Itsenäisyys taisteltiin ( VOITETTIIN ) asein ja se menetettiin kynällä.

Putinin mielestä, kun Neuvostoliitto lakkasi olemasta, niin se oli suurin virhe minkä maa on historiansa aikana tehnyt, kun sen annettiin toteutua.

Nythän Putin on tätä virhettä paikkaamassa, palauttamalla maansa takaisin sosialistiseksi Neuvostotasavallaksi.

Minun puolestani saavat olla mitä mielipuolta hyvänsä, kunhan eivät Suomea havittele takaisin heidän ”suojelukseensa”.

Ajattelin myös sitä, että mikähän meidän suurin virhe on ollut itsenäisyytemme ajalta, niin minunmielestäni suurimman virheen kansakuntamme teki vuonna 1995, kun se luopui itsenäisyydestään ja siirtyi Neuvost…..eiku EU.n keskuskomitean kaikkivaltaisen lainsäädäntävallan alaisuuteen, jossa kansallinen edustuslaitoksemme toimii alisteisessa asemassa ”isäntäänsä” nähden.

Kaikki hallituksemme ja Presidentimme jotka ovat olleet vuoden 1995 jälkeen maamme johdossa, ovat olleet ja ovat vain juoksupoikina, jotka lakeja täällä sorvatessaan joutuvat kysymään Brysselistä, että passaako tämä teille ja jos ei passaa, niin tehdään muutoksia niin pitkään, että se teitä tyydyttää.

Eli, Suomi oli suvereeninen, isenäinen kansakunta vuodesta 17 vuoteen 95 ja vaikka sodassa meidät yritettiin siirtää ruplavetoiseksi yhteiskunnanksi, niin kovin uhrauksin riippumattomuutemme ja koskemattomuutemme säilytettiin.  Sitten häpeällisesti, laukaustakaan ampumatta, piirsimme nimemme EU.n velka,-ja orjakontrahtiin.

Pyydän nöyrimmästi anteeksi niiltä sodanaikaisilta sukupolvilta, jotka itsenäisyytemme puolesta uhrasivat henkensä ja terveytensä ja kuinka me  sen ylenkatsoimme 1995

20 vastausta artikkeliin “Itsenäisyys taisteltiin ( VOITETTIIN ) asein ja se menetettiin kynällä.”

 1. …..ja nyt nämä typerykset maamme johdossa liittivät meidät vielä sotaankin, vaikka kukaan eikä mikään ollut maatamme uhkaamassa.
  Voi jessus mitä nöyristelyä, paskottiin housuun, kun ”tsaari” puhui suulla suuremmalla.

 2. Suomessa kansan enemmistö piti parempana kuulua läntiseen yhteisöön vaikka se jossakin määrin rajoittaakin omaa päätöksentekoamme. Osittain se rajoittaminen on myös harhaa, sillä ei tässä maailmassa voi asioita mielensä mukaan tehdä vaikka ei kuuluisikaan mihinkään liittokuntaan.

  Natoon taas liitytään jotta ei jouduttaisi sotaan, samanlaiseen kuin Ukraina jota Venäjä tuhoaa. Sitten, jos Venäjän ja Naton välille tulisi oikeasti sota taitaisi olla yksi ja sama kuuluuko vai eikö kuulu ainakin jos ydinaseita alettaisiin käyttämään.

  1. Natosta en sanonut mitään, mutta jos nyt senverran sanon kun Norppa otti sen puheeksi, että itse en Suomea olisi sen jäsenyyteen liittänyt, mutta pulinat pois, kans..eiku eduskunta on puhunut ja historia tulee vasta meille osoittamaan, oliko se suuri virhe vai autuus.

  2. Kansa ja puhemies Uosukainen pidettiin pimennossa ennen neuvoa antavaa äänestystä liitynnän todennäköistä seurauksista.

 3. Oon samaa mieltä. Ehkä Natokaan ei olisi ollut niin paha vuonna 1995 kuin mitä EU oli Suomelle. EU:sta olisi pitänyt jäädä pois hinnalla millä hyvänsä, vaikka se olisi tarkoittanut sitten Nato-jäsenyyttä.

  1. Ehkä Suomi olisi Norjan, Islannin ja Sveitsin asemassa. Ruotsikaan olisi liittynyt, jos Suomi olisi jäänyt ulkopuolelle. Vain liittymähetkellä eu-kannalla oli Ruotsissa kansan enemmistö. Näin on ainakin Väyrynen blogissaan kertonut.

   Äänestin Keijo Korhosta, joka olisi katkaissut liityntäneuvottelut.

   Ehkä olisimme näihin aikoihin asti pärjänneet liittoutumattomina. NATO-sopimus näyttäisi olevan
   YYA-sopimusta vahvempi paperi. YYA-sopimus ainakin muodollisesti määräsi meidät varjelemaan alueemme koskemattomuutta Saksan ja sen liittolaisten suhteen.

 4. Kyllähän meitä on viety kuin pässiä. EU-parlamentti tarjoaa lisäksi vihreille ja kokoomuksen Pietikäiselle tukikohdan hyökkäyksille kansallista etuamme vastaan.

 5. On turha puhua Norjasta huippurikkaana maana samoin kuin Sveitsi. Svetsillä on lisäksi 100 muuta syytä olla historiallisen liittoutumaton.
  Suomi on EU:rikkaimpia maita ml. yleinen hyvinvointi.
  Sille ei voi mitään, että Arvin suuri ”seurakunta” haluaisi elää suljettujen ja aidattujen rajojen sisällä Impivaaran savupirtissä pärevalossa.

 6. Noinko on kurjallistoa Suomi siträ ei ole ehkä ne Suomen rebublikaanit jotka ei osaa arvioida kun viikon eteenpäin jos sitäkään terv tepivaari

 7. EU:ssa on toki hyvän lisäksi paljon pöhköjä asioita.

  Kun olemme sisällä, voimme osallistua niiden korjaamiseen.

  Kun olemme ulkona (esim. Norja), joutuisimme silti noudattamaan niitä mutta emme voisi vaikuttaa.

  1. Kyuu,- Minä en tiedä mitä Suomi on pystynyt EU – ”ytimissä” korjaamaan meitä hyödyttävään suuntaan.
   On uskomatonta, että EU-uskovaiset ovat hengessään vahvoja, vaikka ristit on jo pystytetty GOLKA……..eiku Brysseliin Suomalaisia varten.

 8. Kyllähän Suomi on pieniä korjauksia saanut – mutta kieltämättä meillä menisi paremmin jos kepu ei olisi aina antamassa periksi.

  1. Kyuu,- pala palalta ja laki lailta meidän oma päätöksellisyys kapenee, kunnes pian kaikki on harmonisoitu yhteiseksi fiskaaliunioniksi.
   Onhan sekin uskomatonta mitä jatkuvasti tapahtuu, että kun Suomi on hyvin hoitanut leiviskänsä jäsenmaana, niin siitä rangaistaan niiden hyväksi, jotka elävät kuin pellossa.
   Ei ole ihme että velat lisääntyvät meillä, kun joudumme sitä ottamaan holtittomien maiden vekseleiden kuittaamisiin.

 9. En voi kokea että olisin täysin vastaan liittovaltiokehitystä. Se on ihan siitä kiinni miten se tehdään. Kaksi avainkulmaa ovat:
  – Pitäydytäänkö säännöissä, onko niiden rikkomisella seurauksia?
  – Pohjautuuko päätöksenteko asiantuntemukseen vai ei?
  – Onko tilaa asialliselle kritiikille?

  Tässä maailman ajassa ajatus yksin ja täysin omillaan seilaavasta pikkuvaltiosta ei ole turvallinen.

  Sen sijaan Heikin kritiikkiä en täysin osta. Tiedossani ei ole yhtään tapausta, että persut olisivat estäneet EU-päätöksentekoa. Äänestäneet joissain asioissa vastaan, toki, mutta tuo pätee joka puolueeseen.

 10. Tämän aloituksen lähtökohta on ihan huu-haata ja persupropagandaa.

  Pienen valtion on pakko liittoutua isompaan samat arvot hyväksyvään valtioiden yhteisöön. Tässä tapauksessa EU tai myöhemmin EU- liittovaltio. Se takaa meille voiman puolustsutua aina ja ikuisesti joitakin nurkanvaltaajia vastaan kuten Venäjä tässä tapauksessa.
  EUn on pakko panna kuriin sisäisesti valtiot noudattamaan samoja sääntöjä. Ja ne eivät ole aina vain raha, vaan kasvatus ja oikeat kultturelliset arvot. Jokaisella on opittavaa toisistaan.
  Meidän tulisi oppia italialainen kunnioitus vanhempia kohtaan. Saksalainen kasvatuskulttuuri. Ranskalainen ja italialainen kauneuskäsitys.Kreikkalainen sitkeys. Suomalainen suoraviiivaisuus ja rehtiys.

  1. Tästä sinun litaniastasi ei voi tulla kuin yhteen päätelmään, että uskot joulupukkiin.

 11. Ranskalainen kauneuskäsitys kuulostaa oivalta kauhuelokuvan juonelta.

  Mutta kieltämättä isossa kuvassa on tärkeä ymmärtää omat vahvuudet ja heikkoudet ja aina ymmärtää katsoa ympärilleen. Jos joku on jossain asiassa meitä parempi, viisas ottaa opikseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *