanssa tehtiin vasta 1920 Suomen vaatimuksesta ja sillä sinetöitiin Suomen itäraja. Kansalaissota oli loppunut jo ajat sitten.

  Suomen oikea vapaussota oli talvisota. Silloin Stalin yritti korjata sen ”virheen” että Suomi oli päässyt vapaaksi kun Venäjä oli heikko. Taistelemalla silloin ja jatkosodan lopussa suomalaiset osoittivat Venäjälle pitävänsä kiinni itsenäisyydestä. Siitä saakka Venäjä on ymmärtänyt ettei Suomen vapautta voi helposti viedä vaan sen hinta on korkea.

Kommentoi