Oletko maistanut stollennia

Jos et olet jäänyt paljosta vaille sillä tuo leivonnainen on maku hermoja kutkuttava kokemus

Minulle se on hyvinkin tuttu ja Saksan lahja Suomelle eräänlaisen leivoksen  vaikka lähinnä on pullapitkon muodossa

Olematta silti perinteinen vehnä pulla siellä kun on sisällä aika paljon  rusinoita

Onhan niitä vehnäpullassakin jotenka se siitä stollenissa ne ovat vain yksi mutta makua antaa vielä moni muukin asia

Tuo stolleni on Saksassa perinteinen joulun ajan leivos makuinen pitko joita on muuallakin

Suomessa vastaavaa ei kyllä ole mikähän siinäkiin on varmaan taitoja meidän omissa leipureissa varmaan siihenkin olisi

No tuota stollenia saa Suomessakin liidelistä jotenka ei jää vaari ilman joulupullaa tänäkään jouluna

Itse asiassa tuolla keittiössä on puoliksi syöty stolleni ja taitaa olla että eipä sitä ole huomenna siellä

Mutta sitten haemme uuden seommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

7 vastausta artikkeliin “Oletko maistanut stollennia”

  1. En ole ainakaan minä maistanut, enkä todellakaan tiedä minkälaisia pullia ovat. Rusinaisia pullia olen kylläkin syönyt, ihan täällä kotona leivottuja, hyviä ovat olleet. Eivät ole kylläkään minun leipomiani, sekin on taitolajai.

    1. No aina kotona leivottu on se numero yks olipa leipomus mitä hyvänsä ei sitä voita mitkään kaupan tuotteet
      Oikeasti tuota stollenia vois pitää eräänlaisena kakkuna koska se ei ole pullataikinasta tehty vaan lähinnä kakku taikinasta
      Mulla se ei tahdo säilyä syön sen mutta nami nami se on terv tepivaari

  2. Tuota stollenia ei oikein kykene kuvaan millanen se on mutta mielestäni on hyvää kahvi leivonnaista
    Ja ihan kaikkia ei ole taitoa itse tehdä mutta on onneksi tuo Liifeli josta sitäkin saa mutta varmaan kotona tehtynä sekin on parempaa kun kaupan tuote
    No itse olen saanut sitä kun isä oli opettanut äidille stollenin teon ja aidolla reseptillä jota isäni sanoikin Saksan joulupatukka
    Jota se eniten muistuttaa terv tepivaari

  3. En ole ainoastaan maistanut vaan myös leiponut tuota saksalaista joulupullaa useita kertoja.

    Mikään pikaleivonnainen ei ole kyseessä, se kun on parhaimmillaan parin kolmen viikon päästä leipomisesta.

    1. Marsipaani tekee siitä alkuperäisen mutta sitä ei saa laittaa liikaa tulee ätläkkää terv tepivaari

  4. Näin se oikeasti on on muuten kiva huomata että täällä on tekijä taitoisia pikku nysväys tuo ei ole
    Mulla ei ole taitoa tehdä itse koska se ei ole pieni homma lainkaan ostan valmiina
    Nyt kun sitä saa aitona Saksalaisena valmisteena terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *