Maria Ohisalo (vihr) kertoo, että valmistelussa on laki: Metsien raivauksesta esimerkiksi pelloiksi tulisi maksaa valtiolle kynnysrahaa

Näyttää vihreillä olevan vallalla ajatus, että ulkoistamalla mahdollisimman paljon tuotantoa Suomesta pois pelastamme maailman ilmaston.

Mielestäni nykyisessä epävarmassa maailman tilanteessa Suomen pitäisi panostaa huoltovarmuuteen ruoantuotannossa. Vihreiden maatalouden kampitus ei tätä tue.

Maria Ohisalo (vihr) luultavasti tietää, että Suomen tempuilla ei voida vaikuttaa maailman metsäkatoon merkittävissä määrin. Maailmassa häviää metsiä ihmiskunnan muuttaessa niitä peloiksi.

Parissa vuodessa ihmiskunta hävittää metsiä yhtä paljon kuin on Suomen metsien kokonaispinta-ala.

 

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c9557293-c8e9-46b5-ab1c-55dfefb42c7a

Ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo (vihr) kertoo, että valmistelussa on laki, jonka mukaan metsien raivauksesta esimerkiksi pelloiksi tulisi maksaa. Tarkoitus on ehkäistä metsäkatoa.

**********************************************************************

”Alustavien tietojen mukaan metsien hiilinielu romahti viime vuonna. Sen vuoksi hallitus on sopinut Ohisalon mukaan lisätoimista.”

Ei metsät hiiltä niele – kaikki hiili, jonka puu elinaikanaan sitoo itseensä, palaa jossain vaiheessa takaisin ilmakehään – tavalla tai toisella

*************************************************************************

https://yle.fi/uutiset/3-11914293

Uuden tutkimuksen mukaan Amazonin sademetsästä vapautuu enemmän päästöjä kuin mitä se kykenee itseensä sitomaan. Sademetsän yleinen rappeutuminen on keikahdukseen suurempi syy kuin pelkkä metsäkato.

************************************************************************

https://yle.fi/uutiset/3-11074705

Inpen mukaan Amazonin sademetsää on Brasiliassa tuhoutunut 9 762 neliökilometriä elokuusta 2018 heinäkuuhun 2019. Määrä on kolmanneksen suurempi kuin vuotta aiemmin, ja suurin sitten vuoden 2008.

*

Metsiä häviää vuosittain keskimäärin 10 miljoonaa hehtaaria, mistä valtaosa on trooppista sademetsää. WWF:n raportin mukaan maailman metsäkato keskittyy erityisesti Aasian, Etelä-Amerikan ja Afrikan ”metsäkatovyöhykkeille”.  [ lähde wwf.fi]

*

Metsät peittävät yli 75 prosenttia Suomen maapinta-alasta. Suomi on suhteellisesti Euroopan metsäisin maa. Puuntuotantoon soveltuvaa metsämaata on 20,3 miljoonaa hehtaaria ja kitumaata 2,5 miljoonaa hehtaaria. Suomen metsät kasvavat vuosittain noin 103,5 miljoonaa kuutiometriä (VMI 13).  [lähde: mmm.fi]

4 vastausta artikkeliin “Maria Ohisalo (vihr) kertoo, että valmistelussa on laki: Metsien raivauksesta esimerkiksi pelloiksi tulisi maksaa valtiolle kynnysrahaa”

 1. Minulla on metsää. Monella muullakin on metsää. Ohisalolla ei ole, sehän asuu jonkun puiston lähellä jonne se eksyy jos se menee sinne ”metsään” .😅

 2. Eikös sitä tukea saa jos raivaa metsää pelloksi ja tukea sai jos istutti peltoa metsälle….

  1. Ennen sai, vaan ei tänä päivänä.
   Sinänsä metsien raivaamiseksi pelloiksi ei Suomessa ole tarvetta, koska joutilasta käyttämätötä peltomaata on melkoinen määrä.
   Jos jokuntarvitsee lisääpeltoa, sen kuin vuokraa noita joutomaita.

 3. ”Ruokaturvan heikkenemisestä ovat varoittaneet myös ..”

  Maria Ohisalo & kump. ovat kaiketi tuudittautuneet, että ruokaa on yllin kyllin kaupan hylyillä ja sähkö tulee aina töpselistä.

  Nykyisessä maailmantilanteessa huoltovarmuus pitäisi mielestäni olla hallituksemme kärkiasioita.

  *
  .
  https://www.hs.fi/talous/art-2000008949518.html
  .
  16.7.2022

  Ruoan kallistuminen on suurempi ongelma kuin bensiinin hinta, sanoo maailman suurimman varainhoito-yhtiön perustaja Larry Fink
  .
  Ruokaturvan heikkenemisestä ovat varoittaneet myös Yhdysvaltojen valtionvarainministeri Jane Yellen ja Microsoftin perustaja Bille Gates.

Kommentoi