Venäjä vitsaili hyökkäyksestä Ruotsiin ja Baltiaan…

Yllättäen vitsistä on poissa Suomi. Eikös se näin ole että kun keskustelu siirretään muualle, kohde on se josta ei keskustella…

Venäjän televisiossa vitsailtiin hyökkäyksellä Ruotsiin ja Baltiaan – tutkijan mukaan kyse tietoisesta varoituksesta https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008462463.html

10 vastausta artikkeliin “Venäjä vitsaili hyökkäyksestä Ruotsiin ja Baltiaan…”

 1. ”Skenaariossa Venäjä katkaisisi Länsi-Euroopan maiden tutkajärjestelmät, ottaisi lentokielloilla ja sukellusveneillään haltuunsa Itämeren, kuljettaisi Venäjän ohjukset Gotlantiin ja miehittäisi Baltian. Lopuksi Ruotsi joutuisi sitoutumaan kirjallisella sopimuksella ikuiseen puolueettomuuspolitiikkaan ja tarjoamaan Venäjälle tiettyjä etuoikeuksia esimerkiksi Gotlannissa.” (IS)

  Olen itsekin esittänyt erilaisia skenaarioita…tämä on kyllä niin mauton koska se sitoo NATOn mukaan rähinään…helpompi on Venäjälle lännessä oleva pitkän rajan omaava ei NATO maa…🤔

 2. nukkuvaa karhua”, joka ei herättyään olisi yhtä ystävällinen.

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008462463.html

  Hän totesi [ puolustusasiantuntija Igor Korottshenko ], ettei Venäjällä todellisuudessa ole kuvatun kaltaisia aikeita ja että maa kunnioittaa naapuriensa alueellista koskemattomuutta. Pian tämän jälkeen hän kuitenkin kehotti länttä olemaan suututtamatta ”nukkuvaa karhua”, joka ei herättyään olisi yhtä ystävällinen.

  AFTONBLADETIN haastattelema Venäjä-asiantuntija Oscar Johnsson pitää todennäköisenä, että segmentti esitettiin Venäjän valtiollisella televisiokanavalla tarkoituksella juuri nyt. Tutkijan mukaan leikkimieliseltä vaikuttavaan spekulointiin saattaa kätkeytyä varoitus Ruotsille.

  1. Nukkuva karhu 🐻 on nykyään lymyilevä diktaattori…Venäjä kaatuisi itse suursotaan ajan kanssa.

 3. ”Venäjä kaatuisi itse suursotaan ajan kanssa.”

  Lopputulos varmaan riippuisi käytetyitä aseista.

  Molemmilla puolilla on tuhansia ydinkärkiä.

  ”Hiroshiman räjähdyksen aiheutti aiemmin testaamaton uraanipommi Little Boy (”Pikkupoika”), jonka massa oli 4 000 kilogrammaa ja voima 15 kilotonnia.” , Lähde Wikipedia
  *
  Yhdellä monikärkiohjuksella ( 10 kpl 200 kilotonnin ydinräjähdettä) – pystynee tuhomaan suurenkin kaupungin.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/MIRV

  MIRV (engl. multiple independently targetable reentry vehicle, ”monta itsenäisesti ohjattavaa paluukärkeä”) on ballististen ohjusten asejärjestelmä, jossa ohjuksen kärjen sisäpuolella on useita räjähtäviä taistelukärkiä, jotka lentomatkan aikana laukaistaan kohteeseen ohjuksen ”paluulaitteesta” (engl. reentry vehicle). MIRV-järjestelmä keksittiin alun perin kylmän sodan asevarustelukilpailussa. START II -sopimus kielsi MIRV-järjestelmän käytön mannertenvälisissä ICBM-ohjuksissa. Sitä vastoin sukellusveneistä laukaistavissa SLBM-ohjuksissa MIRV-taistelukärjet ovat edelleen sallittuja.

  1. Mitään ydinsotaa ei tule. Alueita tämä idän rohmu yrittää kahmia, sen kun selkäs käännät jo on alueita hävinnyt. Tarkka pitää olla.

 4. ”Mitään ydinsotaa ei tule. ”


  Olisin mielelläni samaa mieltä, mutta en voi olla.

  On varmasti useita tapoja, miten ydinsotaan päädytään.

  Perinteisillä aseilla käyty sota eskaloituu ydinsodaksi. Ensivaiheessa häviölle jäänyt osapuoli käyttää rajoitetusti ydinaseita. Seuraavaksi käytetään mannertenvälisiä ohjuksia ja lopuksi moniydinkärkiohjuksia.

  Toinen skenaario on, että joku ’suuri päällikkö’ (ei välttämättä Putin) sekoaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *