”Melkein viimeinen päivä”

Minä sain sen toisen piikin viimeviikolla tiistaina, eihän se tuntunut missään. Paljonhan puhutaan, että se aiheuttaa niitä oheissairauksia, minä en oikein koskaan ole uskonut niitä juttuja.

Olin kuitenkin seuraavana päivänä kantamassa vettä meidän rantasaunalle. Eihän se matka ole kuin noin 10- 15 metriä ja ämpärit tutut noin 15 litraa. Viedessäni ensimmäisen kerran ihmettelin niiden painoa, tuntui varsinkin jaloissa. Päätin kuitenkin hakea sen toisen kerran. Puolivälissä laituria minun toinen jalkani petti ja minä pää edellä järveen.

Siinä alkoi taistelu elämästä, ei ollut kovinkaan helppoa hahmottaa mitä pitäisi tehdä ja mihin suuntaan pitäisi yrittää. Lopulta sain kiinni laiturin reunasta, mutta ei pirullakaan ylös märillä vaatteilla. Lopulta sain itseni laiturille kädet verillä. Askeltakaan en päässyt, ennen saappaiden tyhjennystä, sen jälkeenkin huonosti. Vähitellen sain.itseni laahattua sisälle pesuhuoneeseen ja aikaa myöten kuivia vaatteita päälle. Silloin vasta hiukan ymmärsin mitä tapahtui ja miten paljon säikähdin. Elämä oli sananmukaisesti katkolla.

Kukaan ei usko miten vaikeata on taistelu veden alla, en minäkään uskoisi, ennenkuin nyt kokemuksesta.

Nyt on ollut puhetta muutaman terveydenhoitoalan ihmisen kanssa. Vahvasti ovat olleet sitä mieltä, että mitäänhän ei voida todistaa, mutta syy- yhteys näyttäisi aika selvältä rokotteeseen päin.

14 vastausta artikkeliin “”Melkein viimeinen päivä””

  1. Minä sain ekasta rokotteesta tuommoisen vastaavan kohtauksen, kesken kävelyn tuuperruin ihan täysin. Kai se juju on että pitäisi päivän verran ottaa aika kepeästi.

  2. Näitä minäkin olen nyt muutaman kuullut ja juuri niin, että se menee jalkoihin.

  3. Miulla se ekapiikki ei aiheuttanut mitään, mutta toka astra sai vasemman käteni kipeäksi n. viikoksi.
    Onneksi ei ollut mitään tuon vakavampaa eikä alkuunkaan sellaista kuin Pentillä.
    Ei voi kuin onnitella, että selvisit siitä.

  4. Sain ekan AZ:taa ja toisesta kerrasta en muista mitä minuun pistettiin. Ei tullut kummastakaan sivuoireita vaikka molemmilla kerroilla piikin antaneet hoitajat kehottivat hakemaan apteekista särkylääkettä. Mutta hurja oli Pentin tilanne.

  5. Minkä nimisistä rokotteista kyse? Olen viivyttänyt lähtöäni tietoisesti, siis lähtöäni rokotukseen. Tiistaina käyn hakemassa. Omalla autolla, koska taksi kallis. Toivottavasti pääsen kotio ennen kuin pimenee..

  6. Pieni kipu vain ensimmäisestä piikistä olkapäässä. Toisessa lievä kipu kesti 3 päivää. Olo seuraavana päivänä oli normaali, mutta kääntyessä aristuksen vuoksi yöuni hiukan heikko.

      1. Kasikymppisellä sisarellani oli ymmärtääkseni sama, Pfizer. Pyörtyi vähäksi aikaa kotonaan muistaakseni toisen rokotuksen jälkeisenä päivänä. Ei ollut mitään liedellä, eikä silitysrauta kuumana, eikä tupakoinut, eikä pahemmin kaatuessaan kolhiintunutkaan. Saunan lauteilta tipahtaminen olisi voinut olla pahempi.

        Katselin tänään netin ”Tilannehuonetta”. Kovin paljon oli rakennuspaloja ympäri Suomea.

  7. Jokainen alle 50v kaveri on saanut oireita, senioreista ei kukaan. Mutta kaikki oireet ovat helpottaneet reilu vuorokaudessa. Vähän lepoa vaan.

    Itsellä oli oireita useamman päivän mutta minulla on joka rokotteesta. Jäykkäkouristusrokotteenin jälkeen olin melkein viikon kanveesissa. Siihen vaan tottuu.

  8. Meillä on molemmat piikit sitä samaa pfizer kohta alunalkaen. Jostain syystä pieni heikotus vieläkin tuntuu, vaikka on monta päivää.

    Ei voi oikein muuta sanoa, että taas kerran kaikki oli korkeimman kädessä. Sellasta se elämä vaan on.

  9. Pentillä oli hurja tilanne; sinulla oli Pentti suojelus mukana.

    Itse sain vaimoni kanssa ekapiikin 31.3. Itse en huomannut mitään kummempia vaikutuksia, mutta vaimolla oli parin päivän ajan päänkipua.
    Täydentävän piikin saimme 23.6.Se oli käsittääkseni tuhdimpi annos kuin ensimmäisellä kerralla. Muutaman päivän päästä sain ilkeän rytmihäiriön, joka meni kuitenkin suhteellisen nopeasti ohi. Minulla on eteisvärinä, joten en tiedä johtuiko rytmihäiriö siitä vai piikistä, epäilen että piikistä. Yhtenä päivänä vasen käsi meni ykskaks olkapäästä kipeäksi. Vaiva ei kestänyt kauan, kipu siirtyi oikean lavan seutuville, vaivasi jonkin aikaa ja katosi sitten kokonaan.
    Mulla ei ole ollut tämän kummempia oireita, mutta olo oli useamman päivän ajan jotenkin hutero ja outo. En osaa määritellä tämän paremmin.

    Kun piikistä oli menossa neljäs päivä, tilasin aamuvarhaisella vaimolle ambulanssin. Hänellä huippasi päätä. Hän sanoi lisäksi, että rinnan alla on pantti. Mittasimme verenpaineet ja pulssin. Paineet olivat turhan korkeat ja pulssi liian nopea. Koska oireet sopivat alkavaan sydänkohtaukseen, soitin hälytyskeskukseen.

    Ambulanssi tuli puolen tunnin päästä. Hoitohenkilöt ottivat sydänfilmin ja mitä kokeita tekivätkään, pysyttelin hieman syrjässä. Hoitohenkilöt päättelivät, että oireet johtuvat koronarokotteesta. Kehottivat lepäämään ja sanoivat, että jos tuntuu olevan tarvetta lääkärille, päivystys on Muoniossa (oli sunnuntaipäivä).

    Mitään hälyttävää ei ilmennyt, mutta vaimo oli normikunnossa vasta parin päivän päästä.

    Rokote oli Pfizer.

  10. Minulla oli tiheälyöntisyyttä viime kesänä kaliumin puutteen takia. Puute havaittiin mittaamalla. Liika kalium voi aiheuttaa saman tapaisia oireita.

    Natriumin ja kaliumin välillä pitää olla tasapaino.
    Hikoilu alentanee molempien pitoisuuksia.

    Huomenna olis tarkoitus hakea 1. Pfizer.

  11. Eipä tähänkään oikein muuta, mutta pysykää ”ystävät hyvät” ainakin kuivalla maalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *