Huippuhiihtäjämme huilaavat

Iivo Niskanen, Joni Mäki, Ristomatti Hakola ja Perttu Hyvärinen eivät kuulemma osallistu tänään Suomen mestaruuskisojen sprinttiin. Jos heillä ole todella hyvää selitystä niin paheksun avoimesti. Ei mulla muuta.

11 vastausta artikkeliin “Huippuhiihtäjämme huilaavat”

 1. Kun olen seurannut venäjän Bolsunovin toimintaa, jossa hiihtää matkat kuin matkat perättäisinä päivinä ja ei paljoa yleensä peesaila, vaan pudottaa kilpakumppanit jo matkalla kyydistään, niin tämänhetken ylivoimaisin suksenkuluttaja maailmassa.
  On tälläkin kaudella hiihtänyt kaikki maailman Gapit tude skiitä myöden, kun Niskane on melkein koko kauden keskittynyt pelkästään mailmanmestaruuskisojen maratoniin, mutta se on varmaa, että se ei ole voittajien taktiikka.

 2. Niskanen ja Hyvärinen eivät ole koskaan olleet sprinttihiihtäjiä, eikä heistä koskaan sellaisia tule.

  Hakolan selkä ei siedä vapaata ja eilinen vapaa 15 km taisi olla ns. ”vikatikki”, Mäki taas on sprintteri, joten en osaa ottaa kantaa, eilinen 15 kulki kuitenkin ihan kohtuullisesti.

  Toisaalta suoraan sanottuna en aivan ymmärrä miksi sprittejä edes järjestetään näin korona aikana, siinä ollaan todella lähekkäin ja räkä lentää.

  1. Tärkeintä ei ole voitto vaan jalo kilpa ja osanotto. Olen ehkä vanhanaikainen mutta silmissäni lajissa kuin lajissa Suomen mestaruuskisat ovat hyvin korkealla prioriteetillä. En osaa arvostaa varteenotettavaa urheilijaa joka ne laistaa.

 3. Ja Niskasen käytös moukan tasolla
  eipä bolsu ole paljonkaan haittaa aiheuttanut vaikka mäen tyrmäskin maalissa terv tepivaari

 4. Kun mies on kunnossa kaikki matkat sopii hänelle Bolsu on siitä hyvä esimerkki

  Niskanen ei ole kansainvälisessä kunnossa silloin alkaa kiukuttelukin ja kotona pysyminen ettei vaan joudu tippumaan neljänneksi terv tepivaari

 5. Kukahan noita kisoja oikein katselee. Ihmisiä oli mustanaan Näsijärvellä hiihtämässä ja kulkemassa Siilinkarille. Samoin eilen ja tänään Pyhäjärvellä Pyynikin puolella ja myös Härmälän rannan jäillä.
  En ole avannut telkkaria enkä tiedä kisoista hölkäsen pöläystä, mutta askelmittarissa on parilta päivä noin 22 500 = n. 18 km kävelyä. Tänä iltana vielä hiukan lisää.

 6. Yleensä se kertoo ettei ole reeni aika mennyt kovin hyvällä tasolla terv tepivaari

 7. No odotetaan noita nuoria jotka ovatkin saaneet mitalleja voittoja ei toki ole vielä tullut mutta kun on kolmen porukassa suoritus on hyvää tasoa
  Nuot ns vanhat hiihtäjät voi pian katsella heidän suksiensa perälautaa
  Mutta ne centit jotka erottaa maailman tasostta ovat kyllä saavutettavia se vaan vaatii kovan tason kisoja ja monia terv tepivaari

Kommentoi