Käteinen raha?

https://www.is.fi/digitoday/mobiili/art-2000008347340.html
Kohta elämme aikaa jolloin käteisen rahan käytöstä joutuu maksamaan.
Kyllä minullakin on mobiilit kännykässä ja hyvä että osaan jotenkin käyttää,
mutta useimmin epäonnistunut yhteys ei kerro missä vika.
Jos ja juuri nyt seisot maksamassa S-mobiililla eikä ole käteistä, niin olet pulassa?
Tämäkö on nykytekniikan hienoa?

34 vastausta artikkeliin “Käteinen raha?”

 1. En sitten osaa alleviivata linkkiä niin että aukeaisi ilman erikseen maalaamista.

 2. Hyvin harvoin käytän käteistä nostan k kaupasta muutaman kympin jolla ostan pikku ostokset se muutama kymppi riittää koko kuukaudeksi terv tepivaari

 3. Mulla on niin kaukana pankkikone ettei tule mentyä ja pankissa olen käynyt varmaan joskus 2010 etten sielläkään ole jokapäivän kävijä terv tepivaari

 4. Niilo, minä kävin laittamassa linkin. Maalasin linkin, klikkasin ”link” ja painoin ok.

  Itsellä on aina pieni käteinen mukana, mutta lähtökohtaisesti maksan rannekellolla. Huomattavasti turvallisempi kuin kortti. Jos joku sen varastaa, sillä ei tee mitään koska se lakkaa toimimasta heti kun menettää kosketuksen ihoon. Varastetulla kortilla tekee.

 5. Minä maksoin käteisellä muutama päivä sitten apteekissa. En viitsinyt kaivaa korttia ja sattui kiereskelemään ehjemmän taskuni pohjalla muutama kolikko, eikä se ollut kuin pari euroa.

  Yleensä on minullakin mukana käteistä maksimissaan 150 euroa. Eihän sitä koskaan tiedä, missä se ”pimeä” kauppa on.

 6. No aina oppii uutta. Kellossa lienee lähimaksuominaisuus?
  Vaimoni oppi myös: S-kaupan kortti lähti avoimesta taskusta ja ominaisuudet suljettiin tunnin kuluessa jolloin oli mennyt yksi kympin lähimaksu. Kaupan vartija oli vienyt poliisiasemalle oletan että käyttäjä pudotti johonkin ilmeisesti huomasi että touhutaan vartijan kanssa.. Sitten meni oma aikansa odotellessa uutta korttia.

 7. Joo, kellossa on lähimaksu ilman eurorajaa. Se kun on aina mukana, ei tarvitse paljon murehtia. Voin sitten valkata maksanko pankkikortilla vai lounaskortilla.

  1. No, sanohan käsipäivää toisen kanssa, jolla on maksuvastaaotin kellossa tai tsi vastaava kännykkä nyhräämässä lähellä.
   Kellon näyttö ja napit ovat paksusormiselle js huononäköiselle ylivoimaista touhua.

  2. Eikös lähimaksulla ole aina se viidenkymmenen euron yläraja, vaikka puhuttaisiin käkikellosta. Ainakin se on minulla Nordea pankissa, onkohan tietoni taaskin vajavaista tässäkin asiassa.

   1. Lähimaksu on tuo viiskymppiä rajana
    Ainakin k kaupasta voi nostaa käteistä muistaakseni 200 ekeen pitää ostaa vaikkapa tikkunekku tai aski tuli tikkuja terv tepivaari

 8. Kyllä aika monessa maassa ja monet yritykset ottavat maksusuorituksen ainoastaan pankkikortilla/vast. Se on keino estää kassavarojen ryöstöjä.

 9. Aina pitää olla ns ”patjan alla” muutama tonni käteistä. Ei tarvita kuin kyberisku missä maksujärjestelmät lakkautetaan toimimasta, eikä ”raha” siirry sähköisesti. Eli muu ei toimi kuin käteinen. Eihän tälläisen tarvitse olla sotkemassa yhteiskuntaa montaakaan päivää kun jo paniikki on päällä. Sekä pitää olla talossa varasasto elintarvikkeita, radio jossa pattereita ja muuta tarvittavaa.

  Eli on sitä käteistä käyttää myös normaali tilanteessa. Varavarastosta voi sitä rahaa ammentaa silloin tällöin ….

  1. Kuinkahan monella suomalaisella on ”patjan alla muutamia tonneja käteistä#; en sitten jaksa uskoa moista, en Sinunkaan kohdallasi Marko. Ei ole minullakaan. Lompakossani saattaa olla 200 – 300€ ja siinä se.
   Pakastimessa meillä on ruokaa vaikka viideksi kuukaudeksi; sähkökatkon varalta agregaatti, valaistuskin toimii sillä.
   Nuo Putkisen kohdekätköt sun muut, lienevät sitä lievästi sotahullujen mielikuvia.
   Trangia on vain veden kuumentamista varten, ei ruuanlaittoon ellei nyt sitten ole erityisesti rakastunut tenun makuisiin aterioihin.
   Varautuminen on ihan hyvä asia mutta, jotkin täysin poikkeusolot sitten aivan eri asia.
   Venäjä ei muuten ole vieläkään hyökännyt Suomeen; lienee joillekkin jopa pettymys.

   1. Taas Kallen ”kotitekoista tietoa”,,,😅

    Pistä vaan lisää näitä, makeat naurut 😅😅😅

    1. No, en nauti mitään tämmöisiä ”korpisoturin tulojakaan” silti koen itseni kohtuullisen hyvinvoivaksi. Edellisestä huolimattakaan; muutama satanen lompakossa ei ole mitenkään vakio.

 10. No eipä ole tonneja kotona ruokaa on pakastimessa joko raakana tai valmista ruokaa itse tehtynä ei mitään saarioista
  Suurempi haitta on jos sähkö menis milläs teet ruokaa kotona kun ainoo oliskin nuotio terv tepivaari

  1. Erämökillä on tulipaikat ja myös kotona on takka sekä pari trangiaa autotallissa ja jos veden tulokin loppuu niin löytyy vedenpuhdistustabletteja jos vesi pitäisi puhdistaa. Oman taloni läheltä n 500 m päässä on myös lähde.

   Ei haittaa ollenkaan varustuautua pahimman varalle.

   1. Ei tietenkään varustautuminen mutta ei pidä niissäkään mennä yli terv tepivaari

 11. Fakta juttu autokaupasta -80-luvulta: Maaseudulta tuli vanhempi pariskunta ostamaan autoa ja maksun aikaan repusta kaivettiin paperirahana koko summa. Kauppiasta vähän hirvitti kun osa seteleistä oli tosi vanhoja että ovatko ne enää käypää rahaa.
  – toinen juttu: Eräs liikkeenomistaja vei aina kaupan käteiskassan rahat muovipussissa pankkiin ja se oma vaatetuskin oli vähän kuin laitapuolen kulkijan. Henkilöä tuntematon mieluusti vähän väisti ajatellen pultsariksi.

 12. Näinhän Heikki tuo lienee. Nämä sotasomelaiset vaan lietsovat tuota Venäjän uhkaa.
  Ei minulla pankkitililläkään, saatikka ”patjan alla” tonneja.
  Näyttänee siltä, että nuo ”korpisoturit” ja vastaavat sitten tienaavat paljon enemmän kuin meikäläiset eläkeläiset.

 13. On niitä joilla on ja on niitä joilla ei ole. Semmoista se on…

  Sipulitkin sain jo postista hakea jotka tilasin Virosta, ei tarvitse täällä selitellä kuinka ”kokovartalo kondomi” päällä on saanut eräs väistellä korona zombeja…

  1. Käsitykseni mukaan tilasit karamellisoitua valkosipulia, kilohinta 50+ €; aivan eri asia kuin tuore valkosipuli, siitä pystyy itse karamellisoimaan ja kilohintakaan ei juuri 20€:n päälle nouse.
   Se on hieno asia, että olet eestiläiseen valkosipuliin kiinnostunut; vain hieman saisit lisätietoa ammentaa.

  2. Niin ja mitä tulee tuohon ”patjan alla” oleviin käteisvaroihin ihan oikeasti, kuulun niihin joilla ei ole. Sitä vastoin pankkitilillä hieman ”puskurivarastoa” sitten kyllä on mutta vain hieman.

 14. Mitä varten meidät on rokotettu jos ne ei meitä suojaa testaan rokotteet marras-joukuussa
  Enkä käytä kokovartalo kondomia siellä terv tepivaari

 15. Edelleen olen sitä mieltä että käteistä kannattaa olla jemmassa. Eli aihe josta blogi on tehty ja mitä enemmän sitä on niin sitä parempi silloin kun järjestelmät kaatuu…

 16. Noinkin mutta ihan missä vaan patjan alle niitä ei kannata laittaa kaatukoot vaikka mitä
  Mutta nuot ovat asioita joita lakien mukaan saa tehdä terv tepivaari

 17. Minäkin tiedän yhden eläkkeellä olevan entisen vallesmannin, jolla on nippukaupalla rahaa keittiön kaapin päällä. Pääsin näkemään, kun hänen piti ottaa sieltä nipusta yksi seteli, mutta tipahtikin koko nippu ja setelit leijuivat lattialle niinkuin koivun lehdet. Olikin hiukan pahat paikat, kun olimme kahden kesken ja hän käveli köppien kanssa, eikä selkä taipunut lattialta keräämään seteleitä. Minä sanoin , että kerään kyllä niitä viisisatasia, jos saan luvan ja seuraat.

  Tulihan ne keräiltyä, mutta muuten siinä rahojen säilytyksessä ei ollut mitään järkeä. En kehdannut edes laskea tarkkaan, mutta niinpaljon minä en ole seteleitä nähnyt kerralla.

  1. Vanha kansa piti aina piirongin laatikon takimmaisessa piilossa muutaman satasen. Mutta rosvotkin tiesivät sen, mistä lootasta saattaa jotain löytyä.

 18. Käteisen poistuminen on tiedetty jo lähes 2000v!

  Se pakottaa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat, ottamaan oikeaan käteensä tai otsaansa merkin. 17Kenenkään ei ole lupa ostaa eikä myydä mitään, ellei hänellä ole tätä merkkiä, joka on pedon nimi tai sen nimen luku.

  https://raamattu.fi/raamattu/KR92/REV.13/Ilmestys-13

  ”Kun nämä alkavat tapahtua, rohkaiskaa mielenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä” (Luuk. 21: 28).

  1. Jep, Jesse silmänkääntäjä tiesi tuon jo aikoinaan, ennustiko se myös sähköautot ja hiilinielut…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *