Urantia -kirja

Jokin aika sitten kun laitoin tänne blokin siitä kun Jeesuksen lapsuudesta ja varhaisnuoruudesta on vähän kirjoitettua tietoa. Eilen kuulin kaveriltani että tuollainen teos on olemassa maailmankaikkeuden historiasta.

Urantia kirjoitettiin vuosina 1924-1935  ja ensipainos julkaistiin 1955

En ole varma vielä haluanko tutustua tuohon teokseen, mutta kuulemma se on tosi paksu, lähes 2000-sivuinen.

57 vastausta artikkeliin “Urantia -kirja”

 1. Sen Suomensi ryhmä, jonka vetäjä oli tuttavani Eeva Tuomola.
  Urantia perustuu yliluonnollisiin ennustuksiin, näkemyksiin ja tulkintoihin, joista on väitetty, että ensin näkemykset todennettiin tapahtuneeksi ja sitten ennustettiin kirjassa jälkikäteen Urantiassa.
  Se on mielenkiintoinen kirja ja vie mukanaan.

  Samaan haaraan kuuluu astrologian tarkkaan syntymäaikaan perustuvat tähtikartan antamat ennusmerkit henkiöille.

 2. Kaiken lisäksi se on kirjoiteggu pienellä nurjainkoolla, joten lukemista riittää ja vanhempi väki kaipaa lukulaseja.

  Siinä kergotaan alkuräjähdysteoriasta poikkeava maailman synnyn kuvaus. Se saattaa muistuttaa nykyisin virinneitä ajatuksia aiheesta.

  Tähtitieteellisen osan tajuaminen edellyttää melkoista hahmotuskykyä hieman vaikeine käsitteineen.
  Ilmoitus annettiin erään herkistyneen meedion kautta, jonka nimeä ei ole mainittu, ettei hänen persoonansa merkitystä suurenneltaisi.

  Muhammedkin toimi vain välittäjänä ja Koraanin mukaam Muhammedia
  kehotettiin kirjauttamaan, että M on vain välittäjä, varoittaja.
  Ihmeekseni en Urantiasta löytänyt

 3. Ihmeekseni en löytänyt Urantiasta kuvausta Islamista, vaikka siinä kerrotaan lukuisista eri uskonnoista. Budhalaisuuden pohdintoja siinä kehutaan korkeatasoisiksi, vaikka siitä pohdiskelusta jumalainen hahmo öuuttuukin.

  Uudesta Testamentista korostetaan Heprealaiskirjeen nuvausta Jeesuksen maallusen taivalluksen merkityksestä.
  ———
  Kuhmoiten Kylämässä asunut ufoharrastaja Tapani Kuningas myi kirjaa aikoinaan.

  ——-

  Urantia, kirjan nimi tafkoittaa samaa kuin nimet Maa ja Tellus.

 4. Joo Kylämä ja ultralehden toimitus on minulle hyvinkin tuttu. Meidän kesämökki on 5 km päässä siitä iso-järven rannalla. vuonna 1972 vanhempani ostivat tontin.

 5. Harmittaa vain kun kylämän kyläkauppa lopetettiin 90-luvulla. Tuli monet kerrat käytyä veneellä kaupoilla.

 6. Niin, se meedio saneli Urantian, mutta sen tarkisti satapäinen asiantuntijakomissio, joka käänsi sen ihmiskunnalle tutguja tieteellisiä käsitteitä käyttävälle kielelelle. Tämä käännös välitettiin vielä ilmoittavan tahon tarkastettavaksi.
  On oletettu, että lapsikaimani
  Pitkäpiimä A.E. olisi kuulunut a. m komiteaan. Kerrotaan Urantia -kirjan löytyneen hänen kuolinvuoteeltaan.
  Tästä joku voi tehdä senkin teorian, että koko Urantiahanke olisikin tiedeyhteisön oma hanke, jonka tarkoituksena olisi ollut päivittää ihmiskunnan todellisuuskäsitystä. Silloisesta tieteestä edellä olevia näkemyksiä vlitaisiin selittää sellaisiksi, että niitä komitea olisi pitänyt varsin todennäköisinä, mutta joille ei ollut vielä löydetty tieteellisesti todistettuja perusteita.

  1. Ei niitä tämän hetken tieteellisillä käsitteillä pystytä koskasn ratkaisemaan. Eräs mielenkiintoinen asia on, että kaikki tieto on olemassa, mutta kestää määräämättömän ajan, että ihminen löytä sen ja pystyy vielä ratkaisemaan sen avaimet.

 7. Akaasisessa arkistossa pitäisi olla kaikki tieto. Ketkä sitä tietoa sieltä sitten saavat.
  ”Nukkuva profeetta”, Edgar Cayce, sai sieltä tietonsa, ehkä. Samoin Swedenborg. Varmaan niitä on muitakin.

  Myös Paul Brunton on mielenkiintoinen henkilö.

 8. Joka yö tulee tarinaa ufohavainnoista, humanoideista ja niiden todennäköisistä yhteyksistä kado neisiin kulttuureihin. Ohjelmasarjassa ei ehkä kerrota eri tyypin enkeleistä eilä ihmisen ja enkeleiden bälimuodousta, puoliväliolennoista eli demoneista. Demoni -käsite oli tuttu myös Platonille. UT:ssa mainitaan lähinnä langennet demonit, Kapinallisen Luciferin palvelijat. Lucifer rupesi leuhkaksi, eikä välittänyt universaalin isän tarkoitusperistä tuon taivaammista, eli muistuttaa tavamlista vurtada, eikä kadu. Taivvaallinen Isän oika Mikael, oli Isän tavoitteille uskollinen, mutta ei saanut arvossa akempaa Lucideria ruotuun. Niinpä Mikaei inkarnoitui Luciferi alaiseen maailmaamme ihmiseksi kukistamaan Lucifein vallan kääntämällä henkivallat petollista pomoansa vastaan.
  Isä todisti Pojan puolesta herättämällä tämän henkiin ja näin Luviferistinen henkivalta koki tappionsa. Urantiaa hallinneet Lucierin alipäälliköt joutuivat viralta ja heidän sijaansa astui eräs Melkisedek, Malivantia Melkisedek, tuo Abrahamin ystävä, ”mies ilman usää ja äitiä”, Siionin kuningas, joka tuntemattoman ajan oli opeytanut lähetyssaarnaajia vaeltamaan Maan joka kolkkaan jakamaan sanomaa. Abrahamin aikana Melkisedet jätti ihmisen muotonsa ja jätti maallisen taipaleensa. Jotkut uskovauspiirit ovat olettaneet, että Jeesus olisi ollut Melkisedekin inkarnaatio, mutta Urantian mukaan Jeesus oli Mikaelin inkarnaatio. Pälkäneellä on arkkienkeli Mikaelille pyhitetty Mikalin kirkko, rauniokirkko, jonka päädyssä on suomalaisten suojelupyhimyksen, apostoli Andreaan, Pietain veljen, tunnus, vinoristi.

  1. Luin kerran teoksen : Pahan impulssit vuosituhannen lopulla . Kirjoittanut Frank Linde. Siinä oli juttua paljon luciferista, ahrimanista ja muista piruista jotka vaikuttavat meihin ihmisiin,

    1. Olen kerrankin kanssasi samaa mieltä!
     Te pirut ihan itse keksitte niitä!

 9. Olen kuullut, että Emanuel Swedenborgin (1688-1772) ÄO:n on arvioitu olevan selvästi korkeampi kuin Albert Einsteinin.
  Tuskin tuo ÄO merkkaa paljoakaan viisauden kanssa, mutta kumminkin.

  1. Näkisin että älykkyyden tasoja on vaikea mitata. Esim moni älykäs ihminen ei pärjää mensan testin kaltaisessa testissä joka on enemmänkin nopeustesti. Esim. astronauteille ja kosmonauteille tehtävät älykkyyskokeet ovat pitkäkestoisempia.

 10. Pitäisi kai ostaa,uusi kännykkä, että saisi kirkoitettavan tekstin näkyviin.😀

 11. Aina sitä kuulee uusia asioita. No ei kyllä ole minun juttujani.

  **************************************************************************
  Urantia-liike sai alkunsa vuonna 1908. Yhdysvaltalainen psykiatri William S. Sadler vieraili auttamassa unihäiriöistä naapuriaan. Eräänä yönä nukkuva naapuri esittäytyi ”vierailevaksi opiskelijaksi”. Myöhemmin Sadler vakuuttui ettei kyseessä ollut alitajunnan tuote vaan henkiolennon käyttämä kanava.[6] Sadler kertoi tapauksesta erään luentonsa yhteydessä vuonna 1924. Kuulijat muodostivat ryhmän, joka kokoontui Sadlerin luokse kanavointitilaisuuksiin. Näiden tilaisuuksien tuloksena syntyi 2097-sivuinen Urantia-kirja vuonna 1935.

  Vuonna 1950 Chicagossa perustettiin Urantia-säätiö, Urantia Foundation, joka alkoi julkaista kirjaa. Kirja painettiin 1955.[5] Myöhemmin säätiön rinnalle perustettiin tekijänoikeuksista kilpaileva The Urantia Brotherhood. Oikeuden päätöksellä se ei saanut pitää itsellään Urantia-nimeä vaan joutui muuttamaan nimensä toiseksi, The Fifth Epoch. Nykyisin Urantia-säätiön kansallisia yhdistyksiä koordinoi kansainvälinen The International Urantia Association. [ Wikipedia ]

  ***************************************************************************
  https://www.urantia.fi/

  Urantia-kirja suomenkielisenä, kovakantinen : 23 euroa

 12. Jep, Zeezuz sentään. Kyse tavallisesta tyypistä jonka seurassa hengaili 10 äijää. Sijoittakaapa tämä tähän päivään. Lähin vastaavanlainen joukkopsykoosin aikaansaaja olisi esim jokin rokkari kuten Freddie Mercury ja sillä oli varmasti kemuissaan 10 äijää mukana..🤔

  Edelleen, Raamattu, Koraani ja kaikki nämä on ihmisten kirjoittamia best sellereitä, raha se on kuulkaas millä kirkkokin pysyy pystyssä.

  Semmottii, tämä on minun mielipide, on muitakin mielipiteitä, mutta tämä on minun.

   1. On siellä erämaassa ollut tuhansia vuosia sitten ihmeellisiä kouluja, kun sieltä valmistuneet ihmiset ovat osanneet kirjoittaa asioita, jotka tapahtuvat tuhansien vuosien kuluttua!?

    https://raamattu.fi/raamattu/KR38/DEU.28/5.-Mooseksen-kirja-28
    Valtavat lupaukset Israelin kansalle, jos he noudattavat Jumalan käskyjä ja samoin tuhoisat seuraukset niiden noudattamattomuudesta, jotka sitten toteutuivatkin, kun Juutalaiset hajoitettiin ympäri maailmaa.

    Lupaukset paluusta, joka myös tapahtui!
    Jeremian kirja 29:14 FB92
    ja minä annan teidän löytää itseni, sanoo Herra. Minä käännän teidän kohtalonne ja kokoan teidät kaikkien kansojen seasta, kaikkialta, minne olen teidät karkottanut. Minä tuon teidät takaisin siihen paikkaan, mistä minä vein teidät pakkosiirtolaisuuteen.

    Kyllä, ihmiset ovat kirjoittaneet asioista, jotka heidän on käsketty kirjoittaa!

    1. Jep. Mielikuvitus olennot käski ihmisen kirjoittaa. Ei ollut kumminkaan Remeksen kirjoja silloin 😅😅😅

 13. On näitä olut aina – Suomessakin

  Ida Maria Åkerblom – Hän sai epävakaissa oloissa huomattavan seuraajakunnan, joka luotti häneen lähes sokeasti

  *

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Maria_%C3%85kerblom

  Ida Maria Åkerblom (14. syyskuuta 1898 Snappertuna – 25. helmikuuta 1981 Helsinki) oli suomalainen herätysliikkeen johtaja ja unisaarnaaja.

  Maria Åkerblom syntyi ruotsinkieliseen mäkitupalaisperheeseen Tammisaaren lähellä, alkoi jo 14-vuotiaana nähdä enneunia ja saarnasi maailmanlopusta.
  Hän vaikutti 1920-luvulla erityisesti Kokkolan lähistöllä muun muassa Teerijärvellä ja Alavetelissä, mutta hän saarnasi myös Helsingissä. Hän sai epävakaissa oloissa huomattavan seuraajakunnan, joka luotti häneen lähes sokeasti. Hänen saarnaamislahjojaan pidettiin poikkeuksellisina, joskin unissasaarnaamista harjoittivat tuohon aikaan monet muutkin. Häntä seurannutta aatesuuntaa ja liikehdintää sanotaan åkerblomilaisuudeksi.

  Åkerblomilaisuutta sekä korpelalaisuutta pidetään suomalaisina kristillisperäisinä lahkoina, jotka lienevät lähinnä tuhoisaa kristillistä kulttia. Åkerblomin rinnalla liikkeen toisena johtajana toimi metsänhoitaja Eino R. Wartiovaara.

 14. Armeijan hommissa älyn npudelle saattaisi olla käyttöä. En muista, oliko ”palikkayestin paperiversiolle” aikarjaa. Tein sen sutaisemalla, koska päätä särki, paskatti ja okseytti ja oksetti. Poistuinkin paikalta ekana suuntana huusi. Uteliaana kysyin
  lutilta tuöoksia. Olin arvannut kaikki
  oikein. Vieläkin olen vähän
  epäuskoinen. Tpidaalta iltapulussa
  saattpi olla mensa -tasoinen testi.
  Loppupäässä oli tehtävä, jossa yksi
  vaihtoehto näytti vähe.män väärältä
  Valitsin sen. Myöhemmin ltapulu ilmoitti, että tehtävään oli päässyt virhe. Mutta kun olin valinnut väärän vastauksen, tein sittenkin oikein.
  Vaikka minua ahistaa kaikenlainen testailu ja pinnistely aiheuttaa päänsärkyä, niin myöhemmin voi huvittaa.
  Iltarasteilla ajoin itseni piippuun jo ensimmäiselle rastille sännätessäni ja maitohappo häiritsi ajatusta niin, että hyvä kun osasin metsästä maaliin. Näin kävi myös silloin, kun olin Haku-veikon kanssa samoilla rasteilla. Veikko voitti ja minun suoritustani ei noteerattu. Silti kiva muisto tuostakin jäi. Olen ehkä maan parhaita häviäjiä, vaikka joskus paahdankin täysillä.

 15. Iltapulu julkaisi jonkin aikaa piilokuvaa, jonka pinta näytti tilkkutäkiltä. Kun osasi katsoa oikein saattoi kuvan nähdä kolmiulotteisena. Tuttavistani ei kukaan nähnyt, eilä varmaan moni muukaan joten piiloluvan julkaisu lopetettiin. Tämä herätti ajatuksen, että moni puolestaan näkee paljon sellaista, jota minä en kykene näkemään. Tulee mieleen da Vincin Mona Lisa, jota monet pitävät miljoonien arvoisena.
  Mummoni äiti oli ns kansanparantaja. Mummoni toimi hierojana ja pyysi äitiään opettamaan salaisuutensa, mutta tämä sanoi, ettei kyennyt opettamaan. Lääkintää tosin neuvoi.
  Arvelen, että Henna näki ihmisen auran tai sitten joku henki kuiskasi sairaan diagnoosin hänelle.

  Kangasalla häntä epäiltiin noidaksi ja hän pakenikin perheineen Luhmalahdelle, jonne kuitenkin potilaita tuli hevoslyydillä perästä yli 20:n kilometrin päähän.
  Olisihan ehkä kiva omata jokin taito jossakin

  —-
  Tuon Swefenborgin kerrotaan kirjoittaneen tieteellisiä teoksia hyllymetron verran kunnes vanhalla iällä siirtyi hengellisiin asioihin joiden paikkansaåotäyyttä ei voi kokeellisesti eli tieteellisesti osoittaa tosiksi. Tosin hän oli myös maantieteen valossa kaukonäkijä, mutta sen näkemisen luonnetta on vaikeampi tutkia. Swedu kävi myös morjestelamassa henkilöitä, jotka ko ammoin oli todistettu kuolleiksi. En muista millaisessa tajunnan tilassa nuo erikoiskyvyt ilmenivät. Netistä en taannoin löytänyt luvauksia.
  Raamatun luvauksia hän mainitsi tulkinnallisesti kolmitaspisiksi. Minä olen tajunnut vain alimman tason eli eli historiallisen tason ja todennut sen vähän huteraksi.Alemma tason huteruus voifaam hyväksyä, jos kaksi ylemöää tadoa on vankempaa tekoa.Näin siis VT. Kirkon opit rivät näytä perustuvan UT:n arkisanaiseen ilmoitukseen, vaan sen kolminaisuusoppi perustuu johonkin oivallukseen, konka merkitykset ovat ristiriidassa arkisanaisen ilmoituksen kanssa. Mahdollisesti tiedemiesten runoilema Ursntia kertoo asiat sellaisinaan ehkä vaatimatta korkeampaa oivallusta.

  1. Tällaiset henkilökohtaiset kuvaukset ja kokemukset ovat elämän suolaa. Kertoo siitä, että meitä on ”henkiseltä tasoltaan” laaja skaala ihmisiä. Henkinen taso ei suinkaan tarkoita sinänsä älyn tasoa kehittymättömine älyn nykymittarein eli, kuinka monennelle henkiselle tasolle on edellisten elämien kautta päässyt siirtymään. Korkein taso on 6.
   Nero voi jäädä pitkäksi aikaa jollekin tasolle, jos ei henkisesti kehity. Kehittyminen on ”näkemistä” ja hyvin lähellä korkeaa humaanista tasoa. Da Lai Lamaa pidetään hyvin kehittyneenä ihmisenä kuten Martin Luther Kigiä.
   Ihmisen kehitystaso näkyy energiatason väreinä, aurana, värisäteilynä, ihmisen ympärillä.
   No, jatketaan tästä lisää…

 16. Tässä kansankielisesti aika hyvä kuvaus auran värien merkityksestä suhteessa ihmisen henkiseen tasoon.
  Auraa on yritetty kuvata fyysissti ”kirilan”- menetelmällä, josta kiistellään. Joka jo kertoo siitä, että alkeelinen tieteemme ei välttämättä hahmota auran merkitystä.
  Kehittyneimmät ihmiset aistivat ja näkevät toisten ihmisten aurat, ja osavat lähestyä heitä oikeilla asenteilla.

  https://unelmiakohti.com/aura-on-kokonaisvaltainen-elaman-ja-hyvinvoinnin-mittari/

 17. Kovasti te näytätte uskovan näkymättömiin ja tieteen ulottumattomissa oleviin asioihin, mutta Jumalaan, Luojaan, ette voi millään uskoa!?
  Edellidessä kommentissani linkkasin kohdan Raamatusta, jossa nimenomaan sanotaan, että: Älkää kaikkia henkiä uskoko!
  Niitä siis on olemassa ja tekin uskotte ”henkiin”, mutta vain niihin, joista teitä on varoitettu, ette TOTUUTEEN!

  1. Ja Jesse käveli vetten päällä ja teki vedestä viiniä. Eihän näitä kukaan järkevä usko 😅

   1. Liippaa aihetta:

    http://www.rautalankapori.fi/2021/07/venalainen-sup-lauta-fingerpori.html

    Venäläinen sup-lauta – Fingerpori rautalangasta AL 16.2.2022

    Fingerpori-sripti aukeaa painamalla tästä.

    Päivän strippi viittaa vanhaan vitsiin venäläisestä perseensuristimesta, joka ei mahdu perseeseen eikä surise. Jeesuksen venäläinen sup-lauta on samaan tapaan niin huono tuote, että se ei pysy pinnalla edes Jeesuksen alla, vaikka tämä pystyy kävelemään veden pinnalla ilman sup-lautaakin. Strippi 4418.

  2. V Vallaton : ”Kovasti te näytätte uskovan näkymättömiin ja tieteen ulottumattomissa oleviin asioihin, mutta Jumalaan, Luojaan, ette voi millään uskoa!?”

   Nii’i – onko sinun, Veikko, jumalasi tieteen saavutettavissa oleva?

   1. Ihmettelen vaan, mikä on se suurempi ”viisaus”, johon te uskotte ja mikä tulee olemaan palkkanne uskostanne!?
    Minä en ainakaan uhraisi ainutkertaista elämääni uskomalla johonkin näkymättömään ja tieteen saavuttamattomissa olevaan, ellei siitä olisi odotettavissa muuta, kuin kuolemattoman sielun kituminen jossain sammumattomassa tulessa!

    1. VV:n keskustelukulttuuri on, että hän esittää mukamas vastukseksi omaa mantraa – kuin lähetyssaarnaaja.

     Nii’i – onko sinun, Veikko, jumalasi tieteen saavutettavissa oleva?
     [kuten annoit ymmärtää]

     Miten olisi, jos vaikka välillä vastaisit oikeasti?

     1. VV elää siellä ”sammumattomassa tulessa”, luultavasti tää tyyppi asuu tulivuoressa…🎉🎉🎉

 18. Ilmeisesti suutarikoulussa ei ole näistä opetettu, tai on ehkä mennyt ohi korvien!?

  1. Lue välillä sitä Raamattuasi ettei ihmisen kirjoittama ”yliluonnollinen” tieto katoa muistista, taidat uskoa myös alieneihin ja yksisarvisiin…🤔

 19. Suomessa on syväkristillinen Kristiyhteisö, jonka sakramentit ovat alkuperäisessa muodossa pitkän kaavan mukaisia vrt. tämän päivän normaalit Luterilaiset, mutta muuten samat.

  https://kristiyhteiso.fi/tutustu-kristiyhteisoon/

  PS. minä en kuulu tähän, enkä mihinkään muuhun ”seurakuntaankaan”, mutta olen ollut tuttavan vihkimisessä ja ripille pääsyssä. Oli hieno kokemus peri kristillinen.
  Heidän kauttaan pääsin kiinni myös Urantiaan ja muihin vielä käsittämättömiin asioihin. On hienoa tutustua hiukan laajemmin eri näkemyskantoihin.

  1. Erittäin syvästi uskovainen kuitenkin vaikutat olevan!
   Kaikki käy, paitsi se, josta Raamatussa varoitetaan!

   1. Kuten Raamatussa on kirjoitettu!

    Älkää kaikkia henkiä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta!

    Kuppamäki on teosofi, joka kanssa uskoo teosofian taruihin!

    1. Uskothan sinäkin, VV taruihin – jokaisella on omat tarunsa (raamattu, koraani, toora …)

 20. Mahtaakohan se torni olla Koulukadulla?
  Sieltä ainakin joku luupää näkyy kärkkyvän?

 21. Kiitos kaikille tähänastisista kommenteista. Vaikka en ole ateisti niin tein tämän avauksen historiallisessa mielessä enkä uskonnollisessa mielessä. Tarkoitukseni ei ollut pakkosyöttää kellekään mitään ja toivon muilta samaa.

 22. Pidän todellisina lukuisiakin ”henkimaailman” havaintoja samoin kuin havaintoja ruumiillisista alieneista. Osahavainnoista on tietenkin harhoja ja osa keksittyjä. Paljon puhutaan paskaa arkisistakin asioista.

 23. Carl Gustav Jung (1875-1961) oli sveitsiläinen psykiatri ja analyyttisen psykologian perustaja.
  Jungilta kysyttiin uskoiko hän Jumalaan. Jung vastasi, ettei usko mutta tietää.
  Jung teki yhteistyötä Sigmund Freudin kanssa. Jungia häiritsi se, että Freud näki seksuaalisuutta joka puun takana.
  ”Mikset voi myöntää, että seksuaalisuuden pinnan alla on pohjataso, josta kaikki kumpuaa?” Jung kysyi Feudilta.
  ”Sittenhän minulta menisi maine”, Freud vastasi räpytellen.

  Freud oli ateisti, Jung ei. Jung sanoi, että hän oli äidiltään perinyt ”välit henkimaailmaan”. Jung halusi ilmaista työtoverilleen, ettei järjellä voi selittää kaikkea. Hän sanoi Freudille, että kohtapian läheisestä kaapista kuuluu pamaus. Kohta tosiaan pamahti. Freud hätkähti. Jung sanoi, että pian kuuluu toinenkin pamaus. Näin myös tapahtui.

  Freud ja Jung riitaantuivat ajan mittaan ja heidän tiensä erkanivat.

  Sitten myöhemmin Freud oli luennoimassa Yhdysvalloissa. Myös Jung oli Amerikassa. Jung päätti käydä tervehtimässä entistä työtoveriaan. Hän odotteli luennon loppua ja meni sitten Freudin huoneeseen. Nähtyään Jungin Freud pyörtyi.

 24. Jäi mainitsematta, että tuon edellisessä kommentissani kertomani tapahtumat olen lukenut eräästä C.G.Jungin itsensä kirjoittamasta kirjasesta. Kirjan nimeä en enää muista, mutta jonkinlainen omaelämäkerta se oli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *