Pakenevia autetaan, tai sitten ei auteta ketään, tulivatpa mistä maailman kolkasta hyvänsä.

Minä kun olen tällainen politiikkaa seuraava pahanilman lintu, joka enempi kyseenalaistan kuin allekirjoitan kaiken heti minulle tarjoillun yhden totuuden fundamentit.

Jokin paradoksi ja itseäni hämmästyttävä asia joka ei minulle ”kolahda” on näiden rajojemme yli vyöryvien kohtelu ja heihin suhtautuminen idän ja lännen välillä.

Kun länsirajalta tuli kymmenin tuhansin nuoria miehiä maahamme, niin heille suorastaan levitettiin punaista mattoa ja sotapojat olivat heidän pakaasiensa  kantajina ja kaikki oli pelkää rikkautta ja rakkautta, eikä vihaa saanut osoittaa, vaikka heidän kulttuuris/uskonnolliset jälkensä näyttivät/näyttävät  karmeutensa.  Ja jos joku erehtyi kyselemään heidän motiivinsa perään, niin rasismin leima tuli pyytämättä ja yllättäen otsaasi.  Sitten vielä valtio lähti terroristeja hakemaan lisää paapottavaksi Al` Holin isis leireiltä.

Mutta annas olla, nyt tilanne on itärajalla toinen, siellä ollaan pystyttelemässä raja-aitaa ja sotapojat ovat hampaisiin asti aseistetut valmiina estämään maahan pyrkijät, jotka pakenevat joutumasta tykinruuaksi tai ikuiseen vankileirien saaristoon valtakoneistonsa rattaissa.

Ja motiivi on jo selvä kaikilla jotka idästä pyrkivät, ovat Putinin lähettämiä desantteja, valmiina iskemään kun käsky koittaa ja jos erehdyt heitä pitämään pakolaisina pakolaisten joukossa oikeuksineen, niin olet Putinisti tai vähintään ry…n kätyri.

Tiedän kyllä mikä on maamme historia venäjään nähden ja vaikka se nyt Ukrainassa tekeekin tuhojaan ja toimii kaikkien inhimillisten lakien ja säädösten vastaisesti ja on valmis vaikka ydinaseen käyttöön, niin siitäkin huolimatta en venäjältä pakenevilta sulkisi rajaamme, pidän heitäkin uhreina, jotka ovat joutuneet kotimaansa jättämään hirmuhallinnon seurauksena.

 

 

 

7 vastausta artikkeliin “Pakenevia autetaan, tai sitten ei auteta ketään, tulivatpa mistä maailman kolkasta hyvänsä.”

 1. Et sitten osaa erottaa toisistaan pakolaista, elintasoturistia, muuten vain turistia, turvallisuusriskiä jne.
  Tosiasiassa venäläiset ovat turvallisuusriski ja

  1. juha,- Ei tämä ole mustavalkoinen asia kuten annat ymmärtää ja sitä varten meillä on järjestelmä, jonka tarkoituksena on erotella jyvät akanoista, vaikka se epäonnistuikin länsirajan yli tulleiden kohdalla, Venäläisissäkin on pakolais-statuksen omaavia henkilöitä, vaikka sitä ei nykytilanteessa halutakkaan käsittää ja jos alamme hutkimaan ennen kuin on tutkittu, niin silloin vajoamme venäjän tasolle ihmisoikeuksissa.

 2. Niin pelastuuko maailma pakenemalla? Valloittajan toive on että vastaanpanijat pakenevat.

 3. Itse en ymmärrä tätä maahanmuuttovouhotusta, jossa suolletaan uhkakuvia tulijoiden kustannuksista, vaikka tosiasia esitettyjen tilastojen perusteella on, että meillä Suomessa ongelma johtuu massiivisen ylikulutuksen tottumuksista, jossa yltäkylläisyydessä kulutamme pienellä väkimäärällä/ jätämme ilmeisesti suuremman ekologisen jalanjäljen kuin mitä Saksa maana, jossa väkimäärä on huomattavasti suurempi pinta-alaltaan lähes Suomen kokoisella alueella.

  Tästä voi katsoa kaavion maailman eri kolkkien ekologisesta jalanjäljestä, jonka kärjessä on Qatar: https://www.globalis.fi/Tilastot/ekologinen-jalanjaelki

  Afrikassa esimerkiksi suuresta syntyvyydestä huolimatta kulutus on niin olematon, että varmaan eettisintä sinne olisi mennä tekemään lapsi syömään unicefin taikinamössö-jatketta.
  En tajua miten meillä täällä pohjoismaissakin yhteiskuntaan kylvetään se länsimainen ajatus ja itsekeskeisyyden siemen, että meistä jokainen on niin helvetin tärkeä yksilö, että meidän täytyy saada aivan kaikki; erityisesti rahalla ja koulutuksilla pärjänneille pitää olla marketit ja viihde-areenat ja netti pullollaan ruokaa, paskaa ja palveluita sekä laitteitta. Ja kun tähän irvokkaaseen yltäkylläisyyteen ja tuhlaukseen tuodaan ulkomailta tulokkaita, niin uhka ei ole heidän kulttuuri niinkään, vaan meidän ylikulutuksemme, johon heidätkin sitten imaistaan. Näinkin asiaa voi katsoa vaihtelun vuoksi. Ja Orpo voisi leikata omista haluistaan ja kulutustottumuksistaan sekä palveluista, joihin hän on sylttykohonnut.

  1. En tiedä mitään niin kestämätöntä harhaisuutta kuin tämä meidän länsimainen hyvinvointikäsitys, jonka mukaan joka ikisellä suomalaisella tulee olla tarjolla kaikki maailman vegaaniset ja ei-vegaaniset ainekset joka ikiseen reseptiin mitä ikinä kunakin päivänä ja kussakin mielentilassa sattuu pulpahtamaan mieleen/ tekemään mieli. Millaisia resursseja tällainen itsekeskeisyys ja yksilökeskeisyys edellyttää on planeettamme kannalta irvokkuutta.

  2. Tilastollisesti Suomen maa-ala kestää suomalaisten kulutuksen ja jää vielä resursseja ylikin.
   Keski- ja etelä- Euroopassa tilanne on jo toinen, kuten Aasiassa, Amerikassa ja osassa Afrikkaa.
   Emme tietääkseni kuitenkaan ole vastuussa muiden tekosista emmekä voi pelastaa maailmaa heittäytymällä pärekauteen takaisin.
   Nuo muut eivät sitä puolestamme tai edes omasta puolestaan sitä tee.

 4. Numeroiden valossa maahanmuuttopolitiikkamme on viimeisen sadan vuoden aikana onnistunut nolla (0) kertaa tyydyttävästi tai paremmin. Lähimmän pääsee Ukrainan sotaa paenneiden siviilien turvaaminen, se oli seiskan suoritus. Muista jäätiin luokalle.

  Se on sääli, sillä toimiva maahanmuuttojärjestelmä on todellakin rikkaus.

Kommentoi