Syö rautaa, niin paskannat kettinkiä.

Vaikka nyt ei käydäkkään ( vielä ) sotaa suomen rajojen sisäpuolella, niin sota jota käydään rajojemme ulkopuolella, niin on jotkin maamme poliittista valtaa käyttävistä  tehnyt sotasankareita.

Aluksi tietenkin rohkeutta  osoitti suomen Naton sotilasliittoon hakeminen ja Niinistö ja Marin tässä tietä aurasivat, kunhan saivat Gallupeiden leveän selkärangan tuekseen.  Kolmas sankari onkin sitten puolustusministeri Kaikkonen, joka antaa jo pian tuhkatkin pesästään ja parasta mitä talosta löytyy aseita,- ja materiaa hyökkäyksen kohteeksi joutuneelle.  Neljäs sankari onkin sitten entinen yleinen kusitolppa, joka nyt slaavilaisen kirkkotohtorin arvollaan on kysytty asiantuntia sielläkin, mihin hänellä vielä puoli vuotta sitten oli porttikielto isänmaavastaisena henkilönä.

Kaikki ne, jotka eivät näiden edellä mainittujen oivalluksia täysimääräisenä oivalla, niin lähetetään yhden totuuden uudelleenkoulutus leirille pohjois-koreaan.

Olen ajatellut, että ovatko nämä ylläolevat henkilöt silloin vielä sankareita, vai tuomitaanko heidät sotasyyllisiksi, JOS, siis jos tämä soitellen sotaan lähtö osoittautuukin virhe arvioksi tulevaisuudessa.

Kukaan, en edes minä osaa siihen oikeaa vastausta antaa ja jos joku sanoo tietävänsä niin hän valehtelee.

 

5 vastausta artikkeliin “Syö rautaa, niin paskannat kettinkiä.”

  1. Ajat ovat arvaamattomia, kun naapurinmaana olevan terroristivaltion johdossa on diktaattori, jonka päässä fiiraa.

    *
    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001213036.html

    Putinin Suomi-kommentti hämmentää – ”Aika holtiton lausunto”
    Venäjän presidentin totuutta vääristävät lausahdukset ovat hämmentäneet aiemminkin.

    Ilta-Sanomien haastattelemat asiantuntijat pitävät Venäjän presidentti Vladimir Putinin hämmennystä herättänyttä lausuntoa todennäköisesti tahattomana virheenä.
    Putin totesi tapaamisessaan presidentti Sauli Niinistön kanssa, että Venäjä olisi vetänyt joukkonsa 1 500 kilometrin syvyydelle Suomen rajasta.

    Putin viittasi 1 500 kilometriin kolmesti tilaisuuden aikana. Aleksanteri-instituutin johtaja, professori Markku Kivinen arvioi, että Putinin puheessa tapahtui virhe.

  2. Se nyt on yks`ja sama, onko sata markkaa rahaa taikka velkaa ja silläkään ei ole kokonaiskuvan kannalta mitään merkitystä, sanooko rajamme venäjän kanssa olevan 1500 tai 1340 kilometriä.

    1. Lukutaito arvi – kadoksissako?

      ”Putin totesi tapaamisessaan presidentti Sauli Niinistön kanssa, että Venäjä olisi vetänyt joukkonsa 1 500 kilometrin syvyydelle Suomen rajasta.”

      *
      Voihan tietysti olla, ettei Putin erehdy, vaan valehtelee, kuten niin usein tekee.

  3. Raja on kuitenkin nyt n 1340+ n 800 km merijaa jossa on myös kansain välinen alue terv tepivaari

  4. Oletkos Putin ehtinyt miettiä kuinka olet elänyt ja mitä olet aikaansaanut?
    .
    Sinun on mukava katsoa sodan tilanteitä Etelä-Koreassa valmistetulta näyttöpääteeltä, kuinka sotasi junnaa Ukrainassa ja kuinka venäläisiä (n.s.) sotilaita katuu rintamalla.

    *
    Putin :”Sellaista elämä on

    Jonakin päivänä me kaikki joudumme täältä lähtemään, se on väistämätöntä. Kysymys on siitä, kuinka olemme eläneet, presidentti lausui videolla..”

    *
    .
    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/35430081-f96b-4900-8f45-f96436c0db3d

    Maassamme kuolee vuosittain 30 000 ihmistä liikenneonnettomuuksissa ja lähes saman verran alkoholin vaikutuksesta. Valitettavasti tällaista tapahtuu.
    Sellaista elämä on.
    – Jonakin päivänä me kaikki joudumme täältä lähtemään, se on väistämätöntä. Kysymys on siitä, kuinka olemme eläneet, presidentti lausui videolla ukrainalaislehti Pravdan mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *