Jälleen putosi arvostukseni Amnesty International’a kohtaan

Aikaisemmin laski Amnesty’n arvostukseni tästä:

https://yle.fi/uutiset/3-5137962

Amnesty arvostelee taas aseistakieltäytyjiemme kohtelua

Asevelvollisuudesta omantunnon syistä kieltäytyville määrättävä siviilipalvelus on verrattavissa rangaistukseen, koska siviilipalvelus kestää 395 päivää, kun taas suurin osa asepalveluksen suorittajista selviää 197 päivän palveluksella.

***********

395 päivää v.s 197 päivää

Huom! – Amnesty , laskepa palvelusajat tunneissa , kuten työajat yleensä, eikä päivissä.

*********************************************************************

Amnesty hei – oliko Mariupolissa jokaisen asuintalon vieressä ukrainalaisten sotilaiden ryhmä? – kaikki asuinrakennukset pommitettiin maan tasalle

Nykyaikana satelliittien antamien kuvien avulla sodan osapuolet näkevät sotilaiden liikkeitä. Kaupunkisodassa olisi tyhmää keskittää joukkoja joihinkin tiettyihin siviilikohteista kaukana oleviin paikkoihin ja näin helposti tuhotaviksi.

*

Amnestyn luulisi tietävän mikä on ollut venäläisten toimintapa aikaisemmissa sodissa , esim Thetsheniassa.

Venäläiset pyrkivät kohdistamaan iskut siviileihin tarkoituksenaan taittaa kansan halun jatkaa taitelua. – vastapuolen sotilaiden sijoittumisesta piittaamatta.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/venalaiset-jatkoivat-groznyin-moukarointia/2138924#gs.7zz6hg

Venäläiset jatkoivat Groznyin moukarointia

***********

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008989805.html

Amnestyn Suomen-osasto ei osannut odottaa Ukraina-raportin aiheuttamaa raivoa mutta seisoo sen takana: ”Keskustelu­ilma­piiri on muuttunut musta­valkoiseksi”

Amnesty International julkaisi torstaina raportin, jossa se syytti Ukrainan sotilaita siviilien vaarantamisesta. Samalla ihmisoikeusjärjestö on raportoinut myös Venäjän ihmisoikeus­rikkomuksista.

************

https://www.amnesty.org/en/latest/news/2022/08/ukraine-ukrainian-fighting-tactics-endanger-civilians/

Ukraine: Ukrainian fighting tactics endanger civilians

21 vastausta artikkeliin “Jälleen putosi arvostukseni Amnesty International’a kohtaan”

 1. Eipä tuo amnestyn sakki ole pitkään aikaan minulta arvostusta saanut selkeän asennavammaisuutena takia.

 2. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008988188.html

  Ukraina ei hyväksy raporttia siviilien vaarantamisesta: Mediassa on ihmetelty, kuinka tyhjien rakennusten käyttäminen tukikohtina voisi loukata kansainvälisiä sopimuksia

  Amnestyn Ukrainan-osasto sanoutui irti raportista, jossa Ukrainaa moititaan siviileiden vaarantamisesta.

 3. Amnesty on ollut ja on Kremlin työrukkanen demokraattisia maita vastaan.

  Amnesty pitäisi lakkauttaa terrorismia tukevana organisaationa.

 4. Aiemmin arvostin Amnestyä, vaatihan se viattomasti vangittujen mielipidevankien vapauttamista. Mutta nykyään ”puolueettomuuden” nimissä se näyttää sortuvan jonkinlaiseen höttöön, jalat tukevasti ilmassa kuin ruotsalaisella rauhanaktivistilla. Yksi esimerkki oii myös Israelin tuomitseminen ”apartheid-valtioksi” samaan aikaan kun Israelin hallituksessa oli arabipuolue. Eihän Israelin miehittämien alueiden arabeilla tietenkään ole kansalaisoikeuksia mutta vähän suhteelisuutta voisi odottaa siten ettei aseta mahdottomia vaatimuksia toiselle osapuolelle kokonaistilannetta ja taustoja huomioimatta kuten nyt myös Ukrainan osalta.

  1. Hyvin puhuttu. Liika idealismi ja absolutismi ei ole paras tapa ajaa Amnestyn hyviä tavoitteita.

 5. Luultavasti saamaansa palautteen takia Amnesty näyttäisi pahoittelevan aiheuttamaansa hämminkiä.

  1. Pahoittelee lähinnä sitä, että ihmiset eivät niele heidän ideologiaansa karvoineen nahkoineen.

 6. Vuosikymmen sitten eräs tuttava, sangen pesunkestävä punavihreä, osallistui amnestyn vapaaehtoistyöhön. Hän oli itse ollut ikävän tapahtuman uhrina ja halusi auttaa muita, kuten oli itse saanut apua.

  Kun hän sitten ryhtyi vapaaehtoisena auttamaan erästä miespuolista henkilöä, hänet haukuttiin, herjattiin, pilkattiin ja potkittiin pihalle. Hän kun kuviteli että apua tarjotaan sukupuolesta riippumatta, mutta tosiasiassa ”miespuolisia uhreja ei tulisi kuulla, sillä he valehtelevat”.

  Vastaavan kertomuksen hieman eri muodossa kuullut toisaaltakin.

  Tämä järjestö ei ole tullut erityisen kuuluisaksi tasa-arvosta tai tosiasioihin nojaamisesta, lähinnä puoluepolitisoinnista ja talouskikkailuista.

  Ukrainen syyllistäminen sodasta olisi yksi naula arkkuun, mutta kun pentele se arkku on jo nauloja täynnä laidasta laitaan, mahtuuko enää?

 7. Amnestyn mukaan Ukrainan pitäisi sotia avoimilla pelloilla joista Venäjän ilmavoimat sen tuhoaisi. Israelin taas pitäisi hyväksyä kansalaisikseen miljoonat arabit ja muuttua yhdeksi arabimaaksi tai vastaavasti vetäytyä ja katsoa kun Hamas ehkä ottaa komentoonsa myös Jordanin länsirannan ja raketteja alkaa tulla molemmin puolin Iranin tukemana. Suomen taas pitäisi tehdä siviilipalveluksesta niin lyhyt että kuka tahansa vaivaansa välttääkseen voisi sen valita armeijasta tulisi käytännössä vapaaehtoinen.

  Ettei nyt olisi pikkuiden naivia? Ehkä poliisinkin pitäisi alkaa käyttää paukkupatruunoita ja valita koiriksi kultaisia noutajia?

 8. IS:n uutisten mukaan Amnestyn Ukrainasta vastaava johtaja olisi pötkinyt virastaan.
  On siinä voinut lepikko kahista ja aitaa kaatua. Voi voi, kunpa ei vaan satuttaisi itseään.

 9. Mitä kirjoituspöytänsä takana istuva proffa Martti Koskenniemi oikeasti tietää mitä Ukrainassa tapahtuu?

  *

  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008996286.html

  Kansainvälisen oikeuden emeritusprofessori puolustaa Amnestyn Ukraina-raporttia – sodan oikeussäännöt ovat samat hyökkääjälle ja puolustajalle

  *
  Kuva:
  https://hs.mediadelivery.fi/img/978/4a5d8e53c4dbad17c073c50689551b75.jpg.webp

  Martti Koskenniemen mukaan sodan monimutkaiset oikeussäännöt ovat ”todella vaikeasti” hallittava kokonaisuus julkisuudessa. KUVA: ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

  1. Eivät tuota proffaa tosiasiat kiinnosta siellä turvallisessa norsunluutornissaan.

 10. Ruotsin Amnestyn perustajajäsen Per Wästberg sai varmaan tarpeekseen sivarien tekemästä raportista, joka syyllisti ukrainalaisia sotilaita Venäjän armeijan pommi-iskuista siviiliasuinrakennuksiin.

  *
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/36969013-27ac-40b8-b01d-a210932586f3

  Ruotsin Amnestyn perustajajäsen Per Wästberg eroaa järjestöstä Ukraina-raportin takia

  Arvostettu ruotsalaiskirjailija eroaa ihmisoikeusjärjestöstä protestiksi.

 11. Missä ovat raportin tekijöiden nimet?

  ****
  https://www.amnesty.org/en/latest/news/2022/08/ukraine-ukrainian-fighting-tactics-endanger-civilians/
  .
  Ukrainian forces have put civilians in harm’s way by establishing bases and operating weapons systems in populated residential areas, including in schools and hospitals, as they repelled the Russian invasion that began in February, Amnesty International said today.
  .
  Olisin valmis kutsuman valheeksi, että ukrainalaiset sotilaat olisivat perustaneet tukikohdan toimintakykyiseen sairaalaan.

  Koulut ovat olleet varmasti suljettuja sota-alueella. Ymmärtääkseni suljetun koulun käyttäminen armeijan tarkoituksiin ei ole sotarikos.

  *
  “We have documented a pattern of Ukrainian forces putting civilians at risk and violating the laws of war when they operate in populated areas,” said Agnès Callamard, Amnesty International’s Secretary General.

  Venäjän pommittaessa siviilialuetta, jonka läpi ukrainalaiset sotilaat ovat pakotettuja perääntymään, niin kenen on syy madollisista siviiliuhreista? – vastaisin Venäjän armeijan.
  *
  Throughout these investigations, researchers found evidence of Ukrainian forces launching strikes from within populated residential areas as well as basing themselves in civilian buildings in 19 towns and villages in the regions. The organization’s Crisis Evidence Lab has analyzed satellite imagery to further corroborate some of these incidents.

  Onko nähtävä niin, että ukrainan sotilailla ei ole oikeuta aloittaa vastahyökkäystä asuinalueilla – vain asumattomilla alueilta? Hyvä Amnesty International’n tutkijaryhmä: Sotaa on käytävä sillä missä vihollinen hyökkää.

  In one town in Donbas on 6 May, Russian forces used widely banned and inherently indiscriminate cluster munitions over a neighbourhood of mostly single or two-storey homes where Ukrainian forces were operating artillery. Shrapnel damaged the walls of the house where Anna, 70, lives with her son and 95-year-old mother.

  Jossakin vihollisen kantaman päässä puolustavan tykistön on oltava. Olisiko tykistön pitänyt olla kerrostaloalueella?

  *
  “The Ukrainian government should immediately ensure that it locates its forces away from populated areas, or should evacuate civilians from areas where the military is operating. Militaries should never use hospitals to engage in warfare, and should only use schools or civilian homes as a last resort when there are no viable alternatives,” said Agnès Callamard.

  [Agnès Callamard, Amnesty International’s Secretary General. ]
  .
  Jos Agnès Callamard olisi seurannut mediaa, niin hän olisi tietoinen ettei siviilien evakoita aina onnistunut, ainakaan täysin. Monet halusivat jäädä koteihinsa sodankäyntialueella.
  .
  Alusta:

  Olisin valmis kutsuman valheeksi, että ukrainalaiset sotilaat olisivat perustaneet tukikohdan toimintakykyiseen sairaalaan.

  Koulut ovat olleet varmasti suljettuja sota-alueella. Ymmärtääkseni suljetun koulun käyttäminen armeijan tarkoituksiin ei ole sotarikos.

 12. Tämä kirjoitus ei läpäissyt HS:n filtteriä:

  Mitä kirjoituspöytänsä takana istuva Martti Koskenniemi oikeasti tietää mitä Ukrainassa tapahtuu?

  [ Eihän proffan ja Amnestyn sanaa saa epäillä.]

  Hän on varmasti perehtynyt Amnesty raporttiin, mutta ei todennäköisesti tiedä mitä on kaupunkisodankäynti.

  Onko ukrainalaisten sotilaiden sijoittuminen venäläisten osin tuhomaan asumattomaan rakennukseen siviilirakennusten keskellä.

  Amnesty hei – oliko Mariupolissa jokaisen asuintalon vieressä ukrainalaisten sotilaiden ryhmä? – kaikki asuinrakennukset pommitettiin maan tasalle

  Nykyaikana satelliittien antamien kuvien avulla sodan osapuolet näkevät sotilaiden liikkeitä. Kaupunkisodassa olisi tyhmää keskittää joukkoja joihinkin tiettyihin siviilikohteista kaukana oleviin paikkoihin ja näin helposti tuhotaviksi.

  1. Kirjoituspöytäteoreetikko on pihalla todellisuudesta ja tosiasioista, mutta ei niistä edes välitä.

 13. Pohdiskelin juuri.

  Greenpeacen perustaja lähti aikanaan laitoksesta, koska sitä v*tutti miten arvot oli heitetty romukoppaan. GP onkin saanut mainetta venäjän asioiden edistäjänä.

  Amnestyn yksi perustaja lähti laitoksesta, koska sitä v*tutti pitkälti samat asiat.

  Venäjä on ostanut useita kansalaisjärjestöjä viime vuosikymmeninä ja nyt alkaa naamiot tippumaan kasvoilta.

 14. Amnestyn olisi pitänyt käyttää harkintaa arvostellessaan ukrainalaisia sotilaita Itä-Ukrainan tiheästi asutulla alueella käydyssä sodassa.

  Hyökkääjä, Venäjä, määräsi missä sotaa käydään – ei Ukraina. Puolustuksen on toimittava siellä missä hyökkäys tapahtuu.

  *
  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/487b6456-1088-41fe-b770-c89d5130757d

  Amnesty lähetti kuukausilahjoituksen lopettaneille pitkän kirjeen: ”Pyydän sinua harkitsemaan”

 15. ”Amnestylla ei vaikuta olleen mitään sotilaallista osaamista kohuraporttia laadittaessa.”

  Tätä samaa on moni muukin esittänyt jo aikaisemminkin.
  *

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/447d1f44-6c18-4c0f-a677-c8264c64a892

  Amnestyn älyttömät vaatimukset romahduttaisivat Ukrainan puolustuksen – ”Silloin ihmisoikeusrikokset vasta alkaisivatkin”

  Iltalehden sota-asiantuntijan Emil Kastehelmen mukaan Amnestylla ei vaikuta olleen mitään sotilaallista osaamista kohuraporttia laadittaessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *