Joka vitsaa säästää se lastaan vihaa, nyt myös poika isäänsä.

Jos ja kun lapsi aiheuttaa huoltajilleen murhetta ja käyttäytyy vanhempien odotusten vastaisesti, niin kurinpalautushan tai jonkin sortin rangaistushan  siitä seuraa.

Tämä on johdanto tai sanoisinko pieni aasinsilta sille, kun maailman ”viisaat” aprikoivat sitä, että miksi Venäjä nyt tekee sitä mitä se tekee Ukrainassa.

Yleinen käsitys on kaiken maailman dosenttien ja sotatieteiden kandidaattien ja pillutieteilijöiden suunnasta se, että Naton sotilasliiton laajentaminen Ukrainan vastaiselle rajalle, sai venäjän toimimaan kuten se nyt toimii.

Helppo selitys, eli mennään siitä mistä aita on matalin.  Minä ajattelen asioita yksinkertaisesti yksinkertaisena ihmisenä ( yksinkertaisuus on kaunista ) että nyt isä rankaisee poikaansa, kun ei ottanut vastaan sitä hyvää mitä talo tarjoaa, vaan lähti leveämmän leivän toivossa vieraan isännän EU.n rengiksi ja kaiken länsimaisen hapatuksen kumartajaksi ja hylkäsi venäläisyyden äidinmaidosta saadut korkeimmat totuudet valheiden tyyssijaan.

Joten, tämä on puhtaasti rangaistus tottelemattomalle pojalle, kun ei kuunnellut isänsä neuvoja ja kun isä nyt huomaa, että pojan polku käy eri suuntaan ja välirikko on lopullinen, niin nyt ainakin vielä näytetään, että syyttäkää itseänne.

Nato ei siis ole se alkuvoima joka venäjän sai liikkeelle, sen alkutahdit lyötiin silloin, kun länsimaiden tuella Ukrainalaiset hylkäsivät venäjän heille tarjoaman marionetti presidentin.

En tiedä miksi sitä niin markkinoidaan, että venäjä pelkäisi Naton ydinaseen tuloa rajoillensa, heillä on itsellä sama määrä tuhovoimaa ja olipa se rajoilla tai tuhannen kilometrin päässä, niin kyllä se samalla lailla tekee kipeää kun se kohteeseensa osuu.

 

10 vastausta artikkeliin “Joka vitsaa säästää se lastaan vihaa, nyt myös poika isäänsä.”

 1. Isät ovat ”ruutu”, etätöiden jälkeen kuin vetelät vellihousut, juoksevat kiakon perässä ja kaahaavat puunatulla velkabiilillään. Illat löhöävät sohvalla kaljapullo seuranaan. Kakarat kammiossaan pelaavat kännykkäpelejä ja kurkkivat pillun ja kalun kuvia.
  Äidit juoruavat ja tekstaavat kännyköissä, mitä pizzaa foodora tänään toi.
  Perhe ja kapset ovat hunningolla.
  Ennen isät oli oikeissa töiss. Kotona katsoi kerran kulmakarvojensa takaa ja alkoi tapahumaan, eivät kersat vastanneet, ettei nyt huvita. Koivunienen herra vartioi oven rivassa.
  Äiti oli kotona, teki ruokaa, hoiti vaatteet ja koko talouden. Ja kaikki ruoka syötiin lautaselta. Sitten seikkailtiin lähimetsissä.
  Tehtiin läksyt ja mentiin nukkumaan.
  Oli jokunen kylähullu ja loput B- mielisairaalassa ( pääosin sodan traumatisoituneet ).
  Jokunen koulunevoja oli ja terkkari. Se oli siinä ja nyt ollaan tässä !

  1. Kurittaminen ruumillisesti ei ole se paras tapa lainkaan
   Sitten kokonaan eri juttu onkin tuo isä poika suhde sehän tehdään molemmin puolisella toiminnalla
   Itselläni suhde on molempiin lapsiin hyvällä tasolla niin poikaani kun tyttäreeni samoin kumpaankin tyttären tyttäreen
   Enkä ole ollut mikään malli isä mutta vitsaa en ole kannattanut koskaan sillä saa aikaan vain vihaa terv tepivaari

   1. Nämä viittaukseni vitsoihin ja kurituksiin eivät olleet yksilöön, vaan kahteen valtioon rinnasteisia.

 2. Ei Venäjä pelkää Natoa rajoillaan, eikä ydinaseita, mutta demokratiaa Venäjän hallinto pelkää yli kaiken.

 3. Tässä on myös iso riski mennä puurot ja vellit sekaisin:

  On yksi asia vetää selvät rajat – oli puhe lapsista tai valtioista. On toinen asia käyttää rajojen ylitystä oikeutuksena mielivaltaan. Lasten fyysinen kurittaminen voi olla ehdottoman väärin, mutta samalla voidaan vaatia vanhemmilta kuria ja järjestystä. Mitä pienemmästä opetetaan että väkivalta on ratkaisu, sitä tiukemmin se tarttuu.

  Ja lapsesta voi kasvaa isona vaikka uusi putin, joka oppii että politiikkaa voi rakentaa hyökkäämällä.

  1. Mistä kurista tai kasvatuksesta kertovat tämän päivän väkivalta-, liikenne- ym. rikokset.
   Täydellisestä lepsuudesta kasvatuksesta ja kurista.
   Rangaistuksia voi olla paljon muita kuin fyysinen väkivalta. Eikä tarvitse edes keksiä.

 4. Tilastollisesti väkivaltarikosten määrä suhteessa väkilukuun on pitkässä juoksussa laskenut selvästi. Maassamme on ollut paljon synkempiä aikoja.

  Se ei toki tarkoita etteikö jokainen olisi liikaa ja etteikö tilastoissa olisi myös suuren huolen kohtia, kuten seksuaalirikokset ja todella nuorten tekemät rikokset.

  Osa ongelmasta on maahanmuutosta lähtöistä, mutta kaikkea ei voi siihen yksinkertaistaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *