Kyllä kivikylissä on mukavaa

Kivikylänssäkin on aika mukavaa, jos asuu Hesan Krunikassa tai Skattalla, kävelee töihin ja ajelee työpäivän päätteeksi fillarilla vanhan kätilöopiston kulmille Kumpulan siirtolapuutarhaan. Hoitaa puutarhaa, grillaa, käy saunassa ja uimassa. Menee mökkiinsä ja vetää peiton korviinsa.
Jotkut pakkaavat vain viikonloppuisin tai kesälomillaan autonsa täyteen ja ajavat hermoillen tänne Näsijärven, Pyhäjärven rannoille tai Saimaan ruuhkakesään.
Minä hypäsin välillä paattiin ja ajelin Pihlajasaareen työpäivän päätteeksi tai kokemaan verkot Sipoon selälle – merelle.

No ei tämä täällä lätäkön vieressä, harjun kupeessa, mäntymetsien keskellä, aurattujen teiden vieressä eläminen nyt hassumpaa ole, kun kaupaankin voi mennä kävellen kelillä kuin kelillä.

Sai siitä periferiassa, 12 km Porvoon keskustasta, yksityistien päädyssä, meren rannassa, lumen ja jään keskellä, metsän siimeksessä, katuvalottoman 3 km:n, kaupattoman ja parin mukavan naapurin kanssa elämisestä ihan riittävästi vuosien kokemusta toisenlaisesta elämästäkin.

Aikansa kutakin sanoi…

 

14 vastausta artikkeliin “Kyllä kivikylissä on mukavaa”

 1. No Helsinkiin en muuttaisi asuun en tosin enää maallekkaan sen verran arvostan Tamperetta että täällä tulen asuun terv tepivaari

 2. Ei välttämättä mitenkään avaukseen liittyen tuli jostakin syystä mieleen vanha lapsuusaikainen sanonta, kun nähtiin, tai kuultiin jotain poikkeuksellista: Hulluilla on halvat huvit!

 3. Kruunuhaka tuttu jossa asuin muutaman vuoden ja töihin kävellen tai ratikalla. Mutta ei tullut hesalaista korkeiden vuokra-asuntojen vuoksi. Sopivia työmestoja siellä mutta kyllä 10 vuotta riitti ns kädestä suuhun elämistä. Ei tullut köyhästä rikasta, mutta hyvä ammatti jossa pääsi etenemään täällä maakunnissakin…

  1. Helsinki ei ole ihmiselle tarkoitettu asuin paikka mistään kohtaa terv tepivaari

   1. Hesa on erittäin hieno ja viihtyisä paikka, kun valitsee, missä asuu. Ja niitä on erityisesti vanhan kaupungin puolella ydinkeskustan ympärillä sekä heti länsipuolella alkaen Lauttasaaresta.

    1. Otappa Heikki huomioon ettei kaikilla ole varaa asua noilla alueilla terv tepivaari

 4. Kyllä nykyäänkin lähes kaikki aikaisemmat elementit toteutuvat, paitsi meri on järvi ja paatti puuttuu ja nyt asutaan Tampereella. Mutta aikaan ja tarpeisiin soveltuen.

 5. No meillä ei ole merta lähellä ei myöskään sen aiheuttamia tulvia
  Meillä on kaksi isoa järveä joista molemmista pääsee veneellä melkoisen kauas pohjoisessa Killinkoskelle ja etelässä Hämeenlinnaan saa siinä veneillä n 200 km
  Aika matka siitä tulee terv tepivaari

   1. Noinhan se on oikeasti merellä pääsee mutta kyllä nuot järvet on muutoin ihania ei ne ihan turhia ole terv tyepivaari

 6. Tuli tuosta Pihlajasaaresta mieleeni, kun sitä niin monta vuotta katselin, eikös se nykyään olekin nakusaari. Ainakin osa siitä.

  1. Se nudistiranta on ollut siellä iät ja ajat eli eteläisessä osassa Pihlajasaarta. Laivaranta ja uimaranta ovat toisella puolella eli vastapäätä kaupunkia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *