50-luvulle jämähtäneet ay-pomot osoittivat voimansa – tehdas Rotterdamiin Kotkan sijaan

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008571126.html

”UPM:n toimitusjohtaja: Rotterdam voitti Kotkan osittain lakkojen takia”

Kyllä ay-uhoaminen kannattaa.

Tuotannon toimitusvarmuus kun ei voi katkeilla jatkuvasti satunnaisiin ja perusteettomiin lakkoihin.

Taas kannattaa duunarien nostaa ay-pomojen palkkaa reippaasti – itselle on tulossa kortistoa.

8 vastausta artikkeliin “50-luvulle jämähtäneet ay-pomot osoittivat voimansa – tehdas Rotterdamiin Kotkan sijaan”

 1. Jäähän meille metsää ja savuiset pirtit…ainiin …savua ei saa tulla koska hiukkaset …eli ollaan metsässä munasillaan ja tsilleen 🌲🌲🌲🤠👍

 2. Ei nyt toki taistelu AY-liikkeen kanssa ollut ykkössyy mutta kyllä se painaa.

  AY-liikkeelle olisi hurjasti tarvetta tänä päivänä – mutta ei 1970-luvun vaan 2020-luvun AY-liikkeelle. Sellaiselle joka näkee trendit edeltä, sellaiselle joka puolustaa myös maahanmuuttajataustaisia, sellaisia jotka ymmärtävät että alustatalouden tekijät ovat eniten poljettuja.

  Toki UPM on helvetin ahne ja sikamainen kasa ökyporvarillisuutta ja sitä vastaan pitää pistää kovilla – mutta ei typerillä – keinoilla.

 3. Tuo UPM:n ratkaisu oli aikaa sitten periaatepätetty edellisten investointien yhteydessä Rotterdamiin. Ja syy oli sillonkin logistiikka, jossa synergiaetu nyt vielä kasvaa.
  Ay ei liity tähän mitenkääm muuten kuin Pesonen provosoinilla käyttäen tätä öykkärimäisenä argumenttia sopimusyhteiskuntaa vastaan.

  1. Minun on vaikea uskoa että ison ja menestyvän konsernin päätöksiin vaikuttaisivat suuren johtajan inhimilliset antipatiat. Menestystä yritysmaailmassa ei käsittääkseni tule jos annetaan tunteiden vaikuttaa päätöksiin.

   Äkkiä katsoen AYmme vaikuttaa jäykältä ja käyttäytymisellään omaa oksaansa sahaavalta. Sitä en tiedä kuinka hyvin Hollannin AY toimii jäseniensä, yritysten ja yhteiskunnan parhaaksi.

 4. Komppaan Heikkiä. Rotterdam on lähellä raaka-ainemarkkinoita sekä myös lopputuotteen markkinat ovat pääosin Euroopassa.

  Aiemmissa uutisoinneissa UPM painotti raaka-aineen riittävää saatavuutta ja logistiikkaa päätettäessä biojalostamon sijoituspaikasta.

  Kuten Heikki toteaa, Pesonen päätti käyttää tilaisuutta hyväkseen ay-liikkeen vastaisessa taistelussa.

  UPM -Rotterdam jatkaa samaa linjaa, mitä edustaa Saksan Leunaan rakenteilla oleva biojalostamo. Lähelle markkinoita.

 5. Suomalaisella työllä menestykseen nostetut suurfirmat kiittää työläisiään lappamalla voittorahat ulkomaille. Sulkevat vanhentuneiksi päästettyjä tehtaita jne…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *