Talven jatko

Vältän sanaa takatalvi kun niin voi sanoa vasta jos toukokuussa sataa lunta Etelä-Suomessakin. Suomi on asukaskeskityksin mitattuna maailman pohjoisin valtio , vaikka meillä on golfvirta vähän auttamassa ettei ole Kanadan ja siperian pakkasia pitkään. Niin siksi tämä nyt on talven jatko eikä mikään takatalvi.

11 vastausta artikkeliin “Talven jatko”

  1. Karmein keli miesmuistiin 5.4. klo 7.30. Kävin katastushuollossa Hatanpäällä ja läpi meni.
   Hämeenpuisto ja Ratinan silta sekä Hatanpään valtatie kuin juuri kynnettyä peltoa urineen ja möykkyineen.
   Vaatii kokeneiden kuskien ajotaitoa jos koskaan.
   Maavarainen traktori paras kulkuväline.

 1. Joo ei sinne kannata madaletulla pirssillä mennä voi pakari jäädä kinoksiin
  Kävin tuossa aamusta kalevassa oli tarkoitus käydä frenkkelillä arvatkaapa kävinkö no en
  Katsotaan vaikka huomista jospa vois harkita mutta muutoin oli normaali talvikeli möykkyjä ja uria talvella aina on terv tepivaari

 2. Karmein keli oli tuossa muutma vuosikymmen sitten kun äitienpäivän aikoihin satoi lunta taivaan täydeltä n 30 cm ja se tui nopeesti kyllä siinä oli ajotaito ainoa joka pelsti tiellä pysymiseen
  Mutta ryo takatalvi on juuri noin kuten Timo asian esittääkkin nyt se vielä ole terv tepivaari

  1. Ei tuo mitään, kun taannoin Savolinnassa rospuuttokelillä Saabin ikkunanpyykijät vioittuivat ja sanoivat sopimuksen irti eikä viikoloppuna löytynyt korjaajaa. Matka Hesaan alkoi naruvedolla.
   Toinen naru pyykijöistä kuskin ikkunasta sisään ja toinen varaohjaan ikkunasta rouvalle.
   Matkalla komennus hiiopp ja veto vuoron perään naruista ja näin manuaali laslipyyhkijät pelasivat Hesaan saakka. Oli se pirullinen sohjomatka.

 3. Todellakin, tänään on ihan älytön keli, en koskaan muista olleen samanlaista. Minä aamulla hain noin sadan metrin päästä postilaatikosta postia. Oli vähällä, ettei voimat loppunut kesken. Lunta oli noin 20sm ja ihan märkää, millään vehkeellä sitä ei saanut liikkumaan. Minä kokeilin päivän mittaan isolla ja pienellä traktorilla, kolalla ja lapiolla. Noista parhaiten meni mönkijä, sillä sain pihan suurinpiirtein siivottua. Traktorilla ei kannattanut edes yrittää, kun sannat tuli kaikki mukana, eikä se märkä lumi liikkunut levyssä mihinkään. Siis kaikki tiet edelleen on auraamatta.

  1. Maalla on mukavaa, kun joku auraisi yksityistiet aina ja luotettavasti.
   Polariksen puskulevy toimi kohtuullisesti ja traktorin perälinko varmasti.
   Eräs aarre oli ikivanha Clinton lumilinko, jonka rööri oli iso eikä nuoskalumi jäänyt putkeen. Nykyvehkeet ovat leluja tuohon nähden.

 4. Eilen oli paljon lunta,tänään paljon enemmän. Äsken hain postin ja kinoksissa polveen asti ja joissain paikoissa sepelipinta näkyi tuiskun jäljiltä. Ei ihan lähivuosina vastaavaa, vaikka onhan sitä ollut, silloin kun maailma oli muutenkin erilainen.

  Sanovat, että mitä enemmän tulee lunta ja mitä kovemmat pakkaset sitä vamemmin ilmasto lämpenee. Uskoo ken elää ja näkee.

 5. Eilen 6.4. Keskustasta Pirkankatua Pispalan valtatielle olivat kyntöpeltoa ja iskarit kovilla. Lielahdesta Paasikiventieltä Santalahdesta ylös oli hyvässä ajokunnossa.
  Kaupungissa taas näkyy eritahtinen jalka-kevyiden väylien hoito, joka ontuu rankasti. Yksi talon kohta on kunnossa toinen hoitamatta. Käsittämätön lainsäädäntö hoitovastuista.
  Kevytväylät kaupunki sai kunnolla auki ip. läntisellä keskusta-alueella ml. Pyynikin kulmat ja puistot.
  Lunta tuli n. 35 cm.

 6. Tämä aika ei ole huono hermoisten ajo aikaa koska silloin muovi muuttaa muotoaan palasiksi
  Noei siinä mitään mutta usein siinä saa siipeensä se joka ei ole tilannetta aiheuttanut terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *