Lännen hirttosilmukka Venäjä, mutta unohtuiko Kiina?

Lännen talousahneus raaka-aineista ja halvasta työstä on rikastuttanut Venäjän oligarkit suurine sidosryhmineen siellä ja täällä lännessä. Tavallinen kymmenien mijoonien kansa elää köyhyydessä ja valhe särpimenään.

Mutta vielä suurempi hirttoköysi itsellemme on Kiina, jonne länsi on upottanut patenttinsa, teollisuutensa työn osaamisen jne.. ja vaurastuttanut Kiinasta maailman suurimman supervallan.  Omat 10 % ”oligarkkimme”, yritysten osakkaat, joiden pääomistaminen  on siinä ollut etusijalla, ovat keränneet suurimnat hedelmät. Ovat siitä nauttineet lännen  tavalliset tallaajatkin nuppineulasta, nippusiteisiin ja halvoisra sirkkeleistä laivoihin.

Mitä me osaamme enää tehdä itse kuin ostaa Kiinan rahoilla Kiinalaisa tuotteita ?

Kyllä nyt viimein on USAn ja Euroopan ryhdistäydyttävä palauttamaan omaa osaamistaan. Ei tämä maailma ollutkaan niin auvoinen paikka hyvinvoinnille, kun jo uskottiin.

… ja ne raaka-aineet idästä länteen, etelästä pohjoiseen !

3 vastausta artikkeliin “Lännen hirttosilmukka Venäjä, mutta unohtuiko Kiina?”

  1. Jotkut viisaat ovat muistaakseni aina jaksaneet jankuttaa sitä, että tehtaanpiippu Suomessa on parasta ilmastonsuojelua, mutta heitä on pidetty taantumuksellisina.
    Ja kun se piippu on kotimassa, niin täällä pysyy myös omistus ja uudet innovaatiot investoineen ja työntekijöineen.
    Ei suomen Glopalistit tajunneet, että ei se kusi siellä housuissa pakkasella kauaa lämmitä.

    1. Kyllä minä siihen Eurooppaan luotan, joka noudatta yhteisiä oikeusvaltioperiaatteita. Sen talouslainsäädäntöä pitää rukata vain samaan formaattiin, ettei täälläkään halpatyövoimaa ja verotusta porsaanreikineen anneta eriarvoistaa.
      Ei me enää yksin pärjätä, vaan yhdessä samoin arvoin.

  2. Joopa se Kiina venäjän takapiruna?
    Eurooppa tulee olemaan nyt kovan edessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *