Sota ja Rauha.

Minä tunnustan olevani siltä osin pakana, että en huuda halle-lujaata, kun Sauli Niinistön nimi mainitaan, enkä hänen eteensä levitä palmunlehviä, kuten tekee viimeisimmän Galluptutkimuksen mukaan 92% kansasta.

Itse pidän häntä presidenttinä, joka johdatti Suomen sotaan, sitä ei ole tapahtunut 80 vuoteen ja hatunnostoni hänen sodanjälkeisen ajan edeltäjilleen.

Toivottavasti hänen seuraajansa tälle vakanssille on kuitenkin sellainen, joka ei toimi lääkärinä ( puoskarina) eikä tuomarina selkääntaputtelijoidensa hurratessa.

Ja toivottavasti Niinistön seuraaja kykenee edes vähän korjaamaan niitä poltettuja siltoja entiselleen, mitkä Niinistö on polttanut takanaan.

Venäjä on ollut ja on nyt ja on myös tulevaisuudessa tärkein rajanaapurimme, niin hyvässä kuin pahassakin ja nyt käynnissä oleva sota Ukrainassa ei tätä asetelmaa muuksi tee, olipa rajoillamme rautaa miten paljon hyvänsä.

Minä en ole pitänyt Venäjää meille uhkana, en niinä 70 vuotena jotka olen elänyt, enkä pidä vast`edeskään ja hartain toiveeni onkin, että seuraava valtion päämiehemme palauttaa Venäjäsuhteemme takaisin Halosen linjoille.

En pitäisi ihmeenä, että Niinistölle tämä uskontokultti vielä anelee annettavaksi rauhan Nobelin, saihan hän Suomenkin liitettyä sotilasliiton jäsenyyteen ja liittymään osapuoleksi sotaan Venäjää vastaan.

Jos emme aikaisemmin olleet Venäjän ydinkärkien kohdemaa, niin Natojäsenyyden myötä sitä olemme.

Eihän naapuruussuhteita näin hoideta, että kohdatessa annetaan poskipusuja ja kylillä solvataan hulluksi, olipa sitten kysymyksessä vaikka itse saatana Moskovasta.

Rauha tulee joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin ja jos nyt jo alettaisiin vähitelle rakentamaan siltaa tuhotun suhteemme ylle, niin sille minäkin antaisin siunaukseni, vaikka taitaapa neuvoni vielä mennä kuuroille korville, niin kiihdyksissä tuntuu ihmiset olevan juoksuhaudoissaan.

40 vastausta artikkeliin “Sota ja Rauha.”

 1. Onhan se hirvittävää mitä Ukrainassa tapahtuu, mutta kun Ukraina niin mieluusti vertaa tilannettaan meihin, niin Suomesta voisivat myös ottaa mallia siinä, kuinka eri yhteiskuntamallia edustavan kansantalouden kanssa tullaan toimeen YYA.n hengessä toista kunnioittaen ja molempia hyödyttäen.

  1. ….ja olihan se YYA menestystarina, joka toi kansalaisillemme leipää pöytään ja sirkushuveja ja jos politikot olivatkin rähmällään Moskovaan, niin siinähän olivat kun sodan vastapuolet rauhaa rakensivat.

  1. Niilo,- Venäjällä Putinin säilyttää vielä päänsä Ukrainan sodan jälkeenkin, mutta lännessä moni valtiomies/nainen kulkee ilman päätä.

   1. arvi : ”Putinin säilyttää vielä päänsä Ukrainan sodan jälkeenkin, ”

    Putinilla on maan media ja lainsäädäntä halussaan – se takaa paljon.
    Kansalta on katkaistu yhteydet ulkomaailmaan mediaan – fiksuimmilla on vpn käytössään

    Diktaattoria on vaikea kaataa. Mahdolliset kaatajat tulevat Putinin sisäpiiristä.

    *
    arvi*. ” .. mutta lännessä moni valtiomies/nainen kulkee ilman päätä.”

    Demokratiassa johtajat vaihtuvat – ryslandiassa Putin on kiinni vallassa niin kuin paska junttilan talon seinässä.

    1. Albanus,- Tarkoitin lähinnä sitä, että Putin kuvainnollisesti niitä päitä pudottaa lännessä sotansa seurauksena.

 2. YYA:n henki oli pitää Suomi NL:n alamaisena ja kuuliaisena ja sitä tarkoitusta varten meillä oli ruorissa Kekkonen ja Paasikivi.
  He ovat kuolleet ja senaikainen naapuri on ”kuollut” ja luonut todellisen nahkansa sotaisena valoittajana.
  Jo sitä ihailet, kannattaa muuttaa siltä tontilta piirun verran itään päin.
  Voit kokea sitten sen todellisuuden.

  1. ….voi pyhä yksinkertaisuus !
   ”Lukenut” mies meni sieltä missä aita on matalin, ei voi kuin ihmetellä näin maallikkona, että onko oppi mennyt hukkaan.

   1. …..sehän se tuntuu näiden rautakypärien perinteinen vastaus ja ratkaisu olevan aina, että käsketään blogistin muuttaa Venäjälle, jos ei kuulu heidän uskontokulttiinsa.

    1. arvi . ” ..rautakypärien perinteinen.”

     Puhutko Putinista ja hänen sisäpiiristään?

    1. Minä en Heikki hyppää pilvenpiirtäjästä kun Niinistö käskee kuten sinä tekisit, minä sanon että hyppää vittu itse.

 3. Sauli Niinistö on hoitanut kiitettävästi tehtävänsä. Pulinat pois.

  Suomessa on edelleen muutama prosentti henkilöitä jotka kaipaa raippaa perseelleen Kremlin toimesta ja oikein vaativat sitä ….näiden tahdissa olisimme jo karjavaunussa menossa kohti Siperiaa…

 4. Ihan selvä enemmistö muutamaa lukuunottamatta ovat nykyisen kantamme ilmaisseet. Menihän sinne naapuriin aikanaan Suomalaisia ihan Amerikasta asti ja pettyivät. Se ken haluaa voi mennä eihän lähtijää estetä.

  1. Nyt menee Niiloltakin pahasti puurot ja vellit sekaisin, kun kritisoijia neuvotaan lähtemään Venäjälle.
   Yhtä hyvin minäkin voin sanoa, että muuttakaa Pohjois-koreaan, siellä ne muutkin yhden totuuden uskovaiset kortteeraavat.

  1. Liisa,- kiva lukea sinunkin tekstejäsi ja olet kuin raikas tuulahdus täällä blogissa, jossa mustavalkoisuus on ollut valttia.❤

 5. https://ulkopolitiikka.fi/lehti/2-2019/rikollisuuden-ja-politiikan-liitosta-venajalla/

  2/2019

  Rikollisuuden ja politiikan liitosta Venäjällä.

  Ulkopolitiikka-lehdessä 4/2018 tutkija Mark Galeotti kirjoitti, kuinka neuvostovaltio muovasi omalla tavallaan rikolliskulttuuria.

  Neuvostovaltion osuus rikollisuuden räjähdysmäiseen kasvuun Neuvosto-Venäjällä oli vielä suurempi kuin Galeotti kertoo. Bolsevikit ja muut Venäjän vallankumoukselliset puolueet rohkaisivat väkivaltaista rikollisuutta heikentääkseen jo muutenkin ”heikossa hapessa” olevaa porvarillista yhteiskuntaa. Yhdestä vallankumousjohtaja Leninin iskulauseesta muodostui symboli koko aikakaudelle ”Ryöstä ryöstettyä.”

  Lenin sanoi emopuolueestaan: ”Kun katselen sosiaalidemokraatteja, jotka ylpeästi ja omahyväisesti julistavat, että me emme ole anarkisteja, varkaita, emmekä ryöstäjiä, vaan kaiken sellaisen yläpuolella, joudun kysymään itseltäni ymmärtävätkö nämä ihmiset mitä puhuvat?

  Allekirjoittanut uskoo, että juuri noihin aikoihin ”allekirjoitettiin” Neuvosto-Venäjällä ensi kerran rikollismaailman ja vallanpitäjien epäpyhä liitto, joka monien vaiheiden kautta jatkuu nykyajan Venäjällä.

  Lenin muuten ajatteli viimeisinä päivinään, että Venäjän eurooppalaistaminen olisi ensimmäinen askel Euroopan venäläistämiseksi. Pelottavan ajankohtaista!
  ————————————————————————————–
  Jos joku väittää, että suomalaisten ryssäviha ja ryssäpelko (lainausmerkkien kanssa tai ilman) juontavat juurensa talvisodan ajoilta, valehtelee tietoisesti. Ne juontavat juurensa isonvihan ajoilta lähtien.

  Niin, ja kaikki kunnia presidentti Niinistölle, että hänen presidenttikaudellaan Suomi haki Natojäsenyyttä!

  1. Lasse,- Kovin passiivinen Niinistö on jo kymmenen vuotta ollut Natoasiassa ja olisi varmaan vieläkin, mutta Gallupit saivat vasta hänetkin heräämään unilukkariudestaan, joten jos jotakin nyt yleensä voidaan Natosta kiittää, niin kyllä kansa tietää.

   1. arvi. ”Kovin passiivinen Niinistö on jo kymmenen vuotta ollut Natoasiassa”

    arvi, oletko elänyt kuplassa?

    *

    Suomessa ollaan oltu haluttomia viemään Suomea NATO’n ilman kansanäänestystä. Enemmistö kansasta (55..70% ?) oli vuosikymmenet kannattanut liittotumattomuutta.

    *
    Tänä vuona 24.2 tapahtui jotakin joka muutti hetkessä niin kansan kuin päättäjien kannat.

    Venäjän hyökkäys Ukrainaan muutti turvallisuustilanteen täysin koko Euroopassa.

    1. Niinistö höperehti vaan koko ajan jostain Euroopan yhteispuolustuksesta, eikä ollut puolueensa Natolinjoilla ensinkään, eli oli passiivinen, ennenkuin kansa hänet herätti torkkupeittonsa alta.

     1. arvi: ”Niinistö höperehti vaan koko ajan jostain Euroopan yhteispuolustuksesta,”

      Olisi olut turhaa viedä NATO’on liittymistä kansanäänestykseen / eduskuntaan, sillä NATO’n liittyminen ei olisi saanut riittävää kannatusta (kokoomus+PS ei olisi riittänyt).

      Tänä vuona 24.2 tapahtui jotakin joka muutti hetkessä niin kansan kuin päättäjien kannat.

      arvi, lue uudestaan:

      Suomessa ollaan oltu haluttomia viemään Suomea NATO’n ilman kansanäänestystä. Enemmistö kansasta (55..70% ?) oli vuosikymmenet kannattanut liittotumattomuutta.

     2. Katsos arvi, Suomessa maan hallinta tapahtuu täysin eri tavalla kuin siellä Venäjällä.

      Suomessa eduskunta viimekädessä päättää merkittävimmistä asioista (m.m lainsäädännästä)

      Suomessa presidentti ei ole samassa asemassa kuin diktaattori Putin Venäjällä.

 6. Pientä faktantarkistusta kaipaisin.

  1) Mihin sotaan presidentti Niinistö on Suomen johdattanut?
  2) Mikä on se sotilasliitto, joka käy sotaa Venäjää vastaan ja minkä myötä myös Suomi olisi osallinen Venäjää vastaan käytävään sotaan?

  Onko minulta jäänyt jotain huomaamatta, kun en ole havainnut sitä, että joku maa tai muu taho sotisi Venäjää vastaan?

  1. Juha U,- Siitä ei nyt päästä mihinkään, että Suomi on sodan osapuoli ja tähän on Niinistökin UTVASSA ollut myötävaikuttamassa.
   Natomaat ovat kyllä lähes kaikki mukana sodassa, vaikka eivät Naton lipun alla sodikkaan.

  2. Juha U: oletko itse kokeillut tarkistaa faktoja sen sijaan että orjuutat toisia kettupuuskat kaulassa oman poliittisen sirkuksesi jakosarjaksi?

   1. Juha U on täysi oikeassa. Suomi ei ole minkään sodan osapuoli. Eikä Natokaan käy sotaa kenekään kanssa. Venäjä käy sotaa Ukrainaa ja koko maailmaa vastaan.

    1. Sikäli että älykkyysosamääräsi sen sallii, näkisit ettei minua juurikaan kiinnosta politiikka, vaan mm. kanssaihmisten hyvinvointi. Tästä näkökulmasta lähestyn. Että näin.

    2. Heikki :”Venäjä käy sotaa Ukrainaa ja koko maailmaa vastaan.”

     Juuri näin!

   2. Se, että osaa käyttää värikkäitä ilmaisuja, ei tee mielipiteistä yhtään vakuuttavampia.

    Kinaamaan, en teidän kanssanne läde, koska näyttää olevan niin, että me tulkitsemme sotaan osallisuuden kovin eritavalla.

    Se, että avustetaan sotaa käyvää maata, ei minun mielestäni tarkoita sitä, että oltaisiin sodan osapuoli.

    Jos tuota tulkintaa käytetään, niin silloin kansainvälinen Punainen Ristikin on jatkuvasti osallinen eri sotiin.

     1. Ei todellakaan ole.
      Se tahallinen väärinymmärrys on arvilla, joka tulkitsee kaikkea paskanväristen lasien läpi.

      ”Minä tunnustan olevani siltä osin pakana, että en huuda halle-lujaata, kun Sauli Niinistön nimi mainitaan, enkä hänen eteensä levitä palmunlehviä, kuten tekee viimeisimmän Galluptutkimuksen mukaan 92% kansasta.”
      Tämä on osoitus siitä paskanväristä.
      Todellakaan Niinistöä ei palvota, mutta hänen aikaansaannoksiaan ja toimintaansa arvostetaan.
      Tuota ”palvontaa” harrastivat kyllä persut Soinia kohtaan, mutta pää tuli siinäkin vetävän käteen.
      Ryssän kumartaja on aina ryssän perseen nuolija eikä siitä muutu.
      Ryssä oli n. 20 vuotta likimain inhimillinen maa ja rauhallinen.
      Nyt se on palannut siihen viime sotien ja sen jälkeisen ajan 1990 luvulle asti kestäneeseen rikolliseen muotoon, vaikka joku arvi kuinka suitsuttaisi.

 7. Sauli on onnistunut kaikessa ja hyvin siitä ei varmaan kansa ole erimieltä terv tepivaari

 8. Niinistö on hyvä esimerkki siitä, että ”tolkun linjalla” oleva maltillinen konservatiivi voi saada laajan kannatuksen. Ja se on todella hienoa!

  Ja todellakin. Arvi on siinä oikeassa, ettei Niinistö ole enää Putinin kaveri, ei kuulemma enää pelaisi lätkääkään Puten kanssa. Syy on se, kuten Niinistö sanoi että ”naamiot on riisuttu ja sodan kasvot paljastettu”. Niinistö ei halua sulkea silmiään siltä, että Putinin toiminta on julman diktaattorin toimintaa, diktaattorin, joka on hyökännyt toiseen maahan ja tappanut tuhansia. Totta kai Niinnistö voisi yrittää esittää Kekkosta ja sanoa ettei tässä mitään, Suomi valittaa väkivaltaa ja toivoo rauhan palautumista osapuolten välille. Kansa tuskin enää sulattaisi moista puppua. Vähän kuin opettaja joka sanoisi koulukiusaajalla ja kiusatulle että ”koittakaas nyt sopia”.

Kommentoi