Vasemmiston kynnysmatto sai jatkumon, Väyrynen itki koomikon kyyneleitä.

Katselin hetken Kokoomuksen ja kepun puoluekokouksia ja ne muistuttivat lähinnä joidenkin herännäisliikkeiden ”kokoontumisajoja”, jossa messiaanisesti julistetaan puheenjohtaja  pyhimykseksi.

Kokoomus juhli jo vuoden etukäteen Orpon pääministeriyttä ja ennen kun Orpo oli lähinnä seinäruusuna, niin nyt kaikki olisivat hänen kanssaan halunnut tanssimaan orpopojan valssia.

Orpo oli onnesta mykkä(senä) ja hän liikuttuneena pyyhkikin kostuneita silmänurkkiaan Nato-nestuukiinsa, joka on ollut hänen taskussaan jo vuosi- kymmenen, odottamassa parempia, sotaisia aikoja.

Mutta nyt sanon kokoomukselle sen, että mitä korkeammalta putoaa, niin sitä enemmän sattuu.

Mutta kepu ylitti kyllä hurmoksessaan vielä kokoomuksenkin, liekkö syynä uus,-ja vanhoillislestariolaisten suuri herännäisten joukko jäsenkunnasta.

Koskaan en ole nähnyt sellaista hehkutusta ja ylistystä mitä Saarikko sai osakseen ”seurakunnaltaan”, vaikka kannatus on puolittunut  ja vielä minun piti nähdä sekin päivä, että vasemmistolainen huudettiin yksimielisesti jatkamaan naulojensa lyömistä kepuarkkuun nuijallaan.

Saarikko kun lähtee kiertämään maata matkasaarnaajana, niin tupailloissa kansaa kaadetaan ja intternationaali ja työn orjat raikaa taustalla.

Väyrynenkin on nykyään kepussa vain eräänlainen koomikko, joka höpisee jostain Alkiosta ja itkee koomikon kyyneleitä kulisseissa ja sanoo, että odotettavissa on kepun ruumiinvalvojaiset, kun lähdettiin vasemmiston kynnysmatoksi ja heidän ideologiansa takuumieheksi.

Vasemmistoliittokin piti kokoustaan ja mistäs siellä muusta puhuttiinkaan kuin Natosta.  Mutta vasemmiston pasifisteistakin tuli nopeasti sotilasliiton ylimpiä kannattajia, kun vaarana olisi muuten ollut ministeriauton takapenkistä luopuminen, on siinä arvoasetelmät hyvin kohdillaan, ei voi muuta sanoa.

15 vastausta artikkeliin “Vasemmiston kynnysmatto sai jatkumon, Väyrynen itki koomikon kyyneleitä.”

 1. Ainoa oikein silmiinpitävä juttu on kokoomuksen käsittämätön ylimielisyys ja mitäänsanomattomaan orpoon uskominen. Joutui heti kepun virittämään ansaan altavastaajaksi.

  Sen arvaa etukäteen, että kepu ryhdistätyy taas ja aidat kaatuu, kun sen voimat lähtevät liikkeelle. Kokoomusta se ei ota hallituskumppanikseen. Joten oppositio häämöttää persujen kanssa edelleen.

  Vihreät ovat kyllä pöpelikössä. Vaikeaa sieltä on nousta.

  Vasurit voimansa tunnossaan ja Naton takana järkisyin.

  Demarit uskovat lujaan pohjakannatukseensa. Ei yllätyksiä. Taitaa jatkaa pääministeripuolueena, jos Marin jaksaa, ja jaksaahan hän vaikka pakolla.

 2. Luulen myös, että ensikevään jos Orpo olisi suurin pienestä koostaan huolimatta, niin eduskunnan ”herrasmiessopimus” heitetään romukoppaan, jossa suurin on kaunein ja nykymuoto jatkaa yhteiskuntamme alasajoa kaikilta muilta osin, mutta ”kiinan muuri” nousee itärajallemme.

 3. Kokoomuksen mantrat:

  – Nato= jo päätetty Eduskunnssa, entä sitten ?
  – Velanoton lopettaminen, mitä se seurauksena ? Ja verotusen alentaminen, käsittämätön yhtälö tässä tilanteesa.
  Kokoomus on alentunut alemmas kuin persut populismissaan.

  1. Korona nosti Marinin ja Ukraina Orpon ja se kumpi näistä jää ensikeväänä hopealle, niin hänelle löytyy vihreä oksa Brysselissä, politikkojen hautuumaalta.

 4. Mitä sanoo se, kun Vasemmistoliiton puoluekokouksen värit olivat niin kovin sinivalkoisia. En nähnyt televisiokuvauksessa edes kokoustiloissa yhtään perinteisiä punaisia. Jopa puolueen vanhalla ja uudella puheenjohtajalla vaatteiden värisävyt olivat valkoisia.

  1. Pentti,- vasemmistolla on nykyään yhtä vähän rasvaa kynsiensä alla kuin on kepulaisilla multaa, joten kauaksi ovat erkaantuneet aatteistaan.

 5. Näin se menee kaikilla puolueilla että puoluekokouksessa kehutaan itseään ja kustakin puolueesta tykkäämättömät moittivat.
  Erityisen kitkerät kommentit saavat hyvin gallupeissa menestyvät eli ne joista kansa kulloinkin tykkää tai nousussa olevat. Näin on ihmisen mieli, purkautua pitää saada.

  Marinista ja demareista puheenollen, kun Marin on niin supersuosittu ihmettelen mikä olisi heidän gallup menestyksensä jos ei olisikaan Marinia vaan johdossa siellä esimerkiksi Mäkynen, Lindtman tai Heinäluoma.

  1. Vaikeatahan Myllymatti sitä sosialistien kannatusta on arvioida ilman ”Maria”, mutta hänen naamnsa on jo kulutettu loppuun ja huono kontrasti onkin köyhtyvää ja taantuvaa kansantaloutta jatkuvasti markkinoida onnellisella ikkunaprinsessalla.

   Nyt pitää olla meidän valmiina lähtökuopissa, kun rumat tulevat vuorostaan muotiin, jossa ei vaatteilla koreilla..

 6. Media näkyy nostavan kokoomuksen ja jättää toiset varjoon.
  O
  Kokoomuksen Natotoive toteutunee ja puolustusmenot kasvavat.
  Kaikki haluamme Natoon ja kaikki haluamme auttaa Ukrainan pakolaisia,
  mutta niitä kuluja ei makseta veronkevennyksillä!

 7. Kepulaiset antoivat edelliselle puheenjohtajle Katri Kulmunille potkut, vaikka hän ei ollut kynsiään näyttänyt vielä yksissäkään vaaleissa.

  Nyt annettiin jatkopesti Saarikolle, joka ei ole kannatusta pystynyt kohentamaan Kulmunin ajoista, päin vastoin. Saarikko rakastaa itseään ja omaa ääntään liikaa, hän ei tule kepua viemään muuhun suuntaan kuin katastrofiin ja veret seisauttavaan vaalitappioon.

 8. Mnä olen Arvin kanssa aikapaljon samaa mieltä. Minä aikanaan jo kannatin Kulmunia, mutta hän onneton meni sanomaan itsensä irti puolueesta, sotkun takia, joka ei ollut yksin hänen syytänsä.

  Myllymatille, kyllä demarit tipahtaisivat alimpaan helvettiin ilman Marinia tällä hetkellä. Ei demareilla ole oikein kuumaa ehdokasta, osa on liian vanhoja ja osa harjoittelee vasta puhumista. Mutta ehkä sitten joskus.

  Marinista vielä, on ihan pakko ihailla hänen kykyänsä seikkailla maailman suurilla areenoilla valtioiden päättävien herrojen kanssa. Lisäksi hän ei koskaan jää sanattomaksi, keskustelee kenen kanssa hyvänsä.

 9. Saarikko on parasta mitä Suomelle voi tapahtua, sillä hän johtaa kepun täydelliseen tuhoon. Siinä voittaa jokainen suomalainen.

  Marin on toden totta valovoimainen ja näkyvä hahmo nyt, mutta kuten Hesarikin kirjoitteli juuri, hän ei ole poliitikko vaan idoli. Se on näkyvä paikka, mutta sieltä putoaa jopa nopeammin kuin politiikasta. Tällä hetkellä demarit putoaisivat täysin tyhjän päälle koska Marin ei ole päästänyt ketään muuta lähelle toiminnan ydintä. Hän pelaa uhkapeliä, melko taidokkaasti kieltämättä ja aika näyttää tuleeko siitä voittoa.

 10. jotnkin tulee mieleen, että joku on likimain punademari, kun hyökkää nyt kokkareiden kimppuun melkein yhtä raivoisasti kuin persujen kimppuun tähän asti.
  Onkohan pelko persiissä, että demujen kannatus romahtaa, kun lööppikuningattaren hype lakkaa…

 11. Saarikoski on kirjoittanut Hesariin kolumniinsa Marinista totuuden sanoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *