Kuuma peruna

Tehyn kysely ja miltei jokainen harkitsee alan vaihtoa.
AY on heikoilla ajamaan työntekijöidensä asiaa.
Hallituskaan ei voi puuttua asiaan vaikka viisikko on naisia
ja kyse on naisvaltaisesta alasta.
Hoitajatarve tulee yhä kasvamaan vanhenevan väestön myötä.
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008256508.html
Millariikka saa huutia alan mollaamisesta – eikö epäkohtia saisi ottaan esiin?
Alan yksityistäminen ei ole ratkaisu koska samat ongelmat ovat myös sillä puolella.
Oppositio vaatii veronkevennyksiä ja sosiaaliturvan poistoa – miten se auttaisi?

7 vastausta artikkeliin “Kuuma peruna”

 1. Kuka viitsii olla alalla joka vaatii muttei anna toimeen tuloa ja sekoittaa koko perheen elämää silloin vaihdetaan alaa taikka lähdetään muualle
  Ja se mitä työtä tekee on aivan varmuudella jokaisen oma asia terv tepivaari

 2. Sosiaaliturva ts kannustinloukut joiden purkua on vaadittu. Joku viisas on sanonut ettei sosiaaliturvan heikennys lisää työllisiä sillä he ovat pääsääntöisesti työkyvyttömiä vailla pätevää ammattitaitoa.
  Verojen kevennys lisäisi painetta yhä suuremman valtionvelan ottoon ja toisaalta pienessä hoitajapalkassa veromuutos ei olisi merkittävä ansion lisäys. Sensijaan pienien palkkojen korotus toisi lisää myös verotuloja. Lisäksi voisi tulla säästöä myös asumistuista joita pienituloisille joudutaan maksamaan. Palkkojen korotus lisäisi halukkuutta hakeutumaan alalle.
  On ollut paineita myös tuontityövoimasta jotka suostuvat pieneen palkkaan, mutta mikä se yhteiskuntamme kulu heidän osallaan oikeasti on jos sitten maksetaan asumiskuluja ym ja mahdollinen perheenyhdistäminen voi lisätä päälukua heillä jotka eivät työllisty?

  1. Pidätkö sosiaaliturvaa kannustinloukkuna? Mielenkiintoista.

   Sosiaaliturvan säätöä on kyllä ehdotettu.

   Voit rauhallisin mielin säätää radiosi äänenvoimakkuutta. Ei radio siitä lakkaa olemasta, eikä poistu mihinkään – toivottavasti.

  2. Sosiaaliturva ei ole loukku, loukku on se että pätevää työvoimaa ei palkata koska se maksaa oikean palkan verran, ennemmin otetaan tuilla yms porukkaa määräajaksi. Moni työnanraja käyttää tätä hyväksi tosi tosi röyhkeäksi, kun koeaika on 6 kk niin uutta lähetään rekryotimaan jo 4 kk kohdalla, miettikää työssä olevan motivaatiota…

 3. Sosiaaliturvasta voisi kirjoittaa vaikkapa romaanin ja olipa aikanaan esillä kansalaispalkkakin joka kaiketi olisi ollut sosiaaliturvan korvaaja?
  No joka tapauksessa oikeisto haluaa heikentää sosiaaliturvaa tavoitteena saada väkeä pienemmällä palkalla työhön.
  Sosiaaliturvaa on myös pyritty ehdollistamaan eli pitäisi tehdä jotakin työtä saadakseen ko turvarahan. No entä jos ei ole työkykyinen ja toisaalta mitä yhteisöjä hyödynnettäisiin ilmaisella työllä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *