Puola sai valmiiksi Valko-Venäjän rajalle kohonneen teräsmuurin, pituus 186 kilometriä

Puolaiset ovat tajunneet mitä on tehtävä – tekemättömyys olisi tullut kalliiksi

Suomessa voi olla edessä 1300 kilometrin urakka.

*

Toinen asia.

Ainakin minun arvostuksen Ihmisoikeusjärjestöjä kohtaan laskee minimiinsä, kun ne rinnastavat hybridi vaikutuksena käytetyt Lähi-Idästä tuodut ihmiset ukrainalaisiin naisiin ja lapsiin, jotka pakenevat maasta venäläisten pommittaessa maan siviilien asuinalueita.

Huomattavaa mielestäni on myös se, että Ukrainasta paenneet ovat varmasti halukaita palamaan kotimaahansa, heti kun venäläiset on saatu lopettamaan Ukrainaan kohdistamansa hävitystyön.

Sama tuskin voidaan sanoa Lähi-Idästä tulleista ihmisistä – niin laittomasti kuin laillisesti tulleista.

………………………………………………………………………………………………………..

Ote 1 alla olevasta:

”Ihmisoikeusjärjestöt ovat kuitenkin syyttäneet Puolaa kaksinais­moralismista. Samalla kun ukrainalaiset on otettu vastaan avosylin, muualta sotaa pakenevat ovat kohdanneet karua kohtelua.”

Ote 2 alla olevasta:

”Puola aloitti muurin rakentamisen viime vuonna sen jälkeen, kun Valko-Venäjä oli lennättänyt ihmisiä Lähi-idän maista Baltian ja Puolan rajoille.”

*******************************************************************************

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008921565.html

Puola sai valmiiksi Valko-Venäjän rajalle kohonneen teräsmuurin, pääministerin mukaan kyse on taistelusta Venäjää vastaan

PUOLAN ja Valko-Venäjän rajalle noussut teräsmuuri on nyt valmis, uutisoi muun muassa uutistoimisto AP. Mittaa 5,5 metriä korkealla muurilla on 186 kilometriä.

Muurin tarkoituksena on estää siirtolaisten saapuminen laittomasti Valko-Venäjältä Puolaan. Puola aloitti muurin rakentamisen viime vuonna sen jälkeen, kun Valko-Venäjä oli lennättänyt ihmisiä Lähi-idän maista Baltian ja Puolan rajoille.

*

Ihmisoikeusjärjestöt ovat kuitenkin syyttäneet Puolaa kaksinais­moralismista. Samalla kun ukrainalaiset on otettu vastaan avosylin, muualta sotaa pakenevat ovat kohdanneet karua kohtelua.

Järjestöjen mukaan Puola on palauttanut siirtolaisia Valko-Venäjän puolelle laittomasti. Raja-alueen kylmissä metsiköissä on myös kuollut ainakin parikymmentä siirtolaista.

 

10 vastausta artikkeliin “Puola sai valmiiksi Valko-Venäjän rajalle kohonneen teräsmuurin, pituus 186 kilometriä”

 1. Suomen tuskin kannattaa rakentaa 1300 km aitaa, tiettömien korpien ja soiden kautta tuskin tulee merkittävää määrää porukkaa – ne voidaan paikantaa erilaisten sensoreiden avulla.

  Ravistan hihasta, että karkesti 300 km aitaa riittää Suomen ja Venäjän väliselle rajalle pahimpiin paikkoihin.

 2. Juhanin kanssa on moni tutkija samaa mieltä. Hieman täsmäaitoja muutamiin paikkoihin on avuksi, kokonainen aita on pöhkön hommaa.

 3. 🙂 Onpas sööttiä lukea tämmöistä kaiken rasittavan riitelyn vastapainoksi. Täällä Pirkanblogeissa hengailu on ollut minulle jännittävää yhteiskuntaopin sekä ihmisryhmän sisäisen psykodynamiikan opiskelua ja terästäytymistä.
  Mutta aiheeseen.
  Ekana tuli mieleen sinun blogauksen toiseen asiaan liittyen se, miten Yuval Harari vertasi ihmisoikeuksia osakeyhtiölakiin siinä mielessä, että kummatkin perustuisivat ihmisten kollektiivisen mielikuvituksen varaan, tai että ihmisoikeuksille sinällään ei löytyisi pohjaa luonnosta.

  Okei, no sitten mitä ihmisoikeuksista sanotaan, on että nämä todellakin ovat ensisijaisesti moraalisia periaatteita ja normeja, jotka perustuvat ajatukseen yhdenvertaisuudesta, ja joilla pyritään luomaan stardardit ihmisen käyttäytymiselle universaalisti.
  Juridisesti näitä ideoita suojaa siis sekä kansainvälinen että kansallinen lainsäädäntä, ja meillä Suomessa esimerkiksi lakiin kirjattu yhdenvertaisuusperiaate hyvän hallinon periaatteena: https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2014/20141325

  Ja eikuin lukemaan lakia ja moraalifilosofiaa… 🙂 hyvä ja rauhoittava sunnuntai-projekti.

 4. Hybridi maahanmuuttajat Puolan rajalla
  .
  https://www.ruutu.fi/video/3977069

  *
  Eräs vihreiden poliitikko esitti, että Puola ei sulkenut kaikkia Valko-Venäjän ja Puolan välisiä raja-asemia. Jokin oli, muka, jätetty auki turvapaikan hakijoita varten. Nii’i, – voihan tätä järjen köyhyyttä.

  *

  Oneksi Suomessa on tulossa laki, joka sallii kaikkien Venäjän vasteisten raja-asemien totaalisen sulkemisen.

  N.s. turvapaikan hakijoita varten jätetään auki yksi raja-asema, joka ei ole Suomen itärajalla.

 5. No ennen kuljetettiin orjia, niin miksi nykyään työvoimapulan aikaan ei tulijoita panna töihin vaikkapa aitaa rakentamaan?

 6. Vihreiden ja vasemmistoliiton edustajien mielestä kansainvälisten sopimusten tiukka tulkinta ajaa edelle suomalaisten turvallisuuden.

  Maissa Liettua, Kreikka ja Puola on vallassa kansalaisten etua ajavia edustajia.

  Missä on Vihreiden ja vasemmistoliiton edustajien vastuunkanto?

  *
  ”Vihreät ja vasemmistoliitto ovat korostaneet, että oikeus hakea turvapaikkaa on turvattu kansainvälisissä sopimuksissa.”

  *
  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008924465.html

  4.7.2022

  Sopu itärajan sulkemisesta horjuu viime hetkellä: vasemmisto ja vihreät pelkäävät Suomen rikkovan kansainvälistä oikeutta

  Kaksi hallituspuoluetta haluaa palauttaa rajavartiolain uudistuksesta viime viikolla saavutetun sovun vielä perustuslakivaliokunnan arvioitavaksi.

  KYSE on siitä, voiko Suomi sulkea koko itärajansa turvapaikanhakijoilta, jos Venäjä käyttäisi turvapaikanhakijoita niin sanotun hybridioperaation välineenä.
  Eduskunnan hallintovaliokunta linjasi pitkän väännön jälkeen valmistuneessa mietinnössään viime viikolla, että turvapaikanhaun keskittäminen esimerkiksi vain Helsinki-Vantaan lentoasemalle on poikkeustilanteessa mahdollista.

  1. Punavirheet ja vasurit ovat sakki, jolla on sekä sisälukutaito että luetun ymmärrys hakuseessaan.
   Kansainvälisten sopimusten ukaan turvapaikkaa on haréttava ebnsimmäisessä turvallisessa maassa.
   Ryssä on virallisesti turvallinen maa, joten sinne tulleiden pitää hakea turvapaikkaa siellä eikä heillä ole kansainvälisten lakien mukaan oikeutta jatkaa sieltä matkaansa johonkin toiseen maahan hakemaan turvapaikkaa.
   Ryssän masinoima kansainvaellus ryssänmaan sisällä ei anna siihen osallistuville minkäänlaista oikeutta hakea turvapaikkaa Suomesta.

 7. vasemmisto, vihreät ja rkp – hävisivät, onneksi kävi näin

  Poliitikot rkp:ssä, vihreissä ja vasemmistoliitossa ovat ihmisiä, jotka haluavat olla höveleitä koko maailmalle suomalaisten varoilla.

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008924465.html
  .
  Itärajan sulkeminen hajotti hallituksen rivit: vasemmisto, vihreät ja Rkp yrittivät viime hetkellä jarruttaa uudistusta, mutta hävisivät

  1. Mitenkäs ihan yllättäen jälleen rantahurrit kimpassa virheiden ja vasurien kanssa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *