Eihän sitä tietenkään voi kauhalla vaatia, kun on lusikalla annettu ( moraali )

Kyllä oli TAAS suorastaan irvokasta kuunnella toveri Marinin saarnaa kannattajiensa ja palvojiensa saattamiseksi hurmostilaan ja suoranaiseen transsiin ihastuksesta, riisuessaan suomineidolta viimeisenkin ihokkaan oman vihervasemmistolaisen hötön ja maailmanparannusutopioiden jatkumoksi.

En tiedä, että minkälaisella vastuuttomuuden neulalla Marin on rokotettu, kun ei ole pienintäkään käsitystä siitä, että muiden yhteisiä varoja tulisi suojella ja käyttää paremmin ja viisaammin kuin omiaan.

Ja kun huomataan että ylensyönti on saanut valtion rahakirstun huutamaan ei oota, niin siihen ei pelastuksena ole lisää velkaa entisen velan päälle, jossa on keskitytty lähinnä kakun syömiseen, pienimmänkään huomion kiinnittymättä sen leipomiseen.

Se näyttää olevan ainakin Marinin kohdalla, että kun yhteiskunnan rahaa tulee ovista, niin oma moraali lentää samalla ulos ikkunasta.

Marinin mottona taitaa olla, että kaikki mikä on sinun on minun ja kaikki mikä on minun on minun.

 

 

50 vastausta artikkeliin “Eihän sitä tietenkään voi kauhalla vaatia, kun on lusikalla annettu ( moraali )”

 1. Marin, kun ei niele omahyväveliverkoston-mulle-kaikki myrkkysoppaa, vaan haluaa pitää kaikki kelkassa mukana. Hän ottaisi lusikalla pois kauhalla kahmittuja veroetuja ja antaa niille edes jotakin, jotka pahimmassa hädässä ovat.
  Mutta eihän sitä voi edes lusikalla ottaa, kun on kauhalla annettu ahneuden lahja.

  1. Voikohan Marin sanoa mitään mikä ei menisi sukkana sisään, vai ei Marin niele ”hyväveliverkostoa”, uskotko edes itse näitä esittämiäsi hölmöyksiä?

   1. Hölmöjä ja vielä pönttöjäkin näyttää riittävän, jos uskoo, ettei niitä olisi pesiynyt myös politiikan taustajoukoiksi rappareihin, rotareihin, jelloniin, urheiluun ym. rahapiireihin. Oletko sokea ?

    1. En minä ole sokea, sinähän se vannoit Marinin olevan hyväveliverkostoja vastaan joka on aivan puuta heinää.

 2. Pääsi minulta eilen hörönauru, kun satuin räpläämään tv-kanavia ja oli menossa joku joonas nordman- show.
  Siinä Marnilta kysyttiin kumman kaa lähtisit kaljalle, Orpon vai Purran. Tuli kuin tykin suusta, että Riikan kaa. Hän on paljon fiksumpi kuin Orpo.
  Taitaa Riikka tulla kohta Sannan porukoihin paksunahkaisten punaniskaäijänkörmyjen porukoista.

  1. Poliitikko vastaa tanssiinkutsuihinkin niin kuin on viisasta puoleen kannatuksen ja palkojen kannalta. Orpo on paljon suurempi uhka demareille kun persut. Marinilla on älliä.

   1. No, minusta Orpo voisi vetäytyä eläkkeelle, hänestä ei ole muuta pelkoa, kuin saada kyvytön ministeri kriisimaailmassa Suomeen.
    Kysymys Purrasta kaljakaverina oli hauska, se oli persoonaan liittyvä hyvä veto Marinilta, ei puolueesen.

    1. Minä noin yleensä toivon että päättäjissä olisi joukosa enemmän kokeneita ihmisiä. Nykyinen meno jossa he yhä enemmän ovat akateemikkoja, nuoria vailla kokemuksia (työ)elämästä johtaa epärealistisiin ratkaisuihin ja pilvilinnoihin.
     Toki he varmaan hyvää tarkoittavat mutta eivät kyllin keskity päätöstensä kaikkiin seurauksiin, näkevät vain ne jotka ovat ilmeisen hyviä. Hoitajamitoitus ja sen aikatauluttaminen on yksi hyvä (=huono) esimerkki. Toinen ongelma on että se miten hienot uudistukset rahoitetaan ei riitä voimia tai halua keskittyä, ainoa mikä mieleen tulee ovat velka ja verot.

     1. Ministeri kokemuksella Orpo on huomattavasti Marina kokeneempi, Orpo myös ymmärtää taloudesta, josta Marin ei vaikuta kyllä ymmärtävän edes alkeita ja kun jotain yrittää esittää niin metsään se menee joka kerta. Eihän tuo raukka osaa tehdä edes järkevää lainausta muiden valmiista tekstistä, kun ei välttämättä ymmärrä mitä oikeastaan lainasi.

      Minusta Marin synnyttää paljon tahatonta huumoria ja siinä mielessä ihan hauska, mutta pirun kalliiksi tuo huumori tulee.

      1. Orpolla on menneen ajan tautologia ainoaa, mitä hän enää osaa.
       Valtiontaloudesta demareilla ja Marinilla taustajoukkoineen on paljon kattavampi ja tämän päivän näkemys kuin vanhoja horinota suustaan päästävillä entisen hyvä ajan valtiovaraiministerillä.

       1. Juu, Marin esitti viikonloppuna taas demarien talousosaamista joka oli ihan yhtä tyhjää kuin tähänkin saakka, mutta ole uskossasi vahva, sitä saatetaan vielä koetella.

      2. Kun tuota muka Orvon ministerin kokemuksesta ei paljonkaan voi sanoa paremmaksi mitä se nyt on Marinilla
       Joka on ollut pääministerinä melkoisen hallituskauden siihen on vaikuttaneet monet asiat joille emme Suomessa ole olleet varautuneet esim korona joka vaan tuli eiedes lupaa kysynyt terv tepivaari

     2. Hoitajamitoitusta ja Risikon ajan sote-uudistustusta ei kokoomus saanut koskaan muuhun täydelliseen sotkuun. Vasta Sipilä ajoi sen lävitse ja heitti koomuksen pihalle.
      Väitän, että hallituspoliittikoilla on vähintään yhtä paljon kokemusta yhteensä kuin entisillä ml. kokenut virkamisesverkosto.
      Valtiota on pidettävä kriisiakoina pystyssä ja kaikki kelkassa mukana investoinnein ja veloinkin, mitä on voimassa tällä hetkellä kaikkialla Euroopassa ja maailmalla. Suomi ei ole siinä mikään poikkeus, ehkä poikkeus hyvästä päästä.

      Suomella on ollut hyvä ”herraonni” juuri nyt Niinistöineen ja hallituksineen.

     3. ”Minä noin yleensä toivon että päättäjissä olisi joukosa enemmän kokeneita ihmisiä. Nykyinen meno jossa he yhä enemmän ovat akateemikkoja, nuoria vailla kokemuksia (työ)elämästä johtaa epärealistisiin ratkaisuihin ja pilvilinnoihin.”

      — Yleisellä tasolla kehenkään yksilöitymättä näkisin itse taas ihmisen nuoren iän sekä akateemisuuden hyvinä ominaisuuksina, joilla voidaan saada objektiivisempia ja puolueettomampia ratkaisuja juuri kenties siksi, koska nuorilla ei iän tuoman kokemuksen aiheuttama sakkainen itsevarmuus eikä ennakko-olettamat jarruta linjauksissa. Näin naissukupuolisiin poliitikkoihin liittyen, kun taas ehkä nuorten miessukupuolisten poliitikkojen kohdalla komppaan tätä Matti Säisän ajatusta iän tuomaan viisauteen liittyen…

 3. Kaikkia potaskaa ei pidä kenenkään niellä vaikka eräät piirit niinkin haluaa
  Esim koko vaalikauden käytävää vaalipropakandaa jota kuitenkin jotkut tekee
  Se propakandaa kun levittää se häiritsee hallituksen toimia tuohon ei toki kuulu oppositio politiikka
  Joka kuuluu asiaan siinäkin toiset menee siitä mistä aita on matalin terv tepivaari

 4. Lopettakaa jo se vikinä siitä, että kyllä me muuten, mutta kun korona ja että kyllä me muuten, mutta kun sota. Näiden varjolla on pistetty vihervasemmistolaisia sidosryhmiä ja toverikerhoja talouskuntoon ja uskottu kakun kasvavan syömällä.

  1. Arvi, älä toivo mahdottomia.

   Luka usko irrottaa ihmisen todellisuudesta ja mikä tahansa selitys käy, kunhan sillä usko säilyy.

    1. Ei tässä luja usko auta mihinkään päinvastoin se tekee terv tepivaari

 5. Ei vikistä ne mm korona on ollut yks asia joka on Suomea vienyt
  Nyt vielä sota joka näyttää vaikuttavan ihan kaikkeen jopa lihapullan kokoon
  Mihin vielä ehtiikään
  Nyt pitäisi oppsitionkin se tajuta terv tepivaari

 6. Onhan Marinillakin verkostonsa. On perinteinen hyväveliverkosto, mutta tämän lisäksi tuo onneton kehitteli ympärilleen verkoston somevaikuttajista ja bilehirmuista, josta sitten tulikin vähän nenille.

  Marinin hallitus on ottanut noin 10 miljardia euroa ylimääräistä velkaa, jota ei voida perustella koronalla eikä varsinkaan Ukrainan sodalla, koska pääosa tuosta kymmenestä miljardista otettiin jo ennen sotaa.

  Vasemmistolaisen talouspolitiikan, so. valtion _ei_tarvitse_maksaa_velkojaan; kannattajien on syytä ottaa huomioon, että valtio maksaa jo tänä vuonna lähes kaksi miljardia euroa korkoja. Ensi vuonna summa tulee olemaan vielä suurempi.

  1. Kenelläkään ei ole tiedossa kokemuspohjaisesti muuta vaihtoehto ja vaikutuksia, mitä nyt on tehty ja pärjätty kriisistä toiseen kuin tällä hallituksella.
   On aivan turhaa naukumista, jos ja kun olisi ja kyllä me ja…
   Onko meillä todella noin pönttö oppositio ?

   1. Heikki, aikamoista idiotismia ”kellään ei ole kokemuspohjaisesti…”
    Juu, Suomessa on vain yksi hallitus kerrallaan.

    Hassua kyllä valtiontalouden tarkastusvirasto, valtionvarainministeriön virkamiehet, lukuisat talousasiantuntijat ja jopa hallituksen sisälläkin olevat ovat tunnustaneet, että velkaa on otettu liikaa ja rahaa jaettu liian löysin perustein, mutta sinä uskot sokeasti Marinin, joka ei ole missään kohdassa osoittanut ymmärtävänsä taloudesta edes perusasioita.

    No kukin toki saa uskoa mihin tahtoo, mutta tuolta pohjalta toisten haukkuminen pöntöiksi vaikuttaa melko pöntöltä.

   2. Juu meidän hallitushan se on ainoa talousosaaja armaassa Suomessamme.

    Ei tiedä VM:n virkamiehet, ei VTV, ei, ei, ei. Kyllä se on Sanna, joka tietää.

    Kummastusta minussa vain herättää se, kuinka VM:n virkavastuulla toimivat virkamiehet kehtaavat syyttää nyky hallituista vastuuttomasta taloudenpidosta. Hyi hyi.

    1. Tulipas sanottua samat asiat kuin Mika, kun samaan aikaan kirjoitin, mutta, jospa toisto tehoaisi, mitä kyllä vahvasti epäilen.

 7. Keskustelun pohjaksi lukuja:
  *
  https://yle.fi/a/3-12558202

  Suomen valtiolla on 136 miljardia velkaa ja lisää tulee. Valtio on velkaantunut viime vuosina nopeasti ja korot lähtivät nousuun vuoden alussa. Valtiovarainministeriö aloittaa valtion ensi vuoden budjetin valmistelun tällä viikolla.

  Vielä keväällä valtiovarainministeriö arvioi, että Suomella menee korkokuluihin tänä vuonna 700 miljoonaa euroa. Nyt näyttää siltä, että korkoihin kuluukin 1,2 miljardia. Näkemykset siitä, mikä on Suomen talouden pahin uhkakuva kuitenkin vaihtelevat.
  .
  Katso:
  Valtion velka asukasta kohden

 8. Sanna Marin (sd) : ”Siinä Suomi kulkee kohti julkisen talouden tasapainoa useamman vaalikauden aikana.”

  Tähän ei päässyt yksikään hallitus hyvinä aikoina. Minun on vaikea uskoa, että sdp-vetoiselta hallitukselta tämä onnistuisi huonoina aikoina.

  *
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000009213027.html
  .
  PÄÄMINISTERI Sanna Marin (sd) esitteli lauantaina Sdp:n puoluevaltuuston kokouksessa Lappeenrannassa puolueensa talouslinjaa.

  Siinä Suomi kulkee kohti julkisen talouden tasapainoa useamman vaalikauden aikana.

 9. Näillä pastoilla huomaa, että täällä on aivan eri voimasuhteet kuin Eduskunnassa.
  Täällä ns. hallituksen linjaa pitää kohtullisen oikeana muutama blogsti, kun taas oppostion leiristä täällä valittaa ja ruikutta Suomen karmeaa kohtaloa tusina höyrypäätä.

  1. En suostu tunnustautumaan höyrypääksi vaikka usein viisaudessani epäilen hallituksen ratkaisuja ja varsinkin niiden kestävyyttä pitkän päälle. Ja onhan täällä sellaisiakin jotka Heikin tavoin eivät katsele menoa yhden puolueen viisaus ainoana autuaaksi tekevänä.
   Yleensä ottaenhan Heikki kirjoittaa hyvin siinä mielessä että saa toiset äreytymään, ottamaan osaa, puolustautumaan.

  2. Pitäisikö siis kansalaisfoorumien osallistumisoikeuden jakaa eduskuntavaalien tuloksen perusteella?

   Ja tätä valvomaan luonnollisesti kehitettäisiin jonkinlainen hallintohimmeli vasemmistolaisittain keventämään byrokratiaa.

   On jokseenkin vähättelevää kuvata pitävänsä hallituksen linjaa kohtuullisen oikeana, kun todellisuudessa mikäli Marin kehtaisi esittää, että jokaisen kannattaisi lyödä päänsä seinään niin olisi helppo lyödä vetoa siitä mistä suunnasta kuuluu ensimmäinen kolaus.

   Joka tapauksessa tällekin foorumille osallistuminen on täysin vapaaehtoista.

  3. Pönttöjä höyrypäitä jne.jne.
   Seuraavaksi varmaan taas niitä lukutaidottomia idiootteja, tyhmiä ja mitä kaikkea sitä sitten tuleekaan kun Heikille iskee itkupotkuraivari 😭

   1. Vähemmästäkin sitä jo melkein itkettää tai ainakin naurattaa, kun juuri siellä teidän äärilaidallanne mikään ei ole hyvin. Kaikki pain persettä.
    Voisin vaikka säveltää maksusta teille itkuvirren ja säestänkin sen vaikka Keski-Porin uruilla päivärahalla, matkakorvauksella ja Satakunnan kalleimman sviitin hinnalla ml. helvetin kalliit lounaat, päivälliset ja juomat nuotin kääntäjillekin.

  4. HK : ”Näillä pastoilla huomaa, että täällä on aivan eri voimasuhteet kuin Eduskunnassa.”

   Juu niin – PB:n kommentoijien kirjoitukset edustavatkin seuraavan Eduskunnan enemmistön linjauksia.

   *****
   HK . ” kun taas oppostion leiristä täällä valittaa ja ruikutta Suomen karmeaa kohtaloa tusina höyrypäätä.”

   Toisten PB:n bloggaajien herjaaminen voimaannuttaa Heikki Karjalaista, vai mitä?

   … voi pientä..

 10. Ei tällä foorumilla sinun ja Huhtalan lisäksi muita äärilaitojen edustajia ole ja meillä on täällä kyllä osaavia musiikin tekijöitä ihan omasta takaa ollut maailman sivu, mutta jos oikein kunnolla olet valmis maksamaan niin kai joku syrjäkylä pubi yhdeksi illaksi voi säälistä pillipiiparin ottaa esiintymään kunhan et häiritse ihmisiä

   1. Hei , sulla jotain luovuutta – muka vai?

    Tämäkö? – Pönttöjä höyrypäitä jne.jne.

   2. Kovin esität taas tietäväistä ja miksipä et esittäisi, onhan se mahdollista että itse uskot siihen.

 11. Itseäni ei kyllä pahemmin hetkauta, kun joku täällä jakaa ihmisiä eri leireihin omien mieltymystensä mukaan. Tehköön niin, jos siitä iloa saa.

  Se, että täällä kritisoidaan esim. hallituksen talouspolitiikkaa, Eu- politiikkaa tai humanitaarista maahanmuuttoa, lienee jokaisen näiden asioiden hoitoon tyytymättömän oikeus.

 12. Helppo vertailla nykyistä oikeaa hallitusta johonkin kuvitteelliseen ihannehallitukseen. Verrataan siihen, mitä on oikeasti ollut. Edellinen, Sipilän hallitus oli porvarihallitus. Vaikka nykyinen hallituskaan ei ole täydellinen niin en todellakaan ikävöi edellistä. Työntekijöiden uhkailua, järjetön kiky, taksien pilaaminen, soten vatulointi, feministipropagandan levittäminen yms. ei ole mitään kehumisen arvoista. Kehut saa vain puolustusministeri Niinistö sitkeästä työstään maanpuolustuksen eteen.

  1. Kopioihan tämä hallitus Sipilän kiky II:n työntekijöiden kyykyttämisineen lähes 1/1.

  2. Norppa, kun nyt olet ilmeisen valveutunut kikyn suhteen niin voisitko kertoa miten se vaikutti kokonaisuudessa esim. verotuksessa?

 13. Kikyn perusidea oli lisätä kilpailukykyä ”sisäisellä devalvaatiolla” lisäämällä kaavamaisesti työntekijöiden työaikaa. Sipilän hallitus kuvitteli että kaikki työskentelevät jossain liukuhihnalla ja kun kaikki tekevät päivittäin muutanan minuutin lisää töitä entisellä palkalla niin liukuhihnalta valmistuu muutama hilavitkutin enemmän ja se lisää viennin kilpailukykyä. Kai sitten Sipiläkin istui toimistossaan viisi minuuttia pidempään joka päivä ja luuli siten parantavansa Suomen viennin kilpaikukykyä. Täysjärkisille työntekijöille moinen hulluus luultavimmin aiheutti työmotivaation laskua.

  Ja ei, nykyinen hallitus ei lähtenyt uhkailemalla painostamaan samanlaiseen hulluuteen niin kuin Sipilän onneton hallitus oli tehnyt vaan kiky – tunnit pääosin poistuivat tes neuvotteluissa.

  Muut ratkaisut kuten työnantajien maksujen siirrot työntekijöille jotka liittyivät kikyyn tai julkusen sektorin lomarahojen leikkaukset olisi voitu sopia ilman järjettömiä lisäminuuttejakin.

 14. ” ..tekevät päivittäin muutaman minuutin lisää töitä”

  Oliko edes viittä minuuttia?

  (Netitä kyllä selviäisi, mutta antaa olla)
  *
  Useimmilla yksityisyrittäjillä on oma Kiky kaiken aikaa voimassa – ja suurempana

Kommentoi