Venäjän kirkon pää on puhunut.

HS ja loput siellä=

Venäjän ortodoksikirkon pää, Moskovan patriarkka Kirill pitää Ukrainan sodan syynä läntisiä ”niin kutsuttuja arvoja”, kertoo The Moscow Times -lehti.

Patriarkka jylisi sunnuntaisaarnassaan erityisesti homoseksuaalisuutta ja pride-paraateja vastaan. Sodassa on hänen mukaansa kyse siitä, ”kummalle puolen Jumalaa ihmiskunta asettuu”.

Pride-liike edistää eri seksuaalisten suuntautumisten ja sukupuolten tasa-arvoa. Kirill sanoi The Moscow Timesin mukaan saarnassaan, että länsimaiden joukkoon pääsemisen edellytyksellä on pride-ajattelun hyväksyminen.

”Pride-kulkueet on suunniteltu osoittamaan, että synti on inhimillisen käytöksen osa-alue”, Kirill sanoi. ”Jotta pääsisi noiden [länsi]maiden klubiin, on oltava gay pride -paraateja.”

17 vastausta artikkeliin “Venäjän kirkon pää on puhunut.”

 1. Niin pitkään kun kirkko ja valtio ovat yhtä Venäjällä, niin sitä ei kaada eikä edes horjuta ulkoa johdettu ”saatana”.

 2. Venäläinen ”jumala” asettuu niiden puolelle jotka jahtaa nistejä ja natseja maassa jota johtaa juutalainen presidentti. Ugh! Venäläinen ”jumala” on puhunut 🤓

 3. Ajattelinkin jo että oli joku ryhmä joka ei vielä ollut venäjän mukaan syyllinen, jotta seksuaalivähemmistöt siis.

  Aika lailla koko muu maailma olikin jo syyllistetty.

 4. Hyvin venäjää tunteva Esko Aho HS=On hyvin vaikea nähdä, mitä Venäjä voisi sotimalla voittaa. Sen sijaan on helppo nähdä, mitä se voi hävitä. Ahon mielestä sotaan liittyy Venäjän kannalta neljä valtavaa riskiä, joissa sitä uhkaa epäonnistuminen ja nykyjärjestelmän romahdus.

  ”Ne ovat sotilaallinen, poliittinen, taloudellinen ja teknologinen epäonnistuminen. Riittää, että yksi näistä jaloista pettää.”

  1. Hyvin maistui Eskolle 700 000€ / 7 vuoden aikan kun istui Sperbankissa, vai oliko se Spermbankissa kun nyt esittää että ei tiennyt yhtään mitään yhtään mistään, kuulemma lännen asioita ajoi …hahahahahaha

 5. Olen arvostanut aikanaan ortodoksikirkkoa vaikken ole kaikista muodoista samaa mieltä, mutta viimeaikana on mennyt sekin uskolahko myymään itsensä joten saa mennä.

 6. ”En nähnyt siellä Jumalaa” Olivat Juri Gagarinin ensimmäiset sanat kun palasi ensimmäisenä ihmisenä avaruudesta.

 7. Luin jostain, että venäjällä kirkossakäynti vähentynyt. Kun ei miellytä puutinin edessä polvillaan oleva kirkko. Pitävät omia hartaustilaisuuksiaan.

 8. Neuvostoliiton aikaan ortodoksi-uskovaiset kätkivät ikoneja ja muita uskonnollisia esineitä.

 9. Suomen ortodoksinen kirkko ei ole Moskovan vaan Konstantinopolin patriarkan alainen. Ollut jo vuodesta 1917.

   1. Mielestäni on turha vitsailla ’hädästä merellä, Suurin hätä on ukrainalaisilla – unohtamatta nuoria venäläisiä varusmiehiä, jotka on lähetetty Ukrainaan tappamaan ja tuhoaman (ja kuolemaan)

    Pitäisikö myös surra tuhansia venäläisiä mielenosoittajia, jotka viruvat vankilassa.

    ***************************************************************************
    https://aamunkoitto.fi/ajassa/suomen-ortodoksinen-kirkko-tuomitsee-ehdottomasti-venajan-sotatoimet-ukrainassa-mitaan

    Suomen ortodoksinen kirkko tuomitsee ehdottomasti Venäjän sotatoimet Ukrainassa: ”Mitään oikeutusta sotaan ei ole”

    Paimenkirjeessään 26.2.2022 Suomen ortodoksisen kirkon piispat lisäksi kannustavat tukemaan Ukrainan kärsivää kansaa niin rukouksissa kuin taloudellisesti. Kirkossamme valmistaudutaan myös mahdollisten pakolaisten auttamiseen.

    26.02.2022 – 19:26 | Teksti: Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Le

 10. Kuten aikaisemmin olen maininnutkin, olen vieraantunut kristinopista. Tuskinpa olen koskaan mikään mallikristitty ollutkaan, mutta ehkä jonkinlainen tapakristitty.

  Silloin ennen minua askarrutti, miksi kaksi 1800-luvun merkittävää ajattelijaa, Sören Kierkegaard (eräänlainen filosofi ja luojauskovainen teologi) ja filosofi Niezche suhtautuivat varsin nuivasti kristinuskoon. Kierkegaard piti Tanskan luterilaista kirkkoa jopa pakanuuttakin pahempana asiana.
  Ei askarruta enää.

  Ortodoksista kristinuskoa olen pitänyt vähemmän turmeltuneena kuin läntistä kristinoppia.
  Viimeistään nyt on mennyt ne vähäisetkin sympatiani myös sitä kirkkokuntaa kohtaan.
  Ihmiskunnan onneksi läntinen kristinusko ja sen maallinen versio, kommunismi, ovat ruvenneet tekemään kuolemaa.
  Tervemenoa samaan kuoppaan myös itäinen kristinusko!
  Minulle riitää usko korkeimpaan voimaan ilman juutalaisten kehittelemää tuontiuskontoakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *