12 vastausta artikkeliin “Ei ollut kivuton ct-kuvaus”

 1. Tuska takana ei ole tuska edessä.

  Itsellä on hermokipu tehnyt kävelystä vähä vähältä vaikeampaa. Lääkärin keinot eivät paljoa auttaneet. Eräs osaavampi hieroja vähän käpisteli – särki niin maan helvetisti se kolme varttia, mutta sitten oli muutama tunti kivut vähempiä.

  Noh, se oli eilen, tänä aamuna oli taas niin kipeää että huusin muinaisia kirouksia.

  Onneksi lämpö auttaa.

  1. Missä se pinne hermossa on ? Jos selän ydinkanavat ovat kalkkeutuneet sisäänpäin, se heijastaa kivut raajoihin liikuteltaessa, kumartaessa jne., jolloin hermo osuu ahtautuneen kanavan seinään. Ortopedi voi tästä vihjeestä kuvata selän ja määrätä lääkkeen, joka poistaa kalkkeumat, jos näin olisi.

 2. Se on yhden ortopedin mukaan tuossa vyötärön tienoilla, mutta se kipu osuu pitkälti yläraajaan. Hän nyt käski odotella vielä pari viikkoa, sitten otetaan kuvia jos ei auta.

  Mutta jotain plussaa: koska vyötäröä ei saa kuormittaa juuri nyt, minulla on lääkärin lupa käyttää verkkareita yms. keveitä housuja, kun ei voi vyötä pitää.

 3. Pari kuukautta sitten tähysteli tohtori paksusuoleni, tässä operaatiossa ei ilmaa pumpattu, vettä kylläkin. Sain myös itse monitorista katsella kun kamera tunkeutui yhä syvemmälle sisuksiini. On se aika erikoinen katsella sisältäpäin ihmisen paksusuoli, yhdessä poimussa oli vihreä herne muuten oli aika tyhjää. Pelottavaakin, mielessä pyöri että saattaa jonkun mutkan jälkeen näkyä kuvassa syöpä, en tosin tiedä miltä se näyttää mutta ruma varmaan on. Umpisuolen alunkin näin, pieni siisti reikä mistä se alkaa paksussa suolessa.
  Yksi polyyppi oli jo heti alkumatkassa, kameran takaisin tullessa tohtori sanoi että tuo otetaan pois, kamerassa näkyi kun pujotti hirttosilmukan sen ympäri ja jotenkin sähkön avulla nappasi pois, oli kuulemma kuuden millin kokoinen.

  Toimitus oli kivuton ja kesti puolisen tuntia ja suoli kuulemma hyvässä kunnossa.

  1. Minulla on niin mutkainen suoli että tähystys ei olisi onnistunut ja siksi paksusuolen ct-kuvaus.

 4. Meikällä on kivut helpottuneet vanhemmiten. Alle kaksikymppisenä vaivasivat noidannuolet selkää alvariinsa. Ja sitten se Hortonin päänsärky migreenin lisäksi. Nykyään ei selkä vaivaa ja Hortonikin hylkäsi kymmenisen vuotta sitten.

  Kuulokin palasi taas ennalleen. Viime kesänä hävisi äkisti hepokatin soittelu. Tänä kesänä se on palannut. Huomenta Suomi. Hyvin pyyhkii.

  Eilen poimin pari kymmentä litraa mustikoita. Tänään pitäisi siivota ja panna purkkiin. Purkit ovat olleet liossa, jotta bakteeri-itiöt turpoaisivat ja tulisivat uunin kuumuudelle alttiiksi.

 5. Toissapäivänä kävimme vaimon kanssa Kittilän kirkonkylällä. Matkaa yhteen suuntaan 40 km (meillä on molemmilla ajokortti). MInulla oli TK:hon aika korvien puhdistamiseen vesipruutalla. Vaimo kävi lääkärin vastaanotolla: sai polviniveleensä kukonhelttauutetta. Sanoi että eiköhän sillä taas vuoden pärjää.
  On meillä terveysongelmia molemmilla, mutta paljon huonomminkin voisi asiat olla, olen aatellut.

  Ihminen on lihan ja hengen liitto. Lihan kautta ihminen on sidottu maan lakeihin ja lainalaisuuksiin, hengen kautta hän on yhteyksissä henkisen maailman lakeihin ja lainalaisuuksiin. Uskoisin että jos ihminen toimii enemmän järkiminän ohjeistuksessa kuin kokemusminän, autopilotin, ohjauksessa, niin aina parempi. Tämä ei liene helppoa, kokemusminä on voimakas ja ehkä myös viekas: Deepah Chopra puhuu ”tottumuksen valtaisasta voimasta”.
  Syystä tai toisesta en hevin sano mitään omia terveyshaittojani sairaudeksi vaan terveysongelmaksi. Jotenkin se tuntuu rehellisemmältä.
  ———————————————–
  Koitappas Timo jaksaa!

  1. Tulipa tästä kommentista mieleeni Kahnemanin kirja nopeasta- hitaasta ajattelusta, jota en ole vieläkään treenannut, mutta joka varmasti nostaisi elinajanodotettani. Tarvitsisin näiden juttujen myötätunnon nosteesta repeytyneisiin sydänpuruihin kuitenkin ehkä linkin johonkin äänikirjaan (jonka ei tarvitsisi edes olla suomeksi luettu) mutta jolla kihartaa aivojansa, jotka ajatusviivoilla ehtivät jo hieman kuivahtaa suoriksi. Parempaa päivää blogistille 💐 (itse menen tästä vähän lennättämään miniatyyri kuvauskoptoria, joka turahti sfääriini vihtun ilimasiksi).

 6. Joskus aikaa sitten muistan lukeneni amerikkalaisesta miehestä, joka nauroi itsensä terveeksi. Ainakin hän näin väitti.
  Googletin tietoja kyseisestä asiasta ja törmäsin seuraavaan nettiartikkeliin ”Pidentääkö nauru ikää”, Lääketieteellinen aikakauslehti Duodecim, teksti Olli Alho. Minusta lukemisen kestävä artikkeli.
  Norman Cousins (1915-1990) on miehen nimi, joka kertoo nauraneensa itsensä terveeksi.
  Japanilaiset sanovat ”Kun ihminen nauraa, hän on jumalten seurassa”.

 7. Nauramisella on todettu olevan helpottavia vaikutuksia moniin neurologisiin sairauksiin, kuten parkinsoniin. Ei se mikään ihmelääke ole, mutta merkittävä helpottaja.

 8. ”Kun siitä otettiin kuvat näkyi vain varjo röntgenkuvassa, nyrkin kokoinen kivi rintakehän vasemmalla puolella. / Ei mikään ole sitä, miltä se näyttää etäältä, mittakaava hämään kääntää joet uurteiksi kämmenselkään. / Vain pieniä tekoja toistensa perään, kuin nikamat selässä; ehjässä kehossa haaveet umpeutuu kuin itsestään”
  – Lydia Lehtola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *