Voihan Schengen!

Viimevuosina monet Schengen-alueen maat ovat ottaneet käyttöön alueen sisäisen rajatarkastuksen. Syitä tähän on varmasti monia. Täkein syys lienee Schengen-alueen ulkorajojen heikko valvonta.

Keitä alueen sisäisten rajatarkastusten puuttuminen hyödyttää? – Niitä ihmisiä, jotka liikkuvat rehellisillä aikeilla vai rikollisia?

Nykytekniikalla rajatarkastukset voitaisiin hoitaa sujuvasti ja varsin pienin ajankäytöin. Kustannukset eivät olisi merkittäviä. Rikollisilla aikeilla liikkuvia rajatarkastukset kyllä häiritsisivät merkittävästi, sillä heidän liikkeitään voitaisiin jälkeenpäin seurata rajavalvonnan rekisteröinneistä.

*

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009204867.html

EU-KOMISSIO ehdottaa Schengen-alueen laajentamista Bulgariaan, Romaniaan ja Kroatiaan.

Schengen on 26 maan ja noin 420 miljoonan asukkaan alue, jonka sisällä voi matkustaa vapaasti ilman rajatarkastuksia. EU-komissaari Ylva Johansson kertoi ehdotuksesta keskiviikkona EU-komission kokouksen jälkeen.

5 vastausta artikkeliin “Voihan Schengen!”

 1. Tavaran liikkumiseen rajatarkastukset tuskin vaikuttavat mitenkään.

  Ihmisten liikkuminen yli maiden rajojen ilman rajatarkastusta, ei varmaankaan lisää talouden elpymistä.

  *
  https://www.europarl.europa.eu/news/fi/press-room/20200615IPR81222/schengen-rajatarkastukset-mepit-vaativat-nopeaa-paluuta-vapaaseen-liikkuvuuteen

  19-06-2020

  Schengen-rajatarkastukset: Mepit vaativat nopeaa paluuta vapaaseen liikkuvuuteen

  Mepit toteavat päätöslauselmassaan, että Schengen-alueen saaminen nopeasti takaisin toimintaan on äärimmäisen tärkeää vapaan liikkuvuuden ja EU:n taloudellisen elpymisen takaamiseksi.

  1. Jostain syystä en kykene näkemään, että erilaisten elintasoturistien ja rikollisten vapaa liikkuminen parantaisi taloutta mitenkään.

 2. Rikolliset löytävät aina keinon kiertää rajoituksia – mutta onneksi rikollisista niin iso osa on idiootteja, että rajatarkastukset voisivat auttaa.

  Ne pitäisi vain toteuttaa teknisesti paremmin. EU-tasolla se vaatisi aika paljon. Ei mahdotonta. Sietäisi jatkaa selvitystä.

  1. Juuri näin:

   ”Ne pitäisi vain toteuttaa teknisesti paremmin. EU-tasolla se vaatisi aika paljon.”

Kommentoi