19 vastausta artikkeliin “Mitähän pirkan blokeihin kuuluu”

 1. No mitäs tässä, joku päivä on liskoja ilmassa, joku päivä oravia, joku päivä saadaan olla rauhassa.

  Juttuja tulee, juttuja menee mutta juttuja piisaa.

 2. Tänään kävin hammaslääkärissä, paikattiin.
  Tänään, nyt illasta, sain luettua Mika Waltarin romaanin ”Rakkaus vainoaikaan” (julkaistu 1943). Jos joku ei ole kuullut tästä kirjasta, ei mikään ihme. En ole kuullut minäkään. Kirja osui käteeni viikko sitten, kun kävin kirjastosta lukemista. Otin sillä kertaa kertomakirjallisuutta – ”Turms Kuolematon”- romaanin lisäksi mainitun Waltarin kirjan. Kirjan esipuheesta minulle selvisi miksen ollut kuullutkaan tästä Waltarin teoksesta. Syynä on kuulemma se, että romaania pidettiin ”liian isänmaallisena” ja koska sota hävittiin ja koska ryssää piti mielistellä, ko romaanista on oltu hissukseen.

  Luettuani kirjan mietin: mitä muka vaarallista siinäkin on. Romaanin tapahtumat sijoittuvat välirauhan vuoteen, kaunis rakkaustarina Ison Karhun uhkan varjossa, taattua laadukasta Waltaria. Kirjan henkilöt elävät epävarmuuden tunnoissa ja uskovat, että välirauhan aikana ryssä vetää van henkeä. Niin kuin se tekikin.

  1. Itse en ole vähään aikaan kirjoja lukenut, vaan jonkin verran tiedelehtiä iltaisin. No, en minäkään ole kuullut tuosta Waltarin teoksesta.

 3. Itsekin kävin tänään lääkärillä ja sain kortisonipiikistä. Pirullisia nuo hermopinteet.

  Mutta nyt väitän ihan pokkana että kukaan muu teistä ei ole saanut lääkäriltä määräystä vaihtaa farkut verkkarihousuun. Minä nimittäin sain. Kas kun tuo pinne on lähellä vyötäröä niin ei saa olla mitään kiristävää siinä, esim. vyötä.

  1. Minulla on ollut 10- 15 vuotta tyräleikkauksen jäljiltä kipupiste hiukan alle vyötärön. En pysty käyttämään vyötä normaalikireydellä, siispä käytänkin yleensä henskeleitä. Sitä kipua on yritetty selvittää monellakin tavalla, kaikilla kuvauslaitteilla ja moneen kertaan ja monen lääkärin toimesta. Toistaiseksi on syötävä kipulääkkeitä, eikä nekään oikein auta.

 4. Tosi juttu vuosia sitten: Reilusti ylipainoinen tuttavani sai kehoituksen lääkäriltä aloittamaan tupakanpoltto kun muut keinot laihduttamiseen ei auttaneet.

 5. Tuosta tuli mieleeni edesmennyt tätini. Hänelle tuli vanhemmiten parkinsonin tauti. Lääkäri suositteli häntä polttamaan muutaman tupakan päivässä. Se kuulemma tukisi muistia. Tätini oli sanonut, ettei hän ole eläissään polttanut yhtään tupakkaa eikä polta nytkään. Eihän tupakointi tietenkään olisi vaikuttanut itse tautiin mitenkään. Kyseinen tauti vei hänet.
  Jk. Minulla on mututietoa, että soppeli määrä nikotiinia päivässä tukisi oikeasti muistia.

 6. Parkinsoniin kyllä auttaa polttaminen, pitäisi vaan olla vähän tupakkaa vahvempaa ainetta. Esim. Israelissa kannabis on ensisijainen hoitomuoto parkinsoniin. Täällä sitä ei saa edes lääkäri määrätä.

 7. Tietojeni mukaan lääkekannabis on mitä parhaimpia kipulääkkeitä esim. syöpään sekä hyvä ja toimiva lääke myös moneen muuhun sairauteen. Olen kuullut, että Suomessa lääkekannabisresepti on enemmän kuin kiven alla.
  Arman teki taannoin hyvän dokumentin tv-ohjelmassaan tästä lääkekannabiksesta.

  1. (Satunnainen kirjavinkki sativa-indika-pohdintoihin: Fitz Hugh Ludlow’n omaelämäkerrallinen Hashiksen käyttäjä. Isäni suositteli minulle joskus.)

   1. Tuolla Tullintorin kulmilla, Hatanpään korvaushoidon nurkilla, Keskustorin, hallin ja Sokoksen ulkopuolella näette, mihin hassis, kannabis, muunnot jne. johtavat – helvettiin.
    Jäteasemien kusitestit paljastavat korttelin tarkkuudella, missä huumeita käytetään.
    Kodeissa ja siellä, missä rahaa on eniten. Naapurissasi.

 8. Ja kuinka vastenmielistä kielenkäyttöä tässäkin, en tajua miten Heikkikin kehtaa esiintyä ihmisenä kuka hän ei sadankaan vuoden yksinäisyydessä tule olemaan. En tajua mikä painaa, mikä on ongelma. No se ei onneksi ole minun ongelmani. Hölkyn kölkyn hölskistä rallaa 🥴

  1. Minä kerroin kommentissani, miltä katukuva näyttää siellä missä huumekoukussa oleviin törmää, kauhealta.
   Erään kaupungin kukkulalla törmäsin jo 90- luvulla mopopoikiin 14-16 v, jotka sulattivat lusikassa sitä itseään heroinia ja piikittivät.
   Tunsin pojat. Yksi kuoli, toisen hoito tolpilleen kesti yli 10 vuotta isolla rahalla ison rahan vanhemmilta. Kolmas häipyi paikkakunnalta.
   Nyt kaikki on ryöstäytynyt käsistä.

 9. Kiivaimmin kannabiksen käytön laillistamista vastustavat alkoholin suurkuluttajat. Psykologinen juttu. Alkoholin suurkuluttajat haluavat että heidän alapuolellaan on joku ryhmä, narkkarit, joita he voivat halveksia.

  Lääkekannabiksen käyttöä vastustetaan etupäässä sen vuoksi, ettei Big Pharma voi tehdä sillä nappulaa.

  Vain äärimäisen julmat ja äärimmäisen typerät ihmiset vastustavat (maalman parhaimpia ellei paras kipulääke) lääkekannabiksen käyttöä.

  1. ”Kiivaimmin kannabiksen käytön laillistamista vastustavat alkoholin suurkuluttajat. ”
   Ja tämä on varmaan sitä ”tutkittua tietoa” hevosmiesten tietotoimistosta.

 10. ”Kannabiksen käyttö lääkkeenä on vanha ilmiö: sitä on käytetty lääkkeenä Kiinassa yli 2700 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Alankomaat hyväksyi kannabiksen käytön reseptilääkkeenä ensimmäisenä maailmassa syyskuussa 2003 syöpäkivun, HIV:n ja MS-taudin jäykkyyden hoitoon. Nykyään varsinkin Yhdysvallat, Britannia, Alankomaat ja Australia tekevät lääkekannabistutkimusta. Yhdysvalloissa lääkekannabis on sallittu 22 osavaltiossa. Israel on myös maailman johtavia maita lääkekannabiksen tutkimuksessa ja käytössä. Israelin terveysministeriö on myöntänyt erityisluvan noin 20 000 potilaalle MS-taudin, ALS:n, epilepsian, Alzheimerin, Touretten oireyhtymän, traumaperäinen stressihäiriön, unettomuuden, diabeteksen, neurologisten häiriöiden, hermostollisen kivun, fibromyalgian ja aidsin hoitoon. Kanadassa sillä voidaan hoitaa hermo- ja syöpäkipua. Portugali hyväksyi lääkekannabiksen käytön 15. kesäkuuta 2018.”- Wikipedia-artikkelista otsikolla ”Lääkekannabis”.

  Valoa kansalle, joka pimeydessä vaeltaa!

  1. Kiitos, samoin sinne: ”Kas, Apolloa, joka hymyilee, sitä voita ei Olympo jumalineen, ei Tartarus, Pluto, ei Poseidon. Hymyn voima on voittamaton.”

Kommentoi