Kaikkihan me olemme kirjailijoita

Äsken katselin televisiosta, kun kirjailija Antti Reiniä haastateltiin, tai hän muuten vaan esiintyi. Hänellä on sivuvirkana näyttelijän ammatti, tai ainakin näyttelemistä hän harrastaa.

Enhän minä mitään muuten, mutta ainakin hänkin on kirjoittanut omaelämäkerran. Ainakin minä luulen niin, koska hän on kerran kirjailija ammatiltaan.

Maan tavaksihan on tullut, että jokaisen pitää elämäkerta kirjoittaa ja jos ei satu kirjailijan taitoja olemaan, niin joku muu sen kirjoittaa. Nythän on kaikilla ja jopa kaikilla nimekkäämmilläkin ihmisillä kirjoitettuna se omaelämäkerta. Usein se onkin niin, että näillä eturivin ihmisillä sen kirjoittaa joku ammatti- ihminen.

Niitä elämäkertoja on kaikenlaisilla ihmisillä, on pankkiherroista urheijoihin asti. Nyt pitää muistaa, että elämäkertoja kirjoitetaan eläville ihmisille, toisin kuin ennen ne olivat muistokirjoituksia kuolleille. Parhaassa tapausessa nykyään voi ansaita kaksi, tai kolmekin elämäkertakirjoitusta, ei siinä mitään rajaa ole. Tuli vaan mieleeni telkkaria katsellessa.

Ei tässä paljon muuta, taidan lähteä kirjoittamaan elämäkertaa. Kaikki vaan mukaan.

Ai niin, minun piti sanoa, että en ole ammattilainen kirjoittaja, eikä varmaan Reinikään. Ollaan siis kirjoittamatta.

2 vastausta artikkeliin “Kaikkihan me olemme kirjailijoita”

  1. Noinkin voi sanoa minäkin olen kirjailija olen etupäässä kirjaillut vain vieraskirjoja no vitsi vitsi mutta eikös sekin jokin kirja ole terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *