Kallista sähköilyä

https://www.is.fi/autot/art-2000008313310.html
– Saanko olla eri mieltä?
Miksi minun pitää maksaa näistä muutoksista? Jos ovat autuaaksi tekeviä niin eikö niiden tulisi itse kustantaa omat uutuutensa?
– Sähköautoon siirtymisen likainen puoli kaivostoiminta ja enennenaikaiset autojen romutukset.
– Entä sähkön teko ydinvoimalla jolloin muodostuu jätettä ikiajoiksi!

3 vastausta artikkeliin “Kallista sähköilyä”

 1. Uraani säteilee maassakin ”ikuisesti”, joten miksi se muka on ongelma varastoituna luolaan, mihin ihmiset eivät edes pääse?

 2. Joo, eipä ydinvoiman päästöt ole minkään asteen ongelma. Hiilivoima aiheuttaa moninkertaisen määrän säteilypäästöjä.

  Mutta on se kumma että kaiken tämän säädön jälkeen ei vieläkään ole edes ehdotusta, saati lakipykälää, jolla osakemuotoisia pysäköintipaikkoja voisi sähköistää fiksusti. Näitä kuitenkin on taloyhtiöistä merkittävä osa.

 3. Sähköautojen latauspisteiden asentamisesta päätöksen läpi vienti taloyhtiön yhtiökokouksessa voi vaikeaa. Latauspisteiden asentaminen yksikerrallaan ei varmastikaan ole mielekästä.
  .
  Voitaisiinko toimia näin. Taloyhtiö ottaa lainan (kymmenen vuoden maksuajalla tasaerin) latauspisteiden asentamista varten. Sähköauton hankkinut talon asukas saa käyttöön latauspiteen maksamalla yhden piteen osuuden lainasta (plus maksetut korot pistettä kohden)

  ************************************************************************
  ,
  Bongasin tällisen tekstin:
  .
  https://www.helen.fi/taloyhtiot/sahkoauton-lataus-taloyhtiolle/sahkoautojen-latauspisteet
  .
  Asumisen ja rahoituksen kehittämiskeskus ARA myöntää avustusta sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmiin kohdistuviin muutoksiin. Avustuksen määrä on 35 % ja sitä voivat hakea taloyhtiöt, vuokrataloyhteisöt ja niiden omistamat pysäköintiyhtiöt. Avustuksen voi saada 50 % suuruisena, jos vähintään puolella avustuksella toteutettavista latauspisteistä voi ladata vähintään 11 kW:n teholla.
  *
  Älykkäät latauspisteet laskuttavat vaivattomasti suoraan asiakasta käytön mukaan. Älykäs kuormanhallinta mahdollistaa lataustehon tasapuolisen jakautumisen kun ladataan useampaa autoa samanaikaisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *