Otsasi hiessä sinun on ……….

Lukaisin tuossa erästä artikkelia, jossa oli painettu mustaa valkoiselle, että suomeen tulisi saada työvoimaa ulkomailta kymmenin tuhansin viipymättä.

No ilahduin tietenkin ja ajattelin, että kun on ainakin puoli vuosisataa paasattu siitä, että yhteiskuntaamme odottaa työvoimapula, niin nyt sekin sitten on tapahtunut.

Mutta annas olla, kun tästä innostuneena menin tutustumaan työvoimahallinnon sivuille, niin meinasin tukehtua pullaani kun luin, että suomessa on työttömiä tynhakijoita vähän laskentatavasta riippuen noin 300000 henkilöä.

Jokin tässä nyt mättää ja menee minun putkiaivoni tavoittamattomiin.

Joku viisas tässä samaisessa artikkelissa sanoi, että tässä on kohtaanto-ongelma.  Minusta tässä on paremminkin kohtaamisongelma, kun vastiikketon raha juoksee nauraen työttömien taskuihin ja kouluista kortistoon ja sitten ennenaikaiselle eläkkeelle, kyllä artisti maksaa.

 

7 vastausta artikkeliin “Otsasi hiessä sinun on ……….”

  1. Pitäisi pilkkoa tuo 300 000 pieniin ryhmiin ja sitten arvioida, paljonko niissä on oikeaa työkykyistä työvoimaa oikeisiin tarvittaviin kohteisiin ja etäisyyksin työtarjonnasta.
    Voi olla, että vähän löytyy.

  2. Niin, Tauno ja Lyyli voi asua Enossa ja työt olisi Helsingissä…ei kohtaa ei

  3. Onhan tässä jonkinsortin vinoutuma, kun maassamme voi elää hyvin tai ainakin kohtuullisesti ilman, että tekisi päivääkään työtä elämänsä aikana.

    1. Niin, jos minä muutan vaikka Irakiin niin veikkaan että makoilemalla ilman kieltä osaavana kuolisin nälkään….toista se on kun tänne tullaan…

  4. Noinkin on mutta se ei ole se syy miksi työvoimaa nyt tarvitaan syythän löytyy palkkauksissa niitä ulkoa tulleita kun saa neljänneksen palkalla
    Jos vertaa Suomalaiseen elikkä raha siinä näyttelee suurinta onkelmaa terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *