Saas nähdä pääseekö Marraskuulla Tallinnaan

Voi olla että pääsee mikäli tauti tilanne ei huonone kummassakaan maassa muutoin sinne meno olisi huono juttu

Mutta nyky näkymin meinnaan käydä tässä kuussa siihen ei ole mahdollisuutta mutta ensi kuussa on

Mutta sen näkee sitten toivottavasti tauti ei pahene mutta kaksi vuotta mennyt ettei kotoa ole käyty kun ruoka kaupassa

Ja se nyt ei mikään reissu ole vaan aivan pakollinen kulku kun sapuska vois loppua ja tulis nälkä kuolema

Noilla kuitenkin aion mennä Marraskuulla käydä viimeistään Joulukuulla muttei se kirkossa ole kuulutettu  seommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

90 vastausta artikkeliin “Saas nähdä pääseekö Marraskuulla Tallinnaan”

 1. En minäkään ole muualla ollut, kuin täällä omassa kirkonkylässä.

  Sitten olen kyllä juossut siellä Tampereella TAYS; ssa, en edes muista miten monta kertaa. Parin viikon päästä olisi viimeiset kuvaukset, siinä pitäisi selvitä onko hoidot toivomusten mukaiset.

  1. No mulla on pisin matka ollut tuonne Kapeen kylään n 60 km olen silti ollut Tampereella koko matkan
   Mutta Pentti se on hyvä juttu ja alkaa oleen aikakin että pääsisit jonkin asteen kuntoon
   Kyllä vaivojakin voi olla kunhan ei ole jatkuvia kipuja terv tepivaari

 2. En mene ulkomaille ennenkuin tämä tauti homma on jotenkin ok. Turha pelata venäläistärulettia kun ei ole pakko…

 3. Kun on rokotteet luotan niihin siksi menen heti kun on mahdollista pääseehän sinne nytkin muttei taloudessani ole nyt varaa mennä terv tepivari

 4. Talvi aikana teen vain päiväreissuja kesä aikaan teen mm Pärnuun pidempiä en jää Tallinaan
  ja muuten on tuo Pärnu muutakin kun vanhusten kylpylä paikka
  Ja paljonkin turvallisempi kun pääkaupunki on terv tepivaari

 5. Enpä minä Tallinnassakaan ole viimeiseen kahteenkymmeneen vuoteen kokenut oikeastaan mitään ”turvallisuusvajetta”, toisaalta, en liiku missään vanhassa kaupungissa, en varsinkaan ilta- tai yöaikaan, silloin nukun.
  Koplikin on nykyisellään aivan turvallista seutua.
  Kymmenet yöt olen Mersussa nukkunut D-satamassa.
  Pärnun seuduilla olen käynyt ainoastaan työreissuilla, en muuten. Siis en paljon mitään voi sanoa sieltä tuntevani.

 6. No samaa minulla on ollut ei ole ollut tarvetta siellä liikkua eikä tuo kopli ole lainkaan vieras alue ei ole sielläkään tullut onkelmia
  Tosin olen siellä kulkenut päivä aikaan
  Mutta aina kannattaa liikkua varoen meni vaikka Tampereella väärän aikaan voi hyvinkin tulla ryöstetyks
  Meillä kun tuo nuoriso on alkanut sitäkin harrastaan satunaisesti kenet hyvänsä terv tepivaari

 7. Sitä minä ihmettelen, että mitä siellä Tallinnassa jatkuvasti kruisaillaan, ellei ole siellä töissä ? Jos siellä kerran / 5 vuotta käy, minulle riittää jo vähempikin.

  1. Samaa ihmettelen minäkin. Parin sipulinipun ja muiden ”tuliaisten” takia tuskin leiviksi lyö…

   Ainahan sieltä voi tuoda jonkun tänne takakontissa …😅

   Ihmisiä tuotu Suomeen Viron-lautalla auton taka­konttiin piilotettuina – ”Hyvin vaarallista” https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008314443.html

   1. En tuo ketään sieltä Suomeen turha asia minulle ja kun en sinne mene omalla autolla sama raha palaa kun ajan itse

    Kun menen Veli – Heikin kyydillä raha mene saman verran kun itsellä menis bensaan
    Matkaa kun siinä tulee 320 km ja joudut itse ajaan
    En liioin tuo sieltä sipuli nippuja enkä viinaa tuokoot muut ne asiat kahden viikon välein viisataa litraa omaan käyttöön niinpä niin kuka sitä uskoo oma asia
    Ja kotimaan matkailun kalleus on heille turmioksi siksi en niitä käytä
    Ja on siinä sekin että Eestistä ei ole pitkää matkaa mm Saksaan terv tepivaari

   2. Minä nyt, jos sipulista puhutaan, en tuo peipsijärveläistä sipulia koskaan ”muutamaa nippua”; normaali satsi on 10 kg jos kauppiaalla sattuu olemaan.
    ”Leiviksi kyllä lyö” kun Jögevamaan valkosipulia ei Suomesta saa.
    Kuten jo olen kertonut vaikka kaikki eivät ehkä ymmärtäneetkään lukemaansa ole; monta asiaa, yksi reissu, joillekkin saattaa olla ymmärrettävääkin.
    Toisaalta; miksi jonkun blogistin reissuista venkuloidaan kun en heiltä tietääkseni euroakaan ole lainannut, joten eläkää ja antakaa muidenkin elää.

   3. Tuo maastalähtötarkastus on Eestissä ollut jo yli 20 vuotta; lähtöselvityksen jälkeen pistokokein tarkastaa Eestin poliisi- ja rajavartiolaitos, sekä tulli maastalähtijöiden autoja. Ei ole alkuunkaan uusi asia.
    Useita kiinniottojakin olen vuosien myötä nähnyt.

   4. Lisäys, kuinka Viron rajat vuotaa kun Valko-Venäjältä voidaan tuoda Suomeen irakilaisia ???? Taitaa olla aika hövelit rajat näillä. Ei ihme että maa on roistoja täynnä…

    1. No samaa voi sanoa Suomesta Tampereella juniorit tekee ryöstöjä satunaisesti ohikulkijoihin kohdistuen terv tepivaari

    2. Ei ne sen enempää vuoda kun vaikka Ruotsin ja Suomen rajat terv tepivaari

  2. On halvempaa käydä Tallinnassa kun Tukholmassa siinä perustava syy Eestin matkailuuni samalla näkee Eestin kuorokavereita
   Niitä on kyllä myös Tukholmassa enempi kuitenkin Eestissä siellä kun kuoro kulttuuri on isompana terv tepivaari

   1. Vielä halvempaa on olla himassa, kannattaa paikallisia yrittäjiä ja tuhlata rahaa paikallisiin palveluihin … minä teen näin aina mahdollisuuksien mukaan.

    1. Kuin myöskin mutta en kyklooppimaisesti tarkastellen. No himassa minä en oleile vaan kotona jos sitä tarkoitetaan, kuten en koskaan ole mennyt myöskään duuniin, töihin ja työreissuille kylläkin.
     Jos monia reissun syitä pystyy yhdistelemään; reissu lienee kannattava. Matkakustannukset ovat hyötyihin nähden minimaaliset.

    2. Se nyt on jokaisen asia minne rahansa laittaa ja halvemmaksi se ei tule jotenka käyn edelleen muualla samalla näen mitä hintoja on muiissa maissa
     Paikalliset palvelut ei minua miellytä kalliin hintansa vuoksi terv tepivaari

    3. No perunakellari sittäkin halvempi ja on syötävät vieressä terv tepivaari

 8. Olenhan minä moneen jos useaankin kertaan kertonut, miksi menen Tallinnaan. Aivan käytännön syitä sekä, että minulla on laaja ystäväpiiri Eestissä, paljon Tallinnassakin.
  Viidessä vuodessa ei Eestiä eikä eestiläisiä opi tuntemaan.
  Esimerkiksi eestiläinen protetiikka on paljon kehittyneempää ja halvempaa, autohuollot ja remontit aiemmin huomattavasti suomalaisia edullisempia, edullisia vieläkin, edelleenkin ihan vaikkapa Tallinnassakin pystyy tekemään hankintoja, joita Suomesta ei edes saa, lisäksi vieläkin löytyy tuntuvasti edullisempia hankintoja; edellyttää kokemusta, jota ei ihan ehkä viidessä vuodessa saa.
  Ihan oma, ehkä vähäisempi pointti on tuo toisenlaisissa kuvioissa käynti; lievästi turismiksikin voisi luonnehtia.
  Mm Peipsijärvellä olen saanut kalansavustuksessa aivan perusteellista oppia niin kalastuksesta kuin kalankäsittelystäkin mm savustus.
  Paljon olen tuonut myöskin kalatuotteita lemmikeille Eestistä, lähinnä Audrusta. Voisin mainita vielä eestiläisen kulttuurin; Setomaan setukaiset lienevät siellä huipulla jos paljon muutakin eestiläisgtä kulttuuria pystyy kokemaan jos ennakkoluulonsa ylittää.
  Edestakainen matka; auto, minä ja aamiainen laivalla = 71€, ei tuo paha kustannus ole.

  1. Käydessäni pällistelemässä setukaisia tuntui väki kotenkin epäluuloiselta. Melkein joka kaupungin ole Virossa telttaillessani kiertänyt. Paldinski ja Narva jääneet.

   Tuskin tässä elämässä enää paljoa kurvailen.

 9. Samat syyt miksi olen käynyt Eestissä jo muutaman vuosikymmenen ajan ja ei viidessä vuodessa tosiaan opi heistä kun pinta raapaisun mutta kun olen eka matkani sinne tehnyt Vanamuisella (Suomeksi Väinämöinen) voi siitä laskea kuinka pitkään olen siellä käynyt
  Gerg Ots tuli liikenteeseen v 1980 vanamuinen ajoi sen reitin sitä ennen
  Mutta kukin tekee mielensä mukaan terv tepivaari

 10. Onhan nuo ihan asiallisia juttuja. Eestiläinen palvelukulttuuri, kun ei ole muuttuakseen neuvostomallista, ei oikein kiinnosta. Ja syy ei ole se, että ”katso itseäsi peilistä, saat mitä tilaat”. Se on vaan niin kaukana eurooppalaisesta. Sen huomasi oikein vahvasti taas Tampereen kansainvälisillä ruokamessuilla Hämeenpuistossa, jossa nuivuus oli muihin verrattuna silmiinpistävää mm. juusto ja kalateltoilla.

  1. Kun elää olettamuksien varassa ei todellisuutta kyllä näe itse käyn Eestissä tuon kuorolauluni vuoksi ja siellä se on korkealla tasolla
   Arvotus siihen on euroopassa melkoisen korkea niin se vaan on
   Mitä taas tulee Hämeenpuiston tarjontaan ei ne muillakaan olleet parhaasta päästä
   Ranskalaisilla on sitkeitä patonkeja ostin niitä kaksi toisen syötin muille ja toisesta puolet meni sioille elikkä bio jätteeksi terv tepivaari

   1. Älä taas käsitä väärin. Kysymys ei ollut tuotteista, vaan palvelusta. Heidän tuotteensa ovat varmasti hyviä, ei siitä ole puhettakaan.

    No, niitäkin voi vertailla, mutta olkoot makukysymys.
    Kyllä italialaiset, saksalaiset ja hollantilaiset juustot, parmat ym. tuotteet ovat ylivertaisia maun kypsyydeltään ja syvyydeltään vrt. suomalaiset ja virolaiset.

    1. Isoveli asenteella saat saman luokan palvelun ja Eestiläiset kyllä osaa sen taidon mutteipa ole minun eteeni tullut
     Saksalaista ja Hollantilaista juustoa ostan en Italilaista tullutta
     Muuten Kotimaan nimi laitetaan näin Suomi ei suomi terv tepivaari

    2. Tavaran laatuahan tuossa arvostelin en maita vaikka ei Ranska kuulu maihin missä käyn eikä niihin kuulu Mussoliniin maakaan terv tepivaari

  2. Kas kun minä en moista ole huomannut yli kymmeneen vuoteen. Markkinakauppiasvuosiltani olen tullut aivan toisiin tuloksiin eestiläisistä kauppiaista.
   Kokemusta on myöskin eestiläisistä ravintoloista, partureista, autohuollosta yms. Selkeästi asennekysymys ja toisaalta, jos ottaa tämän kuuluisan ”isoveliasenteen”, voi tuo päteäkkin, ei ole kokemusta moisesta.

   1. Niin kuin sanoin, asenteesta ei ole eikä ole ollut kysymys. Se on kyllä jo historiaa.
    Sitä ihmettelimme viimeksi Tallinnassa oikein isolla porukalla ryhmämatkalla, kun kaikilla oli sama kokemus niin hotellissa kuin ravintoloissa joitakin harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta.
    On aivan eri asia tuntea siellä pitkäaikaisia kavereita tai yhteistyökumppaneita kuin ”siviilinä” asioidessa kaupoissa, hotelleissa tai ravintoloissa.

 11. Kun taas tuonne Baltiaan suuntaan niin Riika on se minne menen mieluummin, parempi palvelu, halvemmat hinnat ja enemmän Eurooppalainen kuin Viro.

 12. Kyllä nuot on molemmat euroopasta silti vaikka kummallakin maalla on omat intressit
  Olennuot balttimaat käynt moneenkin kertaan ja enpä huonoa palvelua ole niissä saanut
  Vilna Liettuan pääkaupunki on ehkä vähemmän baltti kaupunki on sitä kuitenkin ja kaunis kaupunki daukava joen keskellä
  Kieli on aivan eri luokkaa kun näissäkahdessa joista saa selvän helpommin joskus tulee näitä naurua aiheuttavia puheita kummankin puheissa
  Aina kannattaa jättää kotiin isoveli asenne menitpä mihin hyvänsä Baltian maahan
  Sillä saat huonon palvelun noissa kolmessa maassa terv tepivaari

 13. Kerran minua on yritetty Jurmalassa oikein kunnolla kusettaa; tarjoilija oli lisännyt 25€ laskuun oheiskuitin, service; sellaista Latviassa kun ei edes ole.
  Maksoin vain varsinaisen laskun, en muuta. Tarjoilija tyytyi mutisten; se siitä eurooppalaisuudesta. Tippiä ei tietystikkään tullut.

   1. No Venäläiset ja Baltit ei ole edes sukua toisilleen terv tepivaari

     1. No enpä ole tuollaseen törmännyt Eestissä Venäläistä kulttuuria en ole tavannut missään terv tepivaari

       1. Niinhän se Kalle on meidän keittiö kun on kahden maan yhteen sulautuma
        Ruotsin ja Venäjän mutta on siellä mukana myös Eestin keittiö
        Siinä ne suurimmat jotka ovat tehneet Suomen keittiöt terv tepivaari

 14. Ei se mielestäni kuulu; se oli neuvostoliittolaista kulttuuria.
  Nyt elämme balttiassakin eurooppalaista kulttuuria.
  Eestin maaseudullakin tapaa aivan aitoa palvelukulttuuria; elinehto.
  Niin paljon Eestiä olen vuosien myötä kiertänyt; jotain ehkä tiedän.

 15. Jokaisella on kokemuksensa eri maista, esim Kreikka oli ihan perseestä, jokapaikassa kassan ohi ottivat käteistä, ei kuitteja ja maa on ”demokratian kehto” 😅.
  Portugalissa oli vähän samanlainen meininki, kuten Espanjassa.

  Saksassa kaikki toiminut, kuten Ruotsissa, Norjassa, Englannissa ja Irlannissa.

  Näistä maista todella paljon käynyt juuri Englannissa koska se on kuin toinen kotimaa.

  Viro tuntuu nykyään tunkkaiselta huonon palvelun maalta, eli mä skippaan sen jatkossakin.

  1. Saksasta ei kannata kertoilla satuja kun itse käytöksellään saa huonoa palvelua on varmaanpeiliin katsomisen paikka
   Saksassa rakastetaan meitä jöröjä Suomalaisia aivan oikeesti
   Englanti on ynseä sisä siittoinen saari keskellä atlantia samoin ynseä on myös Ruotsi Norja ja irlanti on hyvän palvelun maita terv tepivaari

  2. Kreikka pitäisi lingota unionista mahdollisimman kauas. Jo tuumailija Aristoteleskin oli perseestä. Kannatti ”bsrbaarien” orjuuttamista. Siitä opista sitten Akeksanterikin ammensi.

   Sikäläiset hoopot myös naulasivat vinoristiinsä suomalaisten apostolin ja pyhimyksen, Andreaan, jonka risti löytyy mm. Pälkäneen rauniokirkon päädystä.

   1. Kreikka tuli väärin tiedoin Unioniin, nyt sinne olisi tulossa koko Balkanin alue, lasku on mieletön! Ja Suomi maksaa!

    1. Tämä bloki avaus on Tallinasta ja Eestistä ja sinne pääsystä ei kreikasta taikka euusta terv tepivaari

   2. Tämä bloki avaus on Tallinnasta ja Eestistä ja sinne pääsystä ei euusta terv tepivaari

 16. Ihan vähän ulkopuolelle avauksesta; kuuluneekohan kenellekkään jos blogisti matkustaa vaikka minne, mielestäni se on blogistin oma valinta; ei ole järkevää jos ei viisastakaan sitä arvostella. Yksilöllisyyttä.

 17. Juuri näinhän se on itse matkaan missä viihdyn en sinne missä sitä en tee terv tepivaari

 18. Minä kun en ole niin laajasti matkustellut kuin palvelukulttuurin erikoisasiantuntija, eräs blogisti.
  Vaan moottoripyörällä olen kierrellyt Euroopan jokaisessa maassa, itä-Euroopassakin. Aina olen saanut hyvää palvelua.
  Vain kerran olen käyttänyt valmismatkaa Kroatian Pulaan, ihan miellyttävä kokemus sekin mutta varsinaiseen kansaan siinä ei yhteyttä saanut.

  1. On noita maita tullut kierettyä melkoisella lukumäärällä ja aina saanut hyvää palvelua jotenka eiköhän huonoa palvelua sa jos itsellä on asenne minä ensin
   Ei sellasta käytöstä katsota hyvällä missään
   Eestiläiset ovat hyvinkin tarkkoja no minulle on tullut siellä ystäviä melkoisen paljon vuosikymmeni siellä käyneenä
   Hotellia en tarvitse aina löytyy yösija jos haluan olla siellä yön tai pari terv tepivari

 19. Siksi toisekseen; eräs blogisti on vuodesta toiseen yhteydessä jos missäkin, kommentoinut reissujani Eestiin; eivät asiat hänelle kuulu, pysyköön siellä ”korpimökissään” hiljaa, mitä minun menemisiini ja tulemisiini kuuluu, leikkiköön korpisoturileikkejään, siellä mukamas korvessa. Eivät minun olemiseni eivätkä tekemisenikään hänelle kuulu.

 20. Kuinkahan monen blogistin kriittinen asenne perustuukaan matkustusasetelmaan; Varkaudesta bussilla Helsinkiin, bussi laivaan ja ”maailmanmatkaajat” jonottamaan lipuntarkastusta ja sitten laivaan, mukamas halpaa viinaa mahaan. Tallinnassa taas jonoon ja passintarkastukseen vast ja bussiin. Bussilla sitten jonnekkin ”porobaariin” syömään, ostoksille Rocca al Mareen, takaisin bussiin, laivaan ja kotiin kaljakärryjä hinaten. Tässä tyyppimatka ja kun se on kerran tehty, asiantuntemus on ehdoton ja mielipiteet horjumattomia.
  Reissuni teen omalla autolla, omatoimisin ohjelmin mutta mielipidettäni maasta, oli se sitten Eesti, Latvia tms. en muodosta kuin vasta kokemusperäisesti ja moneen reissuun perustuen.
  Pelkästään ravintolakokemukset monilla perustuvat pelkästään Vanhan kaupungin turistirysiin ja ”porobaareihin”.
  No, ”asiantuntijaksi” voi tietenkin tulla tälläkin metodilla … tavallaan.

  1. Matkailusta puheenollen; tänä päivänä ei suomalainen ole enää mikään ”poro” Tallinnassakaan. Suomalaiset ovat hyvinkin arvostettuja ostoskeskuksissa, hotelleissa, ravintoloissa yms. Harva suomalainen enää örveltää kännipäissään, ravintoloissa ja hotelleissa ja harvoin enää esiintyy ns ”isoveliasenteella”, toki sellaisiakin vielä on.

   1. Noinkin asian voi ilmaista niin halutessaan mutta jos tuo on vinoilua antaa olla käyn silti

 21. No ei ole tarkoitus mitään palkintoa saada mutta käyn joka tapauksessa Eestissä tasasin välein
  Syynä tuo kuoron kehittäminen paremmaksi siellä on niistä asioista myös tietoa melkoisesti enemmän kun Suomessa
  Jos joku käy Eestissä mitäpä siitä Ruotsissa oon käynyt tarpeeksi ei kiinnosta enää jo kalleudenkin puolesta terv tepivaari

 22. Kuinkahan moneen kertaan pitäneekään mainita; minun käyntini Eestissä eivät perustu sinällään matkailuun vaan selkeään arkiseen tarpeeseen, kuten lääkäri, hammaslääkäri, erinäisiä tarvehankintoja kuten esim talviset valkosipulit, Piprapoodista tuon yleensä sellaisia mausteita joita ei Suomesta saa, lääkereseptien uusimiset, jne. Jokainen reissuni perustuu useampaan asiointiin ja tarpeeseen. Ennen koronaa tein usein vierailuja tuttavieni luokse.
  Kovin harvoin enää nykypäivin lähtisin pelkästään turistimatkalle. Omalla autollani liikun ja näinollen pääsen liikkumaan oman ohjelmani mukaan.

 23. On selvä asia miksi me Eestissä käymme itse en hae sieltä alkoholia ne jotka sitä hakee hakekoot
  Omaan käyttöönsä taikka tarjotakseen vierailleen se ei minulle kuulu terv tepivaari

 24. Panen hiukan kapuloita rattaisiin.
  Suurin osa suomalaisia käy huvittelemassa laivalla ja viinareissuilla, vaikka te ette käy.
  Terveydenhoidosta ollaan montaa mieltä. Yksi tuntemani keski-ikäinen nainen puutarhaporukoista kävi kauneusleikkauksessa ja naama korjattiin sen jälkeen kauheiden operaatioiden kanssa Suomen julkisessa. Ja naama on sen jälkeen vanhempi kuin koskaan. Ja, noitahan on julkisuudessa ollut paljon.
  Hammashoidossa on tapahtunut samaa, josta en hyvää ole kuullut. Yhdellä on onnistunut proteesi kerralla. Se sijaan, täällä Suomessa on virolaisia hammaslääkäreitä ja lääkäreitä paljon, ja he toimivat yksityisissä ja julkisessa kontrolloituina hyvin.
  Kapakat ovat kalliita ja osoittavat mieltä asiakkaille, kun suomalaiset eivät enää käy.

  1. Minulle on laitettu neljä implanttia Kliinik 32:ssa, kaikki muukin hammashoitoni on keskitetty sinne.
   Kauneusleikkauksista en tiedä, oma naamani kun on mahdoton parhaallekkaan kirurgille.
   Jos pitää eestiläisiä ravintoloita kalliina, ei sitten ole muualla käynyt kuin Vanhassa kaupungissa. Ravintolat pitää tietää etukäteen ennen kuin päätöksen tekee.

   1. https://www.klinikka32.fi/hammashoito/
    Tuossa linkki käyttämääni klinikkaan. Hintataso vain puolet suomalaisesta: Suosiosta kertonee se, että sinne jonot ensimmäiselle käynnille n puolisen vuotta. Suomalaisia siellä käy vuosittain 200 – 300.
    Siellä on erittäin kohtelias ja ammattitaitoinen asiakaspalvelu ja pätevät lääkärit.

 25. No laita vaan kapuloitas ei niillä paljonkaan ole merkitystä mun reissuihin menen sinne missä viihdyn ja on kiva olla esim Pärnu oli minulle kiva yllätys kuinka vireä se on
  Mutta sielläkin tulen käymään varmaan jatkan matkaa Tallinnasta eteenpäin terv tepivaari

 26. Kalleus poistuu kun menee muutaman km keskustasta ulos ja kyllä tuo paksu Bertta on kallis paikka terv tepivaari

 27. No, nuo ovat niitä oikeita tarve tms. asioita. Minulla ei ole mitään tarpeita saati kiinnostusta lahden taakse. Mieluummin menen Tukholmaan tai Keski-Eurooppaan, siellä on enemmänkin ”kotonaan”.
  Tuo Pärnukin oli parilla kerralla nähty.

  1. Englanti on hyvä maa, meikä käynyt siellä monesti. Ei tarvitse halpamatkailla Viroon…

   1. On siellä rittein saarilla tullu kierrettyä kaikki mahdollinen ja suoraan sanottuna en viihdy britti sikojen parissa
    On tuonne tullu tehtyä reilu sata matkaa etupäässä työmatkoja
    Mutta hyvä jos joku muu saa nautinnon ei ole puoliksi sakun maa lainkaan

  2. kyllä se Saksa on minuille enempi kun vain Saksa ja siellä olen kotona samoin kun Suomessakin
   Saksa on kiva maa joka suhteen no mulla on aina sen suhteen koiran häntä kainalossa terv tepivaari

 28. MInä en matkusta mihinkään, vaikka miten maailma vapautuisi. Tulevana maanantaina on minullakin hammaslääkäri tilattuna ja ilmeisesti kohtuullisen suuri remontti edessä. Suu on hammaslääkärin jäljiltä, kun lääkäri siellä mylläsi ennen sytostaattihoidon alkamista. Pyörii sekin raha kotimaan taloutta vahvistamassa. Nyt sekin kiusaus on ohitse, ainakin toistaiseksi.

  1. Eipä tarvii hammaslääkääreitä vaivata en liioin saa proteeseihin mitään kelalta terv tepivaari

 29. Minua taas Tukholma ei kiinnosta alkuunkaan, Saksa olen kolunnut aivan riittävän paljon. Saksaa ja ruotsia puhun, eestiä kyllä mutta Latvian kieli ei ole hallinnassa. Eestissä on saksalainen kulttuuri vieläkin noiden linnanherrojen ja kartanonomistajien jäljeltä selkeästi havaittavissa, kielessäkin. Saaremaalla myöskin ruotsalaisten vaikutus. Venäläisiä on Eestin alueella asunut pian jo 500 vuotta, siis eivät liene mitään Neuvosto-Eestin jätteitä.
  Se tuo Eesti ja jonkin verran Latviakin, jaksavat kiinnostaa edelleenkin mutta vain omatoimisesti liikkuen.

  1. Ja lisään vielä omaksi vaihtoehdoksi kotimaisen Ahvenanmaan, joka on äärimmäisen kiinnostava kalamiehillekin. Autoon vain ja rannikkolautiolla ilmaiseksi saariston kautta sinne.

 30. Heikki käyn mieluummionkalassa kustavissa siellä on paremmat kalavedet kun Ahvenanmaalla
  Paikkana olen se saaren kiertänyt fillarilla pariinkin kertaan ja hienoa siellä on terv tepivaari

  1. Ahvenanmaalla pitää muistaa siellä ei ole jokamiehen oikeutta telttailla mutta nuot maatila majoitukset toimii hyvin
   Hyvä kun menee maarianhaminan ulkopuolelle asenne vammatkin jää sinne saat hyvää palvelua
   Maarianhaminassa ei kannata viipyä kun tarpeellinen määrä siellä ei ole hyvää palvelua terv tepivaari

 31. Tuohon Heikin mainitsemaan viinanhakureissuun; en ole väittänyt koskaan, ettenkö juomia sillä käydessäni Tallinkin preorderista ostaisi, luonnollisestikkin ostan sellaisen sopivan valikoiman ja määrän.

 32. No kun kaksi piikkiä sisällä onko silloin enää riskiä saada korona mutta jos saa silloin rokotteet eivät toimi mutta todennäköisesti menen marraskuulla sinne käymään terv tepivaari

 33. En minä hesaa pelkää hesalaisia kyllä kammoksun mutta enpä siellä hesassa kiertele missään menen suoraan katajanokalle ja laivaan
  Eestissä ja Latviassa korona tilanne on Suomen kanssa samoilla luvuilla Liettua on sitten eri juttu
  Siellä se on noussut aika paljonkin
  En mollaa Helsinkiä missään muussa kun edesvastuuttomasta käytöksestä kun levitetään korona viirusta
  Silti pitää päästä kapakoihin joka on järjenvastaista mennä missä on porukkaa ja paljonkin
  Nythän siellä ovat tapaukset laskeneet aika lailla terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *