”Matkailua”

Minä tulin kerran Tampereelta kotiin taksilla. Kyllä ihan oikein luit, siis taksilla, minulla kun on Kelan kanssa siihen sopimus ja se siitä.

Tilasin sen Radius talon pääovelle tilauskeskuksen kautta, niinkuin pitääkin. Aika pian se auto tulikin, komea musta Mersu, tähti nokalla ja aika matalalla auto roikkuikin. Täysin musta mies kyseli mennäänkö teille, juu mennään meille. Siihen ne kuskin taidot sitten loppuikin vaikka auton kylkiin olikin teipattu ”Taksi Tampere”.

Olin sitten istuvinani penkille, mutta luulin istuneeni suoraan kadulle, niin alhaalla se penkki oli. Sanoin kuskille, että voiskohan mitenkään nostaa hiukan penkkiä, hän vaan muljautteli silmämuniaan ja sanoi ”päevää, päevää vaan”. Siihen se seurustelu sitten loppuikin, muutaman kerran kyllä sanoi uudestaan sen päivää toivotuksensa.

Meillehän sitten osuimme, kun minä neuvoin tien. Jossain kohtaa kylläkin sanoi, ”että tutu paika”. En muista missä, enkä viitsinyt edes kysellä, minun mittani oli täynnä.

Minä edellytän suomalaiselta taksikuskilta välttävää kielitaitoa. Olisi myös suotavaa, että kuljettaja noudattaisi edes jossain liikennesääntöjä, eikä kuten tässä tapauksessa neljä kertaa selkeästi päin punaisia valoja, sekä pari kertaa arpomalla. Autolta kohtuullista liikennekelpoisuutta, eikä mitään urheilullisuutta.

Tähän on siis tultu, ihan Bernerin ansiosta. Kerran yhden taksikuskin kanssa oli juttua, että vielä nämä Kelakyydit, mutta auta armias, jos joku täällä maaseudulla kaipaa iltamyöhällä tavallista kyytiä, sitä vaan ei yksinkertaisesti ole.

Kelataksijärjestelmäkin muuttuu ensivuoden alusta ja nyt on menossa taksitarjousten jättöaika..

6 vastausta artikkeliin “”Matkailua””

  1. Pitikin vielä sanoa, että kyllä minun olikin selkä kipeä ja polvet koukussa edelleen.

    Tämä tapaus oli tietysti ääritapaus, mutta mielestäni näitäkään ei saisi olla, Taksi Tampereellakin on olemassa keskusjärjestö, jonka pitäisi valvoa jäsenistön touhuja, joskus vaan tietysti lipsuu sieltäkin.

  2. ”Mita sina sanoa,,, onko tama Kenia,,,,” niin, Suomessa puhutaan suomea. Sekä liikennesääntöjä pitää noudattaa. Minä olisin ottanut auton rekkarin ylös ja ilmoittanut siitä Poliisille että monasti ajeli punaisia päin.

  3. Sipilän Berner oli liikemaailman ahaa ja sutta tuli olisi pitänyt ensin veistää kakkara ja päättää vasta sitten. Samasta syystä en käytä taksia kyllä se kyyti pitää kaveripiiristä löytyä ja ihan talkoohengessä. No se kai taksiuudistuksessa taisi olla se perimmäinen tarkoitus?
    Taisipa olla joku uutinenkin että taksarit kaikki eivät edes veroja maksa.

      1. Tero Kallio on uusi toimitusjohtaja, jotka näyttävät vaihtuvan aika useasti, tunsin yhden edellisistä, Helvi Liukkaalan, jolle myös panin palautetta törkeistä ylinopeuksista ja taksarin vain perse penkissä istumisesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *