Paasikiveä ja Kekkosta tuli ikävä näiden Nato-marionettien huumassa.

Vaikka ”Neuvostoliitto” nyt toteuttaakin sotilaallista doktriiniaan Ukrainassa, niin siitä huolimatta, en ole ”sairastunut” samaan Natopandemiaan, johon Galluppien mukaan on valtaosa kansalaisistamme tartutettu massiivisella ”ryssäkampanjoinnilla”.

Uskomatonta totuutta suolletaan medioissa ja politikkojen suulla siitä, että Suomi on seuraavana Kremlin ”ruokalistalla”, vaikka mitään tähän viittaavaa ei ole ilmennyt lähes kahdeksaankymmeneen vuoteen ja vaikka Venäjältä onkin tullut mitä erinäisempiä ”nootteja” ja uhitteluja Suomen suuntaan epäsäännöllisen säännöllisin väliajoin, niin itse olen kokenut ne vain pieninä ryppynä rakkaudessa itäisen naapurimme taholta.

Mutta nyt on koko poliittinen johtomme rähmällään Naton edessä ja aikaisemmin kun salaa vain nurkan takana ryssä sanottiin toisesta suupielestä, niin nyt käydään kovaa kilpailua siitä, että kuka sen Putinin taudinkuvan härskeimmin osaa eetteriin suoltaa.

Tämä ei tarkoita sitä, että olisin Venäjän sotatoimet hyväksymässä Ukrainassa, mutta en myöskään lähde rinnastamaan samaa tapahtuvaksi Suomelle, sillä mitäs Venäjä tänne hyökkäisi, mutta nyt kun Natoon liitytään, niin olemme ensimmäisenä vastaanottamassa ydinohjukset Naton ”miinanpolkijoina” ja siinä sodassa ei ole kyllä voittajia vakka kuinka Natoa nyt juhlitaankin rauhan lähettiläänä.

Varmasti Venäjä on ihan itse muurinsa pystyttänyt idän ja lännen välille, mutta Suomalaiset ovat nyt Naton myötä tuhonneet senkin, mitä on liki kahdeksana vuosikymmenenä rakennettu entisten vihollisuuksien jälkeen.

Pidän tätä Natoon liittymistä jopa suurempana virheenä kuin EU.hun liittymistämme, sillä nyt maamme oma puolustusdoktriini on luovutettu sotilasliiton artiklohin ja aikaisemmin kun Venäjä piti meitä maana, josta ei heidän mukaansa ole uhkaa heidän rajoilleen, niin nyt sitä olemme Amerikkajohtoisen sotilaliiton toimesta.

Niinistökin riekkuu nyt läntisille johtajille, kuinka hän löi Putinille jauhot suuhun ja kuinka sairas mies Putin on ja Niinistö muistuttaakin lähinnä sentaraali santaraa. joka juoruaa kahdenkeskiset puhelunsa läntisille kuulijoille ja häntä pidetään ylivertaisena Venäjätuntijana.

Ukrainan sodasta huolimatta pidin ennen Natoon päätymistä Venäjää Suomelle enempi suurena mahdollisuutena kuin uhkana meille, mutta nyt Naton myötä se mahdollisuus on hukattiin, kun otettiin ”mailmanpoliisin” johtama sotilasliitto rajojamme vartioimaan, joka toimii vain Amerkikan omien intressien edunvalvojana ja siinä pieni Suomi on vain pelinappulana ydinasevaltioiden sakkilaudalla.

Mutta se siitä ja sen kestävyydestä ja täällä Kesälahdella, kivenheiton päässä ”Putinista” ei ole pelottanut ennen Ukrainan sotaa eikä sen kuluessa, mutta nyt minua vähän pelottaa se, kun Suomessa juhlitaan jo presidentin johdolla karhupeijaisia ja esiinnytään Martti Kitusina.

30 vastausta artikkeliin “Paasikiveä ja Kekkosta tuli ikävä näiden Nato-marionettien huumassa.”

 1. Kun sanotaan, että Venäjä hyökkäisi Suomeen ellemme olisi liittyneet Natoon, mutta yhtä oikeassa ovat ne, jotka sanovat, että Venäjä ei ole Suomeen hyökkäämässä, vaikka olisimme Naton ulkopuolella.
  Molemmat ovat mutu tuntumia, joten tässä asiassa emme tiedä totuutta, mutta toki aina voidaan jossitella ja nyt Suomi eteni Natokysymyksessä talvisodan hengessä ja tunne voitti järjen.

 2. Me olisimme olleet kauhean uhkailun kohde, jos olisimme hakeneet Natoon vuosia sitten. Nyt Ukraina on näyttänyt, kuinka hirviö naapuri voi olla ja vielä veljeskansalleen.
  Täysin oikea päätös saada Suomelle vahva selkänoja hullujen hallitsemaa naapuria vastaan.
  Kyllä tässä on pelko olut persiissä kaikilla muilla kuin
  YYA:n raamattupiiriläisillä.

   1. Ei voi sanoa, että kansa äänesti väärin, kun 1000 hengen Gallupotannalla johdettiin kansa harhaan ja pois äänestysuurnilta.

    1. Missä sellainen gallup on ? ”Gallup” oli Ukrainassa hiukan kuvaamassa, raportoimassa maailmalle kansanmurhaajan kauheuksia. Se murhaaja muuten asuu siellä päin ja melkein naapurissasi.

 3. Eniten ihmettelen perussuomalaisten toimintaa, kun läntinen sotilasliitto ( Globaali ) otetaan suvereeniteettia ja puolueettomuutta ajaneen puolueen tavoitteeksi ja alistutaan salonkikelpoisuuden perään mankuvaksi puolueeksi.
  Ainoastaan Mika Niikko uskalsi säilyttää värinsä, eikä omaksunut tuhotun arvopohjan ruumiinvalvojaisiin.

 4. Jokaisellahan on oikeus omaan mielipiteeseensä, olkoonkin sitten vaikka kuinka väärä.

  1. Tässä ei ole nyt oikeaa eikä väärää mielipidettä, on vain kunkin oma arvio, mikä olisi Suomen ja suomalaisten kannalta riskittömin vaihtoehto ja minusta se olisi ollut uskottava oma puolustus ilman läntistä ydinsateenvarjon ”suojaa”.

 5. Minä en sitä ydinasetta pidä minään erikoisena pelotteena, kun kukaan sitä ei uskalla käyttää. Se oli aikanaan eri asia, kun amerikkalaiset tiputtelivat pari pommia Japaniin ja tiesivät hyvin, että muilla niiitä pommeja ei ole.

  Nyt se on ihan toisin jos yksi pudottaa atomipommin, sen tekee heti toinen ja kolmas jne. Se on sitä menoa maapallon tuho. Se on sitten eri asia, jahka joku valtio on perustanut yhdyskuntia muille planeetoilla.

 6. Kaikki muut paitisi ryssän hyvyysymmärtäjäkuoro ovat ymmärtäneet tosiasiat ja Ukrainan opetuksen.
  Emme toki voi olla varmoja ryssän hyökkäämisestä, mutta jo sen esittämä vaatimus etupiiriajattelusta on liikaa.
  Vain sokea ja kuuro kuvittelee ryssästä jotain paremoaa.Ukrainasta välittämättä.

 7. Mannerheim piti Paasikiveä vauhkona miehenä ja oli nähdäkseni aika lailla oikeassa.
  Kekkonen oli kovan luokan peluri ja joutui presidenttinä toimimaan kahden tulen välissä.
  Kumpaakaan ei tule ikävä, koska nyt eletään täysin erilaisessa maailmassa.
  Jos Suomi ei nyt lyö ryssälle luuta kurkkuun (siis liity Natoon), niin koska sitten. Tuohikuussa hannun päivänäkö?

 8. Näin yhtenäinen ei Suomen kansanedustuslaitos ole ollut koskaan.
  Hyvä, että oli muutama tollo änkyä, mutta heitä tarvitaan nurkkaan häpeäjiksi.

    1. Juhak-. Minun kotikasvatukseni kieltää nimittelemästä sinua idiootiksi, vaikka niin ajattelisinkin.

     1. Se on sinun ongelmasi, ei minun.
      Joka apauksessa ryssän rauhanomaisuuteen ja hyökkäämättömýyteen sokeasti uskova ttai Natoa ideologisen uskon nimissä vastustava on putinan hyödyllinen idiootti.

 9. Äänestys Naton puolesta oli selvä 188 puolesta ja vastaan vain 8 muodollinen eriävä kanta joten pulinat pois.

 10. Eipä Venäjästä olisi ollut tänne lähiaikoina hyökkäämään. Putinin ja muun Venäjän johdon unelmana näyttää kuitenkin olevan jonkinlainen ”Neuvostoliiton palauttaminen”. Natoon kuulumattomat naapurit ovat joutuneet hyökkäyksen kohteeksi kukin vuorollaan. Ukrainan kohdalla on nähty, miten Natoon kuulumattoman maan kimppuun käydessä Venäjä suojaa hyökkäyksensä uhkaamalla ydinaseilla niitä jotka saattaisivat tulla uhrin avuksi. Vaikka Suomi ei olekaan entinen Neuvostotasavalta eikä siten todennäköisesti Venäjän suoran imperialismin kohde, niin Suomea voitaisiin kiristää ja painostaa kriisitilanteessa esimerkiksi olemaan sallimatta Baltian maiden auttamista. Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon luo Venäjälle pidäkettä Itämerelle. Se vähentää samalla sodan vaaraa. Kuten Niinistö totesi, kasakka ottaa sen, mikä on löysästi kiinni. Putin luuli Ukrainan olevan löysästi kiinni ja aloitti helpoksi luulemansa sodan.

  Kysymys kuuluukin: onko Venäjältä paremmin turvassa olemalla ystävällinen vai vahvasti puolustettu? Halla-ahonkin mukaan Venäjä ei vastusta Natoa koska pelkää sitä vaan koska Nato estää Venäjää laajentamasta omaa valtaansa. Näkemys on pragmaattinen ja siinä näyttää olevan järkeä.

  1. Ryssä/putina nimenomaan haluaa laajentaa valtapiirinsä entisen neukkulan tai vielä laajemman vanhan venäjän valtapiiriin.
   Naton laajeneminen on sille este ja se on tuon putinan järjettömän sotainnon syy.

  2. Aina voidaan spekuloida kuten Norppa ansiokkaasti tekeekin, siitä pisteet.

 11. Suomettumisen aikana (Time of Finnishization) Neuvostoliton ja Suomen välinen n.s. ystävyys oli suurta teeskentelyä.

  *

  Neuvostoliitto lähetti Suomelle nootin lokakuussa 1961.

  Presidentti Kekkonen sai tiedon nootista Havaijilla kesken Yhdysvaltain vierailuaan.

  Kekkosen piti matkustaa tapaamaan Hruštšovia Novosibirsk ’in – siis ei Moskovaan.

  Kekkosta ja samalla suomalaisia nöyryytettiin perusteellisesti, mikä varmasti oli nootin perimmäinen tarkoitus.

  *

  https://yle.fi/uutiset/3-12200788
  .
  Ei yksityiskohtia, ei Novosibirskin kuvausta, ei edes Hruštšovin nimeä. Tarkempia tietoja Kekkosen matkasta pitää etsiä pala palalta eri lähteistä.
  .
  https://yle.fi/aihe/a/20-10001712
  Noottikriisi vei Kekkosen Havaijilta Novosibirskiin 60 vuotta sitten

Kommentoi