Tekopyhää yksipuolista mustamaalausta – koskee vain fossiilisia energioita

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008314758.html

”Suorat hintatuet muodostavat summasta kahdeksan prosenttia ja verohelpotukset kuusi prosenttia. 42 prosenttia tuesta muodostuu siitä, että saastuttajat eivät maksa toimiensa aiheuttamista ennenaikaisista kuolemista ja sairauksista. 29 prosenttia tuesta muodostuu helleaaltojen ja ilmaston lämpenemisen osuudesta.”

Eli pääosa väitetyistä tuista perustuu arvioituihin eli hatusta vedettyihin lukuihin ihmisten sairastumisiin ja kuolemisiin.

Missäs noiden hukkamyllyjen ja sähköautojen laskelmissa nämä kaivosten ja valmistuksen aikaansaamat sairaudet ja kuolemat on otettu huomioon?

Jos arvaan oikein, ei missään, vaan niitä ”laskeskellaan” tekopyhästi vain osoittamaan fossiiliset hyvin pahoiksi ”puhtaisiin” energioihin verrattuna.

5 vastausta artikkeliin “Tekopyhää yksipuolista mustamaalausta – koskee vain fossiilisia energioita”

 1. Luovalla matematiikalla on mahdollista todistaa lähes mitä tahansa ja tämä periaate vaikuttaa olevan kovin suosittu tässä ajassa.

  1. Tuo matematiikkaa on vasta kokeiluasteella odottaen yleistä hyväksyntää.

  2. Eräiden arvioiden mukaan bensan ylitarjonnasta tulee mahtava, koska sitä kertyy lentokerosiinin oheistuotteena.

 2. Ensinkään maailman ilmakehän hiilidioksidipitoisuudet eivät ole lähellekään arvoja, joilla ihminen kärsisi.

  Hiukkaspäästöt ovat hyvin varustetussa hiilivoimaloissa hallinnassa.

  Käsittävätkö IMF:n asiantuntijat, mitä tapahtuisi, jos fossiilisten aineiden käytöstä luovuttaisiin? – maailman talouden pyörät pysähtyisivät.
  .
  Öljytuotteiden kysyntä on toki laskenut pikkuhiljaa Suomessa. Yhtenä tekijänä on öljylämmityksestä luopuminen. Mikään muu ei olekaan juuri muuttunut. Henkilöautot, bussit, kuorma-autot, jakeluautot j.n.e kulkevat pääosin öljytuotteiden voimalla. Muovituotteet kelpaavat suomalaisille varsin hyvin. Muovipellettejä tuotetaan Suomessa öljystä. Asfaltti on ylivoimaisesti suosituin teiden ja katojen pinnoite.

  ************************************************************************
  https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008314758.html

  FOSSIILINEN energia saa joka ikinen minuutti 11 miljoonaa dollaria julkista tukea, laskee Kansainvälinen valuuttarahasto IMF raportissaan. Raportista kertoo muun muassa The Guardian.

  Viime vuonna hiilen, öljyn ja kaasun polttamista tuettiin yhteensä 5 900 miljardilla dollarilla. Yhdessäkään maailman maassa ei siten maksettu energiasta niin paljon kuin sen täydet tuotanto- ja ympäristökustannukset olivat.
  .
  IMF:n asiantuntijoiden mukaan tuki on ”bensaa ilmastonmuutoksen liekkeihin”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *