16 vastausta artikkeliin “Hoitajamitoitus”

 1. Hyvin menee. Pääasia että tänään super lesta Sipilä saa oikeutta kun sitä nykäistiin kädestä 😄

  1. Mikähän se superlesta oikein on? Kyllä minä tiedän puukontupen lestan, se on tupen sisällä oleva kovike; estää terän työntymisen tupen läpi.

 2. Ainakin nykyinen hallitus on syytön tilanteeseen kun ovat havainneet ongelmat ja kirjanneet lakiin kattavamman hoitajamitoituksen.

 3. Niin ikävä kyllä hallitus on tehnyt toimia, joilla tilanne pahenee entisestään ja suunniteilla on myös lisätoimia joiden seuraukset ovat samansuuntaisia.

  Kyvyttömyys huomioida asiantuntijoiden esitämä kritiikki ei ole vallanpitäjille toivottava ominaisuus.

 4. Se on aivan sama, mitä lakiin on kirjoitettu, kun reaalielämässä niitä hoitajia ei ole eikä nykymenolla lisää tule.
  Hoitajien palkkausta pitäisi parantaa, mutta ay-jyrät eivät sitä salli, vaan vaativat mulle vastaavasti enemmn, kuten kävi 2007 hoitajien palkka lisäyksen yhteydessä.
  Samoin työolosuhteita pitäisi parantaa, mutta siinä ovat esteenä kyvyttömät johtajat.

 5. Niin kyllä minä piruilin. Aikanaan hallitus suuresti rumpua lyöden, itseään kehuen ja oppositiota moittien kiillotti kilpeään saattamalla lakiin tämän tyhjän numeron hoitajamitoituksesta. Tottakai ajatus oli oikea mutta realismi samaa luokkaa kuin jos olisi luvannut kuun taivaalta.

  Saa nähdä nyt tuleeko tästä Sipilään kohdistuneesta tönäisystä uusi normaali eli ennakkotapaus kuinka ”pahoinpitelyä” ja ”oikeaa lyömistä” oikeuksissa tuomitaan.

 6. Jollain tavallahan mitoitus täytyy lakiin määritellä, jos rikkomuksia esiintyy suhteessa siihen, mitä mitoitus oikeasti pitää sisällään.
  Reaalimaailman tilanne on kusinen, kun palkka suhteessa työn kuormittavuuteen ja vaatimuksiin on huono.

  1. Mitoitus oli jo (realistisena) lakiin määritetty ennen tätä tyhjää kirjausta

 7. Perusajatus hoitamitoituksen kirjaamisesta lakiin on ymmärrettävä, jopa kehuttava, mutta kun mitoituksen toteuttamisen mahdollisuuksiin ei kiinnitetty useista varoituksista huolimatta yhtään mit6ään huomiota niin olemme tässä tilanteessa.

  Mitoituksen seurauksena on esim. palveluasumispaikkoja vähentynyt koska ei ole hoitajia, mutta kun vanhus ei pärjää kotona niin ratkaisu on terveyskeskuksen vuodeosasta, joka ei vastaa millään tavalla vanhuksen palvelutarvetta ja toisekseen on aivan h****tin kallista.

  Ikävä kyllä vanhusten 24/7 palveluasuiminen ei ole ainoa ongelmakenttä, jota ratkotaan papereihin piirrettävillä luvuilla.

  Kotihoitoon on tulossa oma lukunsa, kuin myös oppilashuoltoon esim. koulupsykologien ja kuraattorien osalta. Itse en kyllä tiedä missä mainittuja ammattilaisia on ylimääräisinä odottamassa, mutta sen tiedän, että melko ylityölistettyjä ovat nykyiset.

  Tästä käynnissä olevasta leikistä tulee jotenkin mieleen neuvostoarmeijan alusvaatteiden vaihtopäivä, ”No niin, Sergei vaihtaaa Iljan kanssa ja Pjotr Nikitan kanssa !!! ”…

 8. Maa joka ei kykene vanhuksiaan hoitamaan on tuhoon tuomittu?
  (Ennen lähes jokainen talous hoiteli itse omassa taloudessaan omat vanhuksensa).

 9. Eipä tämä maa kykene hoitamaan koululaisiaankaan, tai velkojaan että siinä mielessä vanhukset ovat tasa-arvoisessa tilassa.

  1. Jos täällä voisi antaa kommenteille plussia niin tälle antaisin

 10. Tänään Vihreät totesi A-Studiossa että polttoaineen verotusta pitää nostaa ja se sitten vähentää ajamista kun hinta on korkea….😅

  Vuoden 2006 vanhan korimallin kaasulla toimiva V-70 malli (joita saa muutamalla tonnilla, ohessa linkki) saa myös alkaa maksamaan Vihreiden verotuksesta 😅👍

  https://www.nettiauto.com/volvo/v70/12275826

  Volvo V70
  Musta metalliväri farmari henkilöauto
  Vuosimalli 2006 Moottori 2.4 l, Kaasu
  Hintapyynti: 2600€

  1. Ei kuulu hoitajmitoitukseen mutta tässä nähdään mistä ne rahat otetaan…hoitajille näitä rahoja tuskin ohjataan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *