Petteri Orpo tuohduksissa

 

On tämä ihan kamalaa kokoomuksen puheenjohtaja Petterin Orpon mielestä. Elämme oikeistolaisessa yhteiskunnassa, johon ei pitäisi kuulua työttömien, sosiaaliturvalla elävien, eikä muiden pienituloisten hyysääminen.

Puhumattakaan, että hallitus olisi näyttänyt vihreää valoa työläisten työolojen heikennyksille. Mikä se sellainen hallitus on, jonka lähtökohta on empaattisuus heikoimmassa asemassa olevia kohtaan. Miten tämmöinen politiikka voi tulla kuuloonkaan?

Ei ihme, kun eduskunnan kyselytunnilla Petteri Orpo oli pudota tuoliltaan. Niin tuohdukissa ja täynnä vihaa hän oli. Että hallitus kehtaa hylätä kokoomuksen esittämät kurjistamiset, muutenkin ahdingossa eläville.

Kokoomus on jo hallituskausillaan pedannut valmiiksi valtavan määrän puutteessa ja kurjuudessa olevia, joten Marinin hallituksella olisi ollut helppo jatkaa samaa rataa. Mutta mitä vielä? Hallitus viis veisaa kokoomuksesta ja heidän kellokkaiden neuvoista.

Kaiken lisäksi hallitus aikoo pistää ojennukseen verokikkailut. Ennenkuulumatonta, etteivät rikkaat saisi kierrellä veroja. Onko ihme jos kokoomuslaisilla ovat sukat sekaisin ja savut nousevat korvista. Että hallitus kehtaakin ajatella hyvinvointivaltioon perustuvaa vankkaa julkista sektoria, laittamalla osallistujiksi myös tähän asti veroja kiertäneet.

Voiko tätä enää kutsua porvarilliseksi yhteiskunnaksi, kun kaiken maailman luusereita ja loiseläjiä paapotaan. Onko kokoomuksen vaalima luokkayhteiskunta, jossa rikkaat ovat rikkaita ja köyhät tietävät paikkansa, murenemassa ihan heidän silmiensä alla.

Näen sieluni silmillä Petteri Orpon ja koko oikeiston tuskan hien otsalla. Entä jos kansa antaa yhä suuremman tuen hallitukselle? Entä jos lähdetään kokeilemaan työajan lyhennyksiä ja ne osoittautuvat toimiviksi, tuotantojen kasvaessa ihan silmissä.

Eihän tällaista voi tapahtua kapitalistisessa yhteiskunnassa, eihän, parkuu Petteri parka – herättäkää minut pahasta unesta.

15 vastausta artikkeliin “Petteri Orpo tuohduksissa”

 1. Orpoa ei voi kutsua enää kokoomuslaiseksi sivistysporvariksi, hän on moottorinukke, joka rääkyy tuskaansa asentoa kääntäessä.
  Eduskunnan istunnoissa ennen koronaa, korona aikaan ja koronan hiipuessa Orvon itku on kuin vanha Tandberg-nauhurin rahiseva toisto toistonsa jälkeen.
  Ei uutta, oikeaa rakentavaa kritiikkiä ja parannusehdotuksia.

  Tuo veropakolaisten suosiminen oli moraalittomuuden huippu ja kertoi kokoomuksen rappiotilasta.
  Rakenneuudistus, verohelpotukset, paikallinen kurjistaminen, ovat täysin ristiriidassa siihen, missä tilanteessa nyt elämme ja mitä on tulossa.
  Suurin rakenneuudistus, sote, vuosikymmeniin, on juuri alkamassa. Korona on hoidettu niin hyvin kuin tilanteessa on voitu toimia puutteellisine valmiuksineen.

  Palkkoja matalapalkka-aloilla pitäisi nostaa ja työn mielekkyyttä lisätä. Vauraat yritykset pitäisi velvoittaa ottamaan oppisopimukseen isot joukot nuoria. Samoin suuret vauraat kunnat kuten Helsinki, Espoo, Kauniainen jne…

 2. Ihme että kokoomuksen kykypuolueella ei ole oikeata sanottavaa.

 3. Kyllä ihan kaikkein vasemmistolaisenkin pitäisi tunnustaa se, että sen vahvan julkisen sektorin maksumies on yksityinen sektori, kuin myös sen, että maksimaalinen verotus ei välttämättä johda maksimaaliseen verotuottoon, voi käydä aivan päinvastoin.

  Ymmärrän toki, että Marin maastapoistumisvero upppoaa kannattajiinsa kuin se kuuluisa kuuma veitsi voihin, mutta taitoi Marinilta unohtua, että ennen kuin moinen vero tulee voimaan pitää neuvotella verosopimuksia uusiksi eri maiden kanssa.

  1. Tuo maastapoistumisveron kriittinen suhtautuminen kokoomuksessa kertoo täsmälleen sen moraalisesta rappiosta yrittää välttää veroja ja samalla myös alentaa verotusta. Ja sen, ettei kokoomukselle merkitse mikään muu mitään kuin raha.

   1. ”Tuo maastapoistumisveron kriittinen suhtautuminen kokoomuksessa kertoo täsmälleen sen moraalisesta rappiosta yrittää välttää veroja ja samalla myös alentaa verotusta. Ja sen, ettei kokoomukselle merkitse mikään muu mitään kuin raha.”

    Kokoomus ei suinkaan ole ainoa taho joka suhtuu asiaan kriittisesti, niin tekee myös valtionvarainministeriö:

    https://vm.fi/-/maastapoistumisvero-mista-on-kyse-ja-mista-ei-

    Toisaalta kyseisen ministeriön merkitys on tällä hallituskaudella muuttunut varsin mitättömkäksi, kun esim. työllisyystoimien vaikutusarviot tehdäänkin sosiaali ja terveyministeriössä.

    1. Wiköhän se työttömyys vaikuta juuri sosiaalisiuteen ja työterveyteen.

 4. Orpon ilmaisu on heikkoa, mutta kyllä se peruskysymys vasemmisto-oikeisto on tämä: onko tärkeämpää antaa ihmiselle kala vai opettaa kalastamaan.

  Jokaisella, jolla on siihen kyky, pitää olla pätevä mahdollisuus huolehtia itsestään. Siihen pääseminen vaatii vielä paljon toimia.

  Jokaisella, jolla tätä kykyä ei ole, pitää olla tuki ja turva. Siihen pääseminen vaatii vielä paljon toimia.

  Rajanveto näiden välillä on sekin oma tarinansa.

 5. Niin omassa lähipiirissä on 3 pienyrittäjää eivätkä ole oikeistolaisia.

 6. Toki joka puolueessa on yrittäjiä, mutta onhan noissa määrissä eroja. Tilastosta riippuen helposti vähintään viisinkertainen, jopa kymmenkertainen ero kun katsotaan vertaillen esim. vasemmistoa ja kokoomusta tai kepua.

  Mutta seison vahvasti aiemmin sanomani takana. Aatteellinen perusero, jonka huomaa joka puheesta, on juuri tuossa miten tuki nähdään. Enkä sano että kumpikaan on täysin oikeassa.

  Oma kantani olisi sitä tasoa että ensin annetaan kala, sitten koitetaan opastaa kalastamaan ja jos se vaan sujuu, ohjeistetaan siihen. Jos se ei suju, annetaan kala huomennakin.

 7. Tuo viimeinen neuvo sopii vain töiden välttelijöille ja vastaasville, jotka elävät tuilla, ei Suomen köyhille tai minkään puoleen agendaan tai, jotka syystä tai toisesta ovat joutuneet talousloukkuun.
  Olen edelleen sitä mieltä, että nyky kokoomulaisuutta vaivaa sivistyksen romahdus ja rahanpalvonnan ylistys.

   1. Poliitikot osaavat omiaan auttaa joka puolueessa. Mutta, missä on puolue, jolla on kansankasvatus, muista huolehtiminen ja laaja-alainen sivistys kantavana teemanaan ? Se ei ainakaan ole enää ole kokoomuksessa, paremminkin vihreissä, kepussa, rkp:ssa ja vasemmistossa ja hitunen kristillisissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *