Venäläiset teki rikoksia

Miksi ei Suomi ole tehnyt virallista valitusta (nootti) siitä että heidän ns ”partisaanit” tappoivat sodan aikana siviilejä Suomen pohjoisosassa ja idässä olevien kylien asukkaita, naisia ja lapsia sekä vanhuksia. Eli tämä tapahtui Suomen rajojen sisäpuolella. Nämä on suoranaisia rikoksia ja tälläinen pitää nostaa esiin sekä kyseinen maa,  nykyinen Venäjä saa pyytää Suomelta anteeksi julkisesti!

(Kuva: APU)

21 vastausta artikkeliin “Venäläiset teki rikoksia”

 1. Suomi voi olla pieni maa, mutta ei meidän parane nöyristellä suuremman edessä.

  1. Eivät nöyristelleet Paasikivi ja Kekkonenkaan, vaan pitivät tiukkaa rajaa.

   1. Olihan se sotasyyllisyysoikeudenkäynti kyseenalainen tapaus, mutta saattoi olla diplomaattisista syistä tarpeen.

    1. Ei ollut yhtään syyllistä, niitä piti vain keksiä jotta Venäjä (silloinen Neuvostoliitto) oli tyytyväinen.

 2. Kamalaa jälkeä tekivät mutta mitään uuttahan tämä ei ole sillä kautta vuosisatojen ovat venäläiset meitä kurmoottaneet. Yksi kamalimmista kohdista ovat tuhotyönsä isonvihan vuosina.
  Toivokaamme että tämä perinne ei jatku.

  1. Isovihan aikaan venäläiset tappoivat kymmeniä tuhansia suomalaisia sekä lisää orjuutettiin. Suhteessa meidän väkilukuun oli menossa etninen puhdistus.

   ”300 vuotta sitten Pohjanmaalla tehtiin hirmutöitä, joista nyt tuomittaisiin kansanmurhana – ”Raaimmista verilöylyistä jäivät todistamaan vain ruumiskasat”
   Niin sanottu isoviha täyttää tasavuosia. Juhliin ei ole silti syytä: kyseessä on ehkä Suomen historian synkin vaihe.”,

   https://yle.fi/uutiset/3-11860922

  1. Lisäys:

   Atte puhuu vähän mutta asiaa:

   ”Oppositiopuolue kokoomuksen kansanedustaja Atte Kaleva (kok) lyttäsi suomalaisten käsityksen Nato-optiosta, jolla tarkoitetaan Suomen mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä niin halutessaan. Kaleva korosti, että Natoon ei voi hakeutua kriisin aikana.

   – Luottamus Nato-optioon on harhaluuloista pahimpia. Nato-optiosta puhuminen on rinnastettavissa YYA-Suomen aikaisiin maljapuheisiin ystävyydestä ja luottamuksesta. Kaikki on tavallaan hyvin, vaikka oikeasti mikään ei olekaan sitä, miltä näyttää. Naton jäseneksi pitää hakeutua ennen kriisiä, aivan kuin palovakuutuskin pitää ottaa ennen kuin talo on tulessa. Muuten ollaan auttamattomasti myöhässä. Toivoa sopii, ettei tähän optioharhaan jumittuminen muodostu sellaiseksi totuudeksi, josta ei voida irrottautua edes järkiperustein, Kaleva sanoi eduskunnassa.

   Kaleva jatkoi, että EU-maiden yhteinen puolustusratkaisu on Nato.” (MTV)

 3. Olisikohan Pietari I:n kostonhimoisuudella osansa noissa vainoissa. Hullu-Kalle, Kaarle XIl, suomalaisjoukkoineen oli tehnyt pahoja tihutöitä Venäläisille. Yrittänyt jopa vallata Moskovan Pultsvan kautta.

  Kun Pietari oli pieni, oli vähällä, ettei hän tullut surmatuksi venäläisen aateliston kapinassa. Tuo kokemus varmasti vaikutti Pietarin alitajunnassa myöhemmin.

  Kun P. myöhemmin pääsi keisariksi hän kaivatutti haudoistaan häntä uhanneitten aatelisten ruumiit ja hirtätti ne.

  Iivana Julma oli ennen Pietaria ollut julma omaa kansaansa kohtaan ja tapatti myös oman poikansa, kuten Pietarikin teki myöhemmin

  Venäjän kuningashuoneen historia ennen Aleksanteri I:stä oli varsin verinen.

  Voi olla, että venäläisiä nöyryyttäneellä mongolivallalla oli vaikutusta hallintokulttuuriin.

  Kaanien ja marilaisten ugrien välisen liiton uhka pani Iivana Julmalta pään vähän sekaisin.

  ——

  Mikä sitten aiheutti muutoksen hallintokulttuuriin tultaessa Aleksanteri I:n aikaan. Ehkä kristinusko alkoi vähän vaikuttaa?
  Aleksanteri mitä ilmeisimmin lavasti kuolemansa ja ryhtyi munkiksi luostarissa.

  Piiloutumiseen vaikutti ehkä valtataistelu hovissa. A:n täysveli Konstantin kieltäytyi kruunusta

  1. Konstantin kieltäytyi kruunusta ja tsaariksi nousi tsaari Paavalin toisen vaimon poika Nikolai.

   Joka tapauksessa tsaarien aika teki Suomesta kansakunnan. Valitettavasti viimeinen tsaari, Nikolai II:n oli heikko, unohti suuriruhtinaan velvollisuudet Suomea kohtaan päästäessään Bobrikovin toteuttamaan ideaansa Suomen integroimisesta Venäjään.

   Suomen bobrikovilaiset politrukit liittivät maamme Euroopan unioniin valtiopetoksellisesti perustuslakia rikkoen. Prosessi alkoi Koiviston ollessa presidenttinä ja Holkerin ollessa pääministerinä.

 4. Venäjä vääristää historiaa ja sen nuoriso uskoo kaiken tämän!

  ”Venäjä katsoo, että Neuvostoliiton joukot vapauttivat Puolan tasan 82 vuotta sitten.

  – Puna-armeija aloitti vapautuskampanjan Puolassa 17. syyskuuta 1939. Neuvostoliiton joukot astuivat Curzonin linjalle, eivätkä sallineet Wehrmachtin lähestyä Minskiä, Venäjän ulkoministeriö toteaa Twitterissä.

  Länsimaissa yleisen käsityksen mukaan Neuvostoliitto todellisuudessa hyökkäsi Puolaan ja miehitti maan itäosat. Se väitti haluavansa suojella alueen slaaviväestöä. Neuvostoliitto ja Saksa olivat aiemmin sopineet Puolan jakamisesta niin sanotussa Molotov–Ribbentrop-sopimuksessa, jossa sovittiin myös, että Suomi kuuluu Neuvostoliiton etupiiriin.

  Puolan ulkoministeriö toteaakin omassa tviitissään, että Venäjä hyökkäsi Puolaan, minkä seuraksena lukuisat puolalaiset kuolivat neuvostoterrorin ja -rikosten takia.

  – Heidän symbolikseen nousee 22 000 tuhannen asukkaan murha Katynissa. Joukossa oli 10 000 sotavankia.” (Verkkouutiset)

 5. ”Neuvostoliiton partisaanit ja tiedusteluryhmät murhasivat 150-170 siviiliä vuosina 1941-1944. Kaikki hyökkäykset olivat samanlaisia: hyökkääjät valitsivat pienimmät ja syrjäisimmät kylät ja he kirjoittivat teoistaan valheelliset raportit. Suomi ja Neuvostoliitto eivät tehneet selvityksiä sodan jälkeen.” – Veikko Erkkilän kirja ”Viimeinen aamu”, sivu 7.

 6. ”Milloinkahan Suomessa nähdään realistinen elokuva siitä mitä ”partisaanut” tekivät jatkosodan aikana Savukoskella, Sodankylässä ja muissa Suomen itärajan kylissä? Sana partisaanit lainausmerkeissä sen vuoksi, koska kyseessä oli nähdäkseni roskaväkeä, joka häpäisee partisaani-nimityksen. Siviilien murhaajia. (Kuuluisan partisaanien jäljittäjän Olavi Alakulpin mukaan Savukosken Seitajärveltä ”partisaanien” ottamista vangeista, puolivuotias tyttövauva tapettiin pitelemällä jaloista kiinni ja lyömällä pää petäjän runkoon.)
  Sodassahan tehdään pahaa molemmin puolin, mutta ainakaan itse en tiedä yhtään dokumentoitua tapausta, jossa suomalaiset olisivat syyllistyneet lähellekään yhtä iljettäviin sotarikoksiin kuin itärajalla riehuneet ”partisaanit”.” – Kommentti on minun kirjoittamani omaan blogiini, Pirkan blogit 1.2.2019 ”Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas”.
  (Haeskelin netistä tietoja noista partisaanien tekosisista ja tulin lopputulokseen, että oma apu paras apu. Muistin näet kirjoittaneeni takavuosina kyseisestä aiheesta tänne PB:hen.

 7. ”Niin, ”partisaanit” tekivät rumaa jälkeä itärajan kylissä. Isku Savukosken Seitajärvelle lienee rumin. Suomalaiset löysivät muutaman kilometrin päässä kymmenen kyläläistä, jotka oli otettu vangiksin, naisia ja lapsia. Heitä oli ammuttu takaapäin ja pistetty pistimillä. Lapsia oli lyöty kiväärinperällä. Naisilta oli alushameet vedetty ylös. (Partisaanien jäljittämistä johtanutta Olavi Alakulpin radiohaastattelua en enää löytänyt netistä, vissiin kulttuurimarxilaiset ovat sen poistaneet. Ko. haastattelussa Alakulppi kertoi raiskatuista suomalaisnaisista ja noin puolivuotiaasta tyttövauvausta, joka oli tapettu lyömällä pää puun runkoon. Alakulpin osasto on ottanut vainajista valokuvia, joten kyllä ne jossakin ovat.)

  Kirjassa ”Vaiettu sota” kittiläläinen Veikko Erkkilä kertoo tapauksesta yksityiskohtaisemmin. Kertoo mm. siitä miten Ollilan sisarukset 15-vuotias Valtteri ja 19-vuotias Eliisi tapettiin. Venäläisen yhteyshenkilön kautta Erkkilä löysi venäläisen partisaanin, joka oli ampunut Eliisi Ollilan.Mies ol pahasti alkoholisoitunut.”Kuljetimme kolme vankia rajalle asti, Ollilan sisarukset ja yhden nuoren sotamiehen. Eliisi oli kaunis tyttö ja ihastuin häneen, voi sanoa että rakastuin häneen. Rajan pinnassa meille tuli käsky, että vangit pitää teloittaa.Päätettiin että sisaruksia ei ammuta toistensa nähden Toiset partisaanit olivat huomaneet ihastukseni ja sanoivat, että kyllä he hoitavat ”morsiameni”. Olin nuori ja halusin esittää miestä. Vein Eliisin syrjemälle ja olin näyttävinäni hänelle metsästä jotakin. Ammuin häntä kahdesti päähän. Luotien paineistukset heittivät tytön silmät kahden metrin päähän. Se näky vainoaa minua lopun ikäni.”
  Eli kahdensuuntainen tragedia.
  Niin, miksi näin dramaattisista aineksista ei tehdä elokuvaa? Koska kulttuurimarxismi.

  Kun venäläiset toisen maailmansodan lopulla valloittivat Berliinin, punasotilaat raiskasivat kaksi miljoonaa saksalaisnaista. Natsien tekemiä hirmutöitä esitetään Suomenkin televisiossa lähestulkoon nonstoppina (ja saakin esittää), mutta kommunistien tekemista sotarikoksista ei puhuta juuri mitään. Koska kulttuurimarxismi.

  Jotkut ovat ihmettelevinään miksi komeetan lailla kuuluisaksi noussut kanadalainen Jordan Petersen näkee kulttuurimarxismin niin pahana mörkönä. Minä en ihmettele yhtään.”

  Juha Porola
  3.2.2019 18:23 MUOKKAA
  ”Lasse, se Alakulppi vei kuuskymmentä luvulla hallussaan olleita todisteita venäläisten partisaanien tekemistä rikoksista YK.lle. Eivät tehneet asialle mitään. Alakulppi oli ottanut raskaasti sen.”

  Pitempi kommentti on minun kirjoittamani ja lähde sama kuin edellisessä kommentissa ilmoitin.

 8. https://www.paivanlehti.fi/sota-naytti-julmimmat-kasvonsa-viattomille-uhreille/

  (Kommenttien kirjoittamisen jälkeen googletin vielä tuosta Seitajärven tihutyöstä 1944, ja löysin tämän, mikä on mielestäni tallentamisen arvoinen historiamielessä ja muutenkin.)

  Suomalaisten upseereiden saavuttua paikalle he kohtasivat järkyttävän näyn. Seitajärven kylän asukkaat makasivat metsäaukiolla liikkumattomina, monen kasvot olivat tuskasta vääntyneet, toisten silmillä oli kylästä ryöstetty pyyheliina.

  Kaikki murhatut olivat naisia ja lapsia. Lähes kaikki ruumiit olivat ainakin osittain alastomia. Alakulpille ei jäänyt epäilystäkään, etteikö naisia olisi raiskattu. Myös lapsia.

  ”Ruumiiden asennot ja jäljet maassa paljastivat suomalaisille, että uhrit tai ainakin useimmat heistä oli joukkoraiskattu. Alakulpin partioraportisa ei ole mainintaa raiskauksista, mutta hän kertoi niistä myöhemmin, julkisestikin: ”Sammalikossa näkyi polvien painautumia, jotka paljastivat monen miehen olleen raiskausjonossa.”

  Yksi vastausta vaille oleva kysymys on, missä olivat partisaaninaiset raiskausten aikana. Ja toinen, kuinka paljon partisaaneja jäi suorittamaan teloitustehtävää raiskausten jälkeen.” – Veikko Erkkilän kirja ”Viimeinen aamu”, sivu 55.

 9. Luin, Juhani, tuon sivustosi. Siinä oli nähdäkseni tarkkaa ja asiallista tietoa, myös tuosta Seitajärven tihutyöstä.
  —————————————————————————————-

  Eversti Oiva Willamon teki ainutlaatuisen ratkaisun, jolla oli historiallisesti suuri merkitys, paljon suurempi kin mitä hänen täydellinen onnistumisensa takaa-ajon johtamisessa olisi voinut tuoda. Hänen esityksestään maaherra Kaarlo Hillilä kutsui Ruotsista tutkijaryhmän tekemään oikeuslääketieteelliset ruumiinavaukset. Ruotsalaisen lääkäri Richard Lindgren lähetettiin Haaparannasta Savukoskelle. Hänen mukanaan seurasivat Norbottens Kurirenin ja Norrländska Sosialdemokratenin toimittajat. Lindgrenin lisäksi ruumiinavauksiin osallistui 16.71944 Suomesta lääninlääkäri Paavo Leisti, majuri A. Wegelius, kapteeni F. E. Krusius, luutnantti J. V. Karvonen, luutnantti Matti Oinonen ja kätilö Elli Oinonen. Pöytäkirjan laati nimismies Esko Enojärvi. Tapahtumaa seurasivat ruotsalaiset toimittajat H. Karlsson Bodenista ja Bengt Svanberg Haaparannasta.

  Uhrit oli ammuttu joko päähän, niskaan tai kaulaan. Tytöistä viisivuotias Valma oli surmattu lyömällä veitsellä niskaan ja puolivuotias Ritva lyömällä tylpällä esineellä päähän. Viisitoistavuotiasta Marttaa oli sekä ammuttu kaulaan että puukotettu rintaan. Aino (Aina) -äitiä oli ammuttu kaulaan ja hänen kallonsa oli murskattu. Tyyne oli kuollut päähän osuneeseen räjähtävään luotiin. Leila Ylilokan selkä oli pahoin viillelty.

  Tutkimuksissa ei voitu todistaa raiskauksia. Ruumiit oli pesty ennen tutkimuksia. Teloituksista oli kulunut jo yhdeksän päivää, ja täydellisiä kudostutkimuksia ei saatu tehtyä ruumiiden mädäntymistilan vuoksi. Samasta syystä mahdollisesta spermastakaan ei saatu näytteitä Jäljet kuitenkin viittasivat raiskauksiin. Joillakin tytöillä oli selviä mustelmia ja kahdella tytöllä oli revennyt immenkalvo.

  Edellä oleva on sitaattilaina Veikko Erkkilän kirjasta ”Viimeinen aamu”, sivut 96-97.

 10. Veikko Erkkilän kirja ”Vaiettu sota: neuvostopartisaanien iskut suomalaisiin kyliin” julkaistiin 1998. Erkkilä sai kirjastaan Valtion tiedonjulkistamispalkinnon.
  Erkkilän kirja ”Viimeinen aamu: neuvostopartisaanien vaietut jäljet” julkaistiin 2011.

 11. Tietääkö kukaan onko edellisessä kommentissani mainittuja Erkkilän kirjoja käännetty venäjäksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *