Uutta leikkurihallitusta pukkaa

Politiikka on kovaa peliä ja oppositiosta käsin moititaan jokaista nykyhallituksen tekemää päätöstä?
Sipilän kikyloikkahallituskin kalpenee jos Orpo ja Purra pääsevät valtaan. Eikö heidän puheensa karkota äänestäjätkin. Olettaa voi että vain pieni osa kansasta hyötyisi leikkausten vaikutuksista?
Orpo moittii velanottoa ja hetki sitten oli hyväksymässä eu-yhteisvelkajärjestelyn?
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/petteri-orpo-seuraava-hallitus-joutuu-tekemaan-leikkauksia-riikka-purra-samoilla-linjoilla-jopa-sipilan-kauden-kikyt-jaavat-kalpenemaan/8234750
– Maallikkona tulee mieleen että oppositiolla ei ole hyvää kansalle?

26 vastausta artikkeliin “Uutta leikkurihallitusta pukkaa”

 1. Vastuuttomilla oppositiossa on vai rääkyvän ääni korvessa. Orpo ei kykene tai uskalla paljastaa kokareiden leikkauslistaa, vaikka hallitus Marinin suulla on sitä vaatinut.

  1. Marin sakkeineen ei uskalla leikata, vaikka pitäisi.
   Vastuu nykyhallituksen munimisesta tyrkätään seuraavalle hallitukselle ja sitten huudetaan suu vaahdossa.

   1. Seuraavassa hallituksessa istuvat todennäköisesti pääosa samoista puolueista pois suljettuna vihreät ja lisättynä kristillisillä ja / tai kokoomuksella.

    Jos kokoomus suu vaahdossa huutelee leikkauksia, pitää se esittää ne, mistä leikataan. Eikä siitä ole siihenkään.
    Persuilla taas ei ole mitään tekemistä, ei hallituksen kuin muidenkaan päätösten kanssa, eli naukukoon vain ja nuolkoot kissankupissaan omia liemiään.

   2. Marin ei ole tehnyt mitään työllisyyden puolesta, viisi kertaa on siirtänyt siihen liittyviä päätöksiä. Voguen kansi ja puolimaraton on tärkeämpää….

 2. Mikä nykymenossa on Vikana?
  Velanotto pienenee työpaikat lisääntyy talous kohenee
  ja heikoimmistakin pidetään huolta leikkaamatta vähäisestä.

  1. ”Velanotto pienenee”

   Joskus voi tulla aika, että velanoton pieneneminen ei riitä – velan kokonaismäärää pitää alkaa pienentämään

 3. Miksi?

  Vihervasurit ihmettelevät, että pitäkö lainoja lyhentää – kaikkihan pitäisi tapahtua kuin itsestään.

  .. korkotason merkittävä nousu voisi olla yksi syy

  .. luottoluokituksen lasku, mikä nostaisi lainojen korkoja
  *

  1. Ei se mene näin nykyisessä Euroopan ja maailmanlaajuisessa finanssipolitiikassa, jossa rahaa painetaan ja hyväksyttävä velkasuhde kaikilla on ylittänyt kaikki rajat.
   Nyt pelataa sillä kortilla, maksaako kukaan velkkojaan takaisin esim. koronan vuoksi kaikille.
   Suomen Pankki on itsenäinen toimija riippumatta kulloinkin päättävistä poliitikoista.
   Nyt pelotellaan kansaa yksityisvelan säännöin, joka ei koske valtioiden velkaa, ja siihen syyllistyvät etupäässä kokoomus ja toinen vielä torvempi ikään kuin talouspuolue.

   1. Jost joo heh heh

    Suomalaisten kukkarosta vietiin tuhti summa kun Kreikka (=Saksan pankit) pelastettiin.

    Sama toistuu nyt kun Italia ja Espanja halutaan pelastaa.

    Ajatelma, että suomalaisten velat (ja EU-vastuu , 50 miljardia) hoituisivat vain rahaa painamalla, on hyväuskoisen kuvitelmaa.

 4. Henkilökohtaisesti toivon, että samat henkilöt jotka nyt puolustavat hallituksen erehtymättömyyttä, pitävät mielipiteensä, eivätkä vaihda sitä taas aivan päinvastaiseksi jos valta vaihtuu.

  Edellinen toki vaatii sen, että omaa jonkun oman mielipiteen, joka sekin on katoavaa kansanperinnettä.

 5. Itse taas vaadin että ne jotka haukkuvat nykyhallitusta pitävät sitten linjansa jos Kokoomus ja Perussuomalaiset pääsevät hallitukseen ja alkavat tehdä leikkauslistaa ”jonka rinnalla Sipilän kikykin kalpenee”.

  Kuka työntekijä voi rehellisesti sanoa kaipaavansa kikyä? Tai haluavansa uutta ja vielä kovempaa sellaista?

  1. Niin, kerrohan lyhyesti mitä kiky tarkoitti ja mitkä olivat sen vaikutukset?

   1. Lyhyesti: Sipilän pöljä oletus että työaikaa pidentämällä työn tuottavuus paranee. Monella alalla se tarkoitti jotain turhaa peukaloiden pyörittelyä työajan täyttämiseksi. Ympyrä tungettiin neliöön. Se tarkoitti myös lomarahojen leikkaamista julkisella sektorilla. Moni pienituloinen menetti suuren osan palkastaan. Samalla kunnat ajettiin rahalliseen ahdinkoon.

    Sitä se tarkoitti. Kiitos, ei enää.

 6. Saattaa pitkällä juoksulla mennä niin että aina oikeisto ja vasemmistohallitukset vaihtuvat ja onneksi näin sillä muuten lipuisimme sosialismiin tai rahan harvainvaltaan.
  Hallituksien on pakko jossain vaiheessa kannattajiensa mielistelyn jälkeen otettava lusikka kauniiseen käteen eli hillittävä menoja, leikattava, tehtävä rakenteellisia muutoksia. Oppositiolla ei tällaisia paineita ole.

  1. Rakenteet ja byrokratia ovat kasvaneet vuosikymmenten aikana niin oikeistoenemmistöisissä kuin vasemmistoenemmistöisissä hallituksissa. Yli hallituskausien olevia suunnitelmia on vähän.

   Oikeiston pääteema on kerman kuorinta eli, että rahalla saa laadukkaista palveluja vain ne, joilla on riittävän paksu lompakko. Siihen perustuvat yksityiset terveys(sairaus)palveluyritykset. Lopullinen mahdolliset virheiden korjaamiset jää julkisen vastuulle ja veronmaksajille

   Vasemmiston pääteema on, että riittävän kattava palvelu pitää saada mahdollisimman laajalle kansanosalle riippumatta lompakon paksuudesta olipa palvelun tarjoaja julkinen tai yksityinen.

   Miten nämä kaksi tavoitetta yhdistetään niin kuin TAYS – Coxa-Sydänsairaala-Fimlab ? Joka onnistui julkiseen johtamisjärjestelmään.

   Tässä on byrokratian kasaantumisen pääongelma. Tuskin kukaan palvelua haluava oli oikeistomielinen tai vasemmistolainen, haluaa odottaa edes henkilökortin anomusta jonottamalla paikan päällä 7,5 tuntia, niin kuin tapahtui Tampereen poliisilaitoksella ilman, että sitä korttia edes saa siinä tilanteessa.
   Nyt tuli ilmoitus, että se on noudettavissa Tampereen poliisilaitokselta tai sieltä, mihin sen on halunnut postitettavan, joka anomus tehtiin 2 viikkoa sitten.

  2. Oikeastaan Matti asetteli pähkinänkuoreen tuon poliittisen suhdanteiden vaihtelun. Näin minäkin kokisin sen menevän.
   Lisäisin siihen vielä, että molemman puolen ääri-ilmiöt, niin äärioikeisto kuin äärivasemmistokin, lienevät aina politiikan riippakiviä.

   1. Tosiaan riippakiviä, ehkä myös kirittäjiä ja sylkykuppeja joihin ihmisten on helppo keventää paineitaan ja julkituoda omaa paremmuuttaan.

  3. ”Hallituksien on pakko jossain vaiheessa kannattajiensa mielistelyn jälkeen otettava lusikka kauniiseen käteen eli hillittävä menoja,”

   Olen samaa mieltä.

 7. Poliittista peliä: Persut ei hetki sitten kelvanneet ja nyt kosijoita riittää…

 8. Se, että raha on nyt halpaa ja korot jopa miinuksella, johtuu siitä, että EKP ja kansalliset keskuspankit painavat rahaa markkinoille kolmessa vuorossa.

  Mutta entäpä, kun pää tulee vetävän käteen? Ei mikään järjestelmä kestä loputtomiin moista rahanpainantaa?

  Rahalle pitää olla katetta tai muuten järjestelmän pohja pettää. Kannatta miettiä esim. Venezuelan ja vastaavien maiden tilannetta, jossa oman maan seteleillä on lähinnä vessapaperin arvo. Inflaatio laukkaa sadoissa prosenteissa.

  Kun sanotaan, ettei valtioiden tarvitse koskaan maksaa velkojaan, vaan ne voivat surutta ottaa lisää velkaa ahdinkoonsa, niin pidän tätä täysin vastuuttomana puheena vähänkin pitemmällä aikajänteellä.

  Se, että EU lipsuu periaatteistaan ja perussopimuksistaan, ei tilannetta miksikään muuta.

 9. Valtiot toki maksavat velkaansa, mutta ottavat samalla uutta. Täysin velattomia valtioita ei taida juuri olla. Romanian Ceaucescu sitä kyllä yritti. Valtion talous ei ole sama kuin kotitalous.

  Korona-aikana on otettu velkaa enemmän ja tehty muutakin poikkeuksellista. Kuka olisi uskonut sitäkään että USA:ssa valtio antaisi ihmisille suoraan reilusti rahaa kouraan?

Kommentoi