Voihan Venäjä!

Kukin muodostakoon mielipiteensä alla olevista otoksista HS:n artikkelista.

Omani muodostin jo. Mieleeni tulee venäläisten nykyhistorioitsijoiden selitykset Talvisodan alkamisen syistä.

*

https://yle.fi/urheilu/3-12315059

12.2.2022

15-vuotias Valijeva on jäänyt kiinni trimetatsidiini-nimisestä aineesta, joka on ollut Maailman antidopingtoimiston Wadan kiellettyjen aineiden listalla vuodesta 2014.

Valijeva antoi trimetatsidiiniä sisältäneen dopingnäytteen 25. joulukuuta. ITA vahvisti positiivisen näytteen 8. helmikuuta eli päivä Pekingin olympialaisten joukkuekilpailun päättymisen jälkeen.

*

KOK:n valituksen kohde on Venäjän antidopingtoimisto Rusada, joka oli lätkäissyt Valijevalle väliaikaisen kilpailukiellon mutta poistanut sen ennen Pekingin olympialaisten alkua. Wadan valitus koskee Rusadaa ja Valijevaa. ISU haastaa puolestaan Rusadan ja Valijevan sekä Venäjän olympiakomitean, joka valitsi Valijevan Pekingin-joukkueeseensa.

*

Venäjän olympiaurheilijoiden luistelijaan Kamila Valijeva antoi trimetatsidiiniä sisältäneen dopingnäytteen kahdessa testissä.  Valjievan valmentaja Tutberidzella on oma outo näkemys tilanteesta.

Valjievan valmentaja Tutberidze, 47, ja muut venäläisvalmentajat olivat suojattinsa dopingtapauksesta hiljaa niin epäilyn kuin ITA:n vahvistaman positiivisen testituloksen jälkeen. Lauantaina Tutberidze vieraili kuitenkin Venäjän ykköskanavan haastattelussa.

– Tilanne on hyvin ristiriitainen ja vaikea. Tässä on todella paljon kysymyksiä, mutta todella vähän vastauksia. Haluan sanoa, että olen täysin varma, että Kamila on syytön ja puhdas. Meille se on itsestäänselvyys, jota ei tarvitse edes todistella. Ymmärrän kuitenkin, että tässä asiassa pitää toimia tietyn protokollan mukaan. Emme ole missään nimessä hylänneet urheilijaamme. Pysymme urheilijoidemme rinnalla niin surun kuin ilon hetkillä loppuun asti, Tutberidze sanoi ja lisäsi:

.

– Toivon todella, ettei urheilujohtomme jätä meitä pulaan vaan pystyy osoittamaan syyttömyytemme.

 

 

7 vastausta artikkeliin “Voihan Venäjä!”

 1. Sotšissa Venäjä harjoitti systemaattista dobingia ja kusinäytteet vaihdettiin. Olisi pitänyt sulkea pois näistä Olympialaisista.

 2. Noinko olis ollut paras ratkaisu puhtaita urheilijoita kohtaan no ei olisi ollut onneksi Venäjä suljettiin pois
  Mutta puhtaat urheilijat saavat kisata olympia ilipun alla
  Ja kun Suomalaisia kärysi samasta syystä olisko pitänyt Suomi sulkea kisoista pois terv tepivaari

 3. Niin, että näin.

  Onko kaikilla samat säännöt voimassa?

  Mika Myllylän kohdalla ei käynyt näin hyvin kuin tämän venäläisen kohdalla kävi.

  ”CAS ei ottanut kantaa dopingtapauksen yksityiskohtiin.”

  ******************************************************************************

  https://www.is.fi/olympialaiset/art-2000008611628.htm

  14.2.2022

  Lääkeaine on Maailman antidopingtoimiston Wadan kiellettyjen aineiden listalla, koska se voi parantaa verenkiertoa ja lisätä kestävyyttä.

  Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS päätti, ettei Valijevaa tarvitse asettaa väliaikaiseen kilpailukieltoon. CAS ei ottanut kantaa dopingtapauksen yksityiskohtiin.

 4. No niin, nyt se tiedetään – valmentaja voi antaa kiellettyjä lääkeaineita alaikiselle valmennettavalleen ilman, että hänelle olisi tästä seurauksena (määräaikainen) kilpailukielto.

  ***************************************************************************
  The court’s statement on the ruling primarily cited Valieva’s status as a minor and thus ”Protected Person” under the World Anti-Doping Code
  Tuomioistuimen lausunnossa päätöksestä viitattiin ensisijaisesti Valievan asemaan alaikäisenä ja siten ”suojeltavana henkilönä” maailman antidopingsäännöstön mukaisesti.

  *******************************************************************************
  https://www.nbcolympics.com/news/kamila-valieva-allowed-compete-womens-singles-2022-winter-olympics

  ROC figure skater Kamila Valieva will be allowed to compete in the women’s singles figure skating event at the 2022 Winter Olympics after the Court of Arbitration for Sport ruled Monday that no provisional suspension should be imposed on the 15-year-old skater.

  The court’s statement on the ruling primarily cited Valieva’s status as a minor and thus ”Protected Person” under the World Anti-Doping Code, the untimely notification of Valieva’s positive test — which was taken on Dec. 25 but not reported until Feb. 8 — and the ”irreparable harm” preventing her from competing in the Olympics under those circumstances may cause.

  *******************************************************************************
  https://www.tas-cas.org/fileadmin/user_upload/CAS_Ad_Hoc_Media_Release_Beijing_8.pdf

  MEDIA RELEASE

  OLYMPIC WINTER GAMES BEIJING 2022 (8)

  THE CAS AD HOC DIVISION DECLINES TO IMPOSE A PROVISIONAL SUSPENSION ON THE RUSSIAN FIGURE SKATER KAMILA VALIEVA

 5. Niinpä niin – huippu-urheilu ja politiikka ovat olleet pitkään toisiinsa kietoutuneina , ainakin vuoden 1936 olympialaisista alkaen.

  ********************************************************************************

  https://www.hs.fi/urheilu/art-2000008614415.html

  Kannabis esti sprintterin olympialaiset, mutta Kamila Valijeva saa luistella – Sha’Carri Richardson: ”Ero on siinä, että olen musta nuori nainen”

  Tokion olympialaiset kannabiskäryn takia väliin jättänyt Sha’Carri Richardson kokee epäreiluna, että venäläisluistelija saa jatkaa olympiakisojaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *