Synnyinmaani on häväisty

 

Eilinen 17.5 2022 päivä muistetaan suurena surun päivänä. Suomen valtiollinen johto nosti keskisormen pystyyn, pyllistäen samalla suurelle naapurille. Naapurille jonka kanssa olimme luoneet hyvät ja lämpimät suhteet melkein 80 vuotta.

Olimme ystävystyneet, käyneet toistemme luona vierailuilla ja saaneet puolin ja toisin sydämelliset vastaanotot.

Kävimme kauppaa, vaurastuimme. Nautimme toistemme monipuolisesta kulttuuritarjonnasta. Ymmärsimme maidemme välisen yhteiskuntajärjestelmien erilaisuuden, ilman, että se olisi haitannut naapuruussuhteita.

Myöskään kulttuurihistorialliset maidemme väliset eroavaisuudet/erilaisuudet eivät olleet esteinä vankalla pohjalla olevalle toistemme kunnioittamiselle. Päinvastoin koimme rikkautena tutustua ja oppia uusia asioita kansalaistemme välillä.

Neuvostoliitto/Venäjä on hiertänyt kuin kivi kengässä ns. läntistä arvomaailmaa. Varsinkin sosialistinen Neuvostoliitto oli kapitalistiselle maailmalle myrkkyä. Jos vaikka heidän työläisensä nousevat kannattamaan myös sosialistista tietä.

No, Neuvostoliitto romahti. Kapitalistiset hyeenat näkivät tilaisuutensa tulleen. Valtavat venäjänmaan luonnovarat olivat käden ulottuvilla. Kun Venäjää vielä johti juoppo Jeltsin, kaikki näytti pedatun kuin kultalautasella.

Ei ollut onnistunut Napoleon, ei Hitler kaappaamaan Venäjää. Kapitalistinen länsi hieroi käsiä, saadaan Venäjä nujerrettua ilman laukauksen laukausta. Toisin kävi. Mikä eteen? Ei muuta kuin aletaan hyökimään Naton avulla lähemmäs Venäjän strategisia kohteita. Kiristetään silmukkaa luvaten Venäjän naaapurimaille kultaa ja mirhamia, jos annatte sotilastukikohtia maihinne ja luotte vihamieliset suhteet Venäjään.

Suomi oli pitänyt suhteet Kekkosen jälkeen, Koiviston, Ahtisaaren ja Halosen presidenttikausien aikana jokseenkin kuosissa. Sitten astui kuvaan kokoomus ja Sauli Niinistö. Yhdysvallat ja Nato olivat näin saaneet todellisen lännenmiehen puolelleen. Revolverit lanteilla pidettiin aluksi piilossa, pidettiin yllä näennäisiä suhteita naapuri Venäjään.

Suhteita alettiin kalvaa hissunkissun. Muistamme Jyri Häkämiehen puheen Yhdysvalloissa joissa hän suorasukaisesti ilmoitti suurimmaksi vaaraksi Venäjä Venäjä Venäjä. Mitä ajateltiin naapurissamme näistä ulostuloista? Jokainen sana ja lause pistettiin merkille, syystäkin. Oltiin ihan selvästi luomassa uutta rintamaa Venäjän rajalle.

Pitkämielisesti Venäjä sieti suomalaisten solvauksia, tyyliin Jari Tervo, jolle annettiin maamme Yleisradion kanavalla loputonta aikaa irvistelyihin ja solvauksiin. Sitkeästi Venäjä rakensi talouttaan, kävi kauppaa ja yritti pitää suhteita yllä.

Lännessä mietittiin kuumeisesti mitä tehdä, kun kapitalistinen talous sakkaa, energiavarat ovat hiipumassa. Kaiken huippuna Venäjä käy eurooppalaisten maiden kanssa kauppaa energiasta ja Yhdysvalloista on tulemassa huutolaispoika. Tämmöinen peli ei vetele.

Lopun tiedämmekin, miten Ukrainan tilanne kehittyi kun sen annettiin kehittyä Venäjää piinaten. Tässä vaiheessa lännenmiehemme Sauli näki tilaisuutensa tulleen. Hän päätti alkaa sylkeä ja solvata naapurimaamme presidenttiä.

Maamme tiedotusvälineet olivat jo vuosia varustautuneet Suomen ja Venäjän välien kiristymiseen. Nato pöytää oli kiilloitettu pitkään ja kun iskun paikka aukeni, silloin iskettiin kaikella voimalla. Nyt sitten olemme liittoutumassa itse pirun kanssa, toivoen ja rukoillen, ettei käy kuten natsi- Saksan kanssa.

Hetkessä romahdutettiin ystävyys ja rauhanomainen rinnakkainenelo naapuriin. Väitän molempien maiden kansojen olevan surun murtamia, ystävyyssuhteiden katkaisulle jolle tielle poliittinen johtomme meidät ajoi.

Häpeän kuinka synnyinmaani näin häväistiin. Sain elää lapsuuteni, nuoruuteni ja aikuisuuteni ihanan turvallisessa ja kauniissa maassa, ilman pelkoa ja sodan lietsontaa. Nyt kaikki tuo on muisto vain.

Aika näyttää selitetäänkö taas kerran maamme olleen ajopuu – nimittäin jos ydinsodan jälkeen on kiveä kiven päällä.

Hannu Tiainen

Kihniö

18.5 2022

14 vastausta artikkeliin “Synnyinmaani on häväisty”

 1. Oleko Hannu ollenkaan huomannut, että Neuvostoliittoa ei ole enää olemassa. Sen sijaan on aggressiivinen Venäjä, joka rupesi sanelemaan ehtoja ja itsenäisyytemme rajoittamista omaksi etupiirikseen.
  Venäjä on nyt kansanmurhaaja, joka sumeilematta tappaa siviilejä, lapsia, vanhuksia, pommittaa sairaalat ja maan hyökkäämällä itsenäiseen Ukrainaan. Varasti Ukrainalta Krimin.
  Janukovits yritti myydä Ukrainan Venäjälle, mutta kansa ei hyväksynyt ja nousi vastaan.

  Minäkin olen vieraillut Moskovassa ja Pietarissa lukemattomat kerrat, tunnen ihmisiä ja sitä elämää. Mutta johto on varastanut taskuihinsa kaiken mahdollisen kansalta oligarkkiseen ökyelämmänsä.
  Tätäkö halua Suomellekin ?

  Suomi on länsimaa eikä Venäjän etupiiriä enää ikinä.

  1. Punauskovaiset eivät myönnä neukkulan kadonneen ja laulavat edelleen neukkulauskoa imperialistiselle venäjälle.
   Venäjän kansa on asia sinäsä, mutta imperialistinen sotarikollinen hallinto on luku sikseen.
   Kaiken nykyisessä tilanteessa on aiheuttanut nimenomaan se imperialisinen rikollinen åutinan hallitus, vaikka länsimyritti viimeiseen asti neuvotella ja estää tuon rikollisen kansanmurhan.
   Olisi Tiaisenkin aika ymärtää se ero, mutta ilmeisesti punausko estää ajattelemisen.

 2. Kun ajatellee mihin hirveyksiin ryssät ovat syyllistyneet Ukrainassa, sinun, HT, kirjoituksesi ovat häpeällisiä.

  Kommunismi, sinun nuoruutesi aikainen unelmasi, on menettänyt mahdollisuutensa jo vuosia sitten – osin se tapahtui jo 30-luvulla Stalinin tapattaessa miljoonia oman maansa kansalaisia.

 3. Hannu on uskossaan/uskomuksissaan järkähtämätön, mikä tuntuu käsittämättömältä kun kaikki olemme saaneet nähdä millaista ulko- ja sisäpolitiikkaa naapurimme toteuttaa. Kyllä ihmisen mieli on kummallinen asia.

  1. Kaikessa uskovaisuudessa kommunismi mukaan lukien sokea usko ideologian mantraan estää järjen käytön.
   Asia nimittäin on niin, että omanuskon kyseenalaisteminen romahduttaa se siihen astisen oman maailman ja jättää tyhjän päälle.
   Siksi mm. erilaisten uskonlahkojen jättäminen ei isolle osalle onnistu, kuten ei kommunisminkaan kyseenalaistaminen.
   Vai on ”Synnyinmaani häväisty” – kyllä se häväistiin erityisesti 60- ja 70-luvuilla hysteerinen neukkulauskon vouhottamisessa ja sen rikosten sivuuttamisessa sokean punaideologian vuoksi.
   Siinä kommunistit olivat todella voimissaan vähätellessään neukkulan rikoksia ihmisyyttä vastaan.

 4. Kommunismin nimissä on tapettu ja sorrettu enemmän ihmisiä kuin minkään muun aatteen nimissä.
  Aleksandr Solzenitsynin mukaan se on maan päälle langetettu uskonto.

  Vuosi 1973 oli vedenjakaja tässä uskonnossa. Silloin julkaistiin Solzchenitsyn teos ”Gulag: Vankileirien saaristo”. Tämän jälkeen kukaan ei voinut sanoa, ettei tiennyt mitä kommunismi tarkoittaa käytännössä.
  Tämän jälkeen julkaistiin vielä 1977 ”Kommunismin musta kirja”, joka paljasti Neuvostoliiton kommunismin lisäksi myös Mao Zedongin, kaikkien aikojen lahtarin, hirmuteot, kuin myös muissa maissa tapahtuneet kommunismin konnan työt.

  Ymmärrän kommunisteja, jotka olivat kommunisteja ennen vuotta 1973. He eivät tienneet. Kun tähän lisätään vuosi 1977, kun ”Kommunismin musta kirja” julkaistiin, olisi luullut että kyseinen aate olisi tämän jälkeen kuollut ja kuopattu.
  Kaikkea kanssa. Ideologia vain muuttui vesimelonin kaltaiseksi: vihreä päältä, punainen sisältä. Lisäksi O`Sullivainin laki toteaa ”Kaikki instituutiot, jotka eivät ole oikeistolaisia, muuttuvat ajan myötä vasemmistolaisiksi”.

  Olen pohtinut mihin tuon maailman julmimman ideologian vetovoima perustuu (korpifilosofin pitää pohtia kaiken maailman asoita).
  Tähänkö: Karl Marx oli älykäs ja ovela mies. Hän teki tietoisesti kommunismista kristinopin maallisen version. Eli hän kylvi valmiiksi kynnettyyn maahan. Hän vain korvasi taivaallisen jumalan maanpäällisellä jumalalla. Marx kirjoitti aikoinaan:

  ”Prometheuksen tunnustus: `Sanalla sanoen minä vihaan joka ainutta jumalaa´ on filosofian tunnustus, sen oma iskulause kaikkia taivaallisia ja maalllsia jumalia vastaan, jotka eivät tunnusta ihmisen itsetajuntaa ylimmäksi jumalaluudeksi. Älköön sen rinnalla olko muita jumaluuksia.”

  Tulkoon vielä sanotuksi. Marx ei ”keksinyt” kommunismia. Häntä ennen oli ranskalainen filosofi Jagues Rousseau ja tietenkin koko idean ”isä” flosofi Platon teoksellaan ”Valtio”. Marx oli kuitenkin se, joka loi tälle ideologialle raamit ja dogmit ja naamioi sen tieteelliseen kaapuun ja teki siitä maan päälle langetetun uskonnon.

  Epäilen että kommunismi on sidottu niin vahvasti kristinoppiin, juutalaisten kehittelemään tuontiuskontoon, että sen vetovoima hiipuu jokseenkiin samaan tahtiin kristinuskon ja juutalaiskristilisen perinteen kanssa.
  Onneksi kristinoppi on, ainakin instituonaalisessa muodossa ja vähän muutenkin, selvästi tullut tiensä päähän.

  Jk. Sitattilaina Marxin kirjoituksesta on Juha Ahvion kirjasta ”Sananvapaus uhattuna Suomessa” (2018) sivu 125.

 5. Lenin-sedällä oli oma vahva roolinsa neuvostokommunismissa.

  Kun Suuri ja Mahtava kaatui omaan mahdottomuuteensa, nyky-
  Venäjä on eräille symboloinut sitä mennyttä Suuruutta.
  Vaikea tuota Vladimir Verisen fanittamista Suomesta käsin on muuten ymmärtää.

  Murhauttaja-Leninin patsaita on Suomeessa ruvettu siirtämään vähän syrjemmälle pois ihmisten katseilta. Ehkä hyvä niin.

 6. Uskossa vahva ja silloin ei näe muuta?
  En muista aikaa jolloin ei olisi ollut asiatonta isoveli piinaa.
  Nyt ei saa sanoa eriävää siellä, mutta meillä saa siinä se ero.
  Yksinvaltius on ennenkin aiheuttanut omalle kansalleen jopa nälänhätää
  ja sitä seuraa nytkin sillä ovat tuhonneet viljan tuotannon
  suurella alalla.
  Koko Eurooppa mukan tulee kärsimään yksinvaltiuden seurauksena.

 7. Siitä olen samaa mieltä että Tervon ulostuloja on katsottu liian pitkään. Venäläiset ihmiset eivät ansainneet hänen herjoja. Eivätkä invalidit. Eivätkä seksuaalivähemmistöt. Eivätkä maahanmuuttajat. Eivätkä huono-osaiset suomalaiset. Eivätkä monet muutkaan.

  Venäjä on yksi sivulause tuon valtakunnanrasistin toimissa.

  1. Tervo on minunkin silmissäni turhan omahyväinen ja yksioikoinen huulenheittäjä.
   Mutta mitä mieltä pitäisi olla venäläisistä taviksista. Kuuluuko heidän saada anteeksi se etteivät tuomitse sotaa sen vuoksi että heidät on johdettu paikallisten valtamedioitten toimesta harhaan. Tai siksi että pelkäävät tuoda mielipiteitään julki viranomaisten harjoittaman kovuuden vuoksi. Vai onko kansan enemmistö todella sitä mieltä että Venäjällä on liian vähän maapinta-alaa.
   Aika yleisestihän väitetään että Venäjän kansa on ihan mukavaa sakkia mutta heitä kiusaa huono herraonni.

 8. Aleksanteri II (hallitsi 1855–1881) ja Gorbatšov (15. 3.1990 – 25.12 1991)
  ( Aleksanteri I kenties myös)

  Niin mitä näistä? – kaksi hyvää venäläistä hallitsijaa. Muut ovat olleet enemmän tai vähemmän paskoja.

  Nykyisin Venäjää hallitseva diktaattori Putin on kaikista paskoista paskin.

  *

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e0b9afcc-2680-48ad-a5a6-75f973912c9c

  *
  Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova väitti keskiviikkona, että Venäjän vastaus Suomen Nato-jäsenyyshakemukseen olisi luonteeltaan sotilaallinen. Asiasta uutisoi muun muassa venäläinen uutistoimisto Ria Novosti ja sen pohjalta Expressen.

  – Se tulee olemaan yllätys. Tietysti päätöksessä otetaan huomioon kaikki Suomen Nato-jäsenyyteen liittyvät tekijät ja ominaispiirteet. Näiden parametrien perusteella päätös tehdään, mutta ennen kaikkea se on tietysti armeijan asia, hän sanoi.

 9. ” ..mutta tämä näyttää jo hullujenhuoneelta, ..”
  .
  Jospa venäläisen Championat-lehden toimittaja Jelena Kuznetsova miettisi mitä Kremlissä istuvan hullun miehen johdolla venäläiset ovat tehneet Ukrainassa.

  *
  .
  https://www.iltalehti.fi/jaakiekon-mm-2022/a/01301ef4-6bf3-4974-afaf-3c79d6f0fa9f
  .
  Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela puolestaan kertoi IS:lle, ettei Faselin kannatta saapua Suomeen.
  .
  Venäjällä kummastellaan suomalaisten kiekkopomojen lausuntoja.
  .
  – Kenellekään ei ole pakko olla mukava, mutta tämä näyttää jo hullujenhuoneelta, venäläisen Championat-lehden toimittaja Jelena Kuznetsova kirjoittaa jutussaan.

 10. On se ilo, että sattui syntymään Suomessa, synnyinmaassa eikä Neuvostoliitossa tai Venäjällä. Siellä joidenkin rauhaa rakastamassa lintukodossa lapsemme olisivat nyt tapettavana idioottien johtajien tykinruokana ja oligarkki nauraa yhden jahtinsa kannella, kun pari on vielä joutumatta kaniin.

 11. Kertoo paljon ihmisestä se miten Neuvostoliittoa muistellaan syvällä, sydäntä särkevällä kaiholla, aivan kuten tuossa ihan saatanan sairaassa järjestelmässä olisi ollut jotain ihannoitavaa.

  No toki on niin, että sosialistille ja diktaattoreille demokratia on pahin mahdollinen vihollinen, eikä Putin oikeasti pelkää mielikuvituksensa synnyttämiä ”kuunatseja” vaan demokratiaa, kuten avaajakin.

Kommentoi