Muut ennustelkoon, minä tiedän.

Mitä lähemmäksi ensikevään eduskuntavaalit tulevat, niin samaan kiihtyvään tahtiin lisääntyy myös mitä moninaisempien Galluppien kirjo, ennustaessaan politiikan tähtitaivaan tulevia kuvioita ja kaikilla on jonkin sortin oma lehmä ojassa, jossa vanhan sanonnan mukaan korppi ei korpin silmää noki ja sen lauluja laulat jonka leipää syöt.

Minulle henkilökohtaisesti on yks`hailee kuka suomessa on ”pomo”, sillä hän on kaikissa päätöksissään alisteinen EU.lle ja kuten olen sanonutkin, niin rahaa siirretään vain taskusta toiseen, ei se sillä kuitenkaan lisäänny, vain vitutus lisääntyy sen taskun haltialla, jossa eurot vähenevät.  Olen/olemme oman elinpiirimme rakentaneet stabiiliksi ja kestäväksi johon ei vaikuta sitä eikä tätä kuka maata johtaa, se on kestänyt niin vasemman kuin oikeankin aatemaailman hyökkäykset ja tulee kestämään tulevankin ja soon sitten korkeemmas käres, jos se toisin päättää.

Mutta tuon nyt oman näkemykseni vaalien lopputuloksesta ja se ei ole ennustus ja pitäjämme pappikin haluaisi jo laatimani kuuluttaa totuutena seurakuntalaisille, mutta sanoin hänelle, että malta nyt vielä kuitenkin mielesi, sillä jotkut voisivat sen tulkita saarnaksi jotain vastaan tai toisen puolesta.

Olen tullut siihen päätelmään kun olen prosyyriani tehnyt, että Marin jatkaa ensikevään vaalien jälkeenkin pääministerinä, koska niin luvataan sanassakin, että suurin ja ” kaunein” johtaa.

Tämä johtuu vain ja yksinkertaisesti siitä, kun niin vihreät kuin vasemmistoliittokin ovat puolueita, jotka pääsevät vain Marinin hallituksessa mukaan kakunsyöntiin, minkään muun puolueen kautta heille ei kuormasta syöminen olisi luvallista tai jopa suotavaa.

Ja kun tiedossa on, niin näiden kolmen vasemmistopuolueen äänestäjät vaihtavat puoluetta vain puolueidensa välillä ja kuten jo yllä totesin, niin yksi ynnä yksi on kolme ja he keskittävät äänensä Marinille, vain siten heidän taivaspaikkansa on taattu, muuten tulee noutaja.

Kokoomuksella taas on suunta alaspäin, kun kepu laittaa taas koneistonsa syöntiin, kun  pitkospuiden varrelle vedetään asfalttipintaa ja luvataan haja-asutusalueiden eläjille sossuluukun pelastusta suurimpaan hätään.  Joten, kyllä se routa kepuporsaan kotiin ajaa, jossa tuhlaajapojalle ja tytölle on lammas teurastettuna.

Persut tulevat joutumaan myös ensikeväänkin vaaleissa kepukoneiston rattaisiin ja olen antanut itselleni kertoa, että nyt aukeaa ovi useammin puolueesta ulospäin, sillä eronneiden ja erotettujen joukko on suuri ja kun siihen päälle lisätään vielä uusien puolueiden kirjo vaaleissa, jotka kaikki ovat lähes niitä, jotka ovat persuihin pettyneet, johtuen puolueen muuttumisessa muiden kaltaiseksi hallituskiimassaan ja sodan lietsonnassa.

( LEIKKAA TALTEEN )

 

 

13 vastausta artikkeliin “Muut ennustelkoon, minä tiedän.”

 1. Kun tässä jotenkin on toivonut, että kokoomuksesta olisi hallituspuolueeksi, niin usko siihen heikkenee päivä päivältä. Ovatko ne niin nuijia, etteivät näe Orpon johtavan koko puolueen käpykaartiin. Ei ole miestä eikä naista vaihtaa tuota pehmolelua aikuiseen valtiopoliitikkoon.
  Vinkuu kun puristaa, itkee kun joku vähän pistää.
  Kannatusluvut kertovat samaa lelunomistajistaan leikkkikehässä.

 2. Ennustaminen on aina vaikeaa ja tulevaisuuden ennustaminen on sitäkin vaikeampaa, mutta Kepun nousuun en kyllä jaksa uskoa.

  Varmasti puolue saa suuremman kannatuksen kuin mitä gallupit nyt kertovat, mutta lopputulema lienet siellä 11-13% tuntumassa.

  Kokoomuksen uskon pitävän asemansa ja on näin ollen puolue joka lähtee tunnustelemaan hallitusyhteistyötä.

  Joka tapauksessa, oli hallituksessa ketkä tahansa niin talous tulee näyttelemään erittäin suurta roolia hallitusohjelmassa ja oli kuka tahansa mitä mieltä tahansa niin leikkauksia on luvassa ja se on fakta, ei ennustus.

  1. Valitettavasti tämän hallituksen holtiton velanotto tarkoittaa sitä, että seuraavilla hallituksilla on pakko leikata riippumatta siitä, ketä hallituksessa on.
   Vain nykyisen hallituksen kaltainen jatkaisi velanottoa tosiasioista piittaamatta.

   1. Juhak, näinhän se juuri menee.

    On hyvin huolestuttavaa esim.se miten Suomi joutuu jo nyt maksamaan kovempaa korkoa kuin vaikkapa Hollanti ja selitys on yksinkertainen, Suomen talouteen ei luoteta.

    1. Roimia veronkorotuksia tiedossa niille veronmaksajille, tuotteille ja palveluille, jotka sen hyvin kestävät. Julkisorganisaation ( sote) vahvistamista, muissa punakynä käy.
     Investoidaan edelleen. Korjausvelkaa otetaan ja mitä sota vielä tullessaan tuokin.

 3. Jos ei tule uusia kriisejä, kärjessä ovat Kok ja Sdp, melko tasaisin luvuin, aika sama kumpi on kärjessä koska yhteen hallitukseen menevät.

  Jos tulee uusia kriisejä, jotka osuvat persujen aihepiiriin, heillä on mahdollisuus kammeta itsensä nousuun. Myös vihreillä on vastaava mahdollisuus.

  Toivon, että kepu jää alle kymmenen prosentin. Ehkä turha toivo mutta on kaunista toivoa parempaa tulevaisuutta.

  1. Kyuu, tällä hetkellä on vaikea nähdä Kokoomusta ja SDP:tä samassa hallituksessa tai homman kumman on hylättävä oma talouspolitiikkaa, erohan on kuin yöllä ja päivällä.

   1. Ootkos huomannut, ettei mikään puolue saa puolueensa ohjelmaa hallitusohjelmaksi. Se on aina usean kompromissin tuotos.
    Kokoomus on vain realismissa ihan metsässä.
    Leikkaukset eivät tule olemaan minkään hallituksen pääohjelma, satavarmasti ei.

    1. Kyllä Kokoomus on huomattavan realistinen vs.koko vasemmisto.

     Totta kai hallitusohjelma on kompromissi, mutta kompromissiinkin tarvitaan jotain yhteistä ja kun talous on se numero yksi ensi vaalikaudella niin kyllä esim.demareista pitäisi ne kaikkein vasemmalla olevat siirtää jos kompromissi Kokoomuksen kanssa syntyisi.

 4. Holtitonta velanottoa: Jos ei oltaisi venäjävastaisia voisimme nauttia kuin Ukraina edullisesta öljystä ja kaasusta, mutta kun kokoomus niin on halunnut meidän liittyvän Natoon joten siinä kelkassa ollaan ja otamme velkaa holtittomasti?

  1. Kyllä se holtittoman velanoton syynä on kaikkea muuta kuin ryssäpakotteet.
   Natoon liittyminenkään ei ole siihen syynä, vaan rahan holtiton jakaminen sinne tänne oman kannattajakunnan äänten kalastamiseksi.
   seliryksiä kyllä osataan esittää, mutt taloudellisesri järkeviä perusteluita ei todellakaan.

 5. Opponoin hieman Mikaa. Minun on helppo nähdä SDP ja Kokoomus samassa hallituksessa. Aina on ennen vaaleja muristu ja rähinöity, mutta kummasti vaalien jälkeen muistetaan taas että molemmat puolueet ovat kokeneita valtionjohtajia. Tietenkin ohjelmasta väännetään, mutta ei ole yhtään rakenteellista estettä tälle yhteistyölle.

  Henkilökemiat ovat toki asia erikseen mutta niistäkin sovitaan.

  Tiukka säästöohjelma ja ”revimme jokaisen persuksesta kaiken mitä irti lähtee” oli Sipilän suunnilleen ainoa vaalilupaus ja sitäkin äänestettiin. Kansa on hädän tullen joskus jopa päättäjiään vastuullisempaa. Puolueet voivat saada nostetta lupaamalla säästölinjaa.

  Miksi näin? Yksi vaikutin on toki medioissa jotka pitävät velkaongelmaa esillä kovaan ääneen. Se huolettaa ihmisiä.

Kommentoi