Ay-liikkeen ahneus ei tunne rajoja tai sääliä ketään muuta kohtaan

https://www.iltalehti.fi/talous/a/a7c30a91-b3cc-4231-b9e4-4a94b921c3ab

”Teollisuusliitto haluaa ostovoiman turvaavat korotukset – tämä toisi muun muassa opettajille vähintään 4,2 prosentin korotukset ”

Eli, kun putinan sota laskee elintasoa kaikilla, niin tämä pellelauma haluaa itselleen täyden kompensaation.

Myös Akt:n pomo vaatii suuria korotuksia.

Hoitajien selkeästi alhaisen palkkatason korottaminen ei muille ay-pelleille käy, vaikka hoitsupomojen ylisuuret vaatimuksetkin ovat törkeitä.

Ay-liikkeen ahneus ei tunne rajoja tai sääliä ketään muuta kohtaan.

13 vastausta artikkeliin “Ay-liikkeen ahneus ei tunne rajoja tai sääliä ketään muuta kohtaan”

 1. Periaatteessa ilman Aytä työnantaja määrittelisi yksipuolisesti palkan, mutta jättää se Ay toiset eli työttömätkin niin että asialla on kasi puolta.

 2. Televisiouutisissa äskettäin Aalto esitti mielipiteensä, ”emme periksi anna”. Siinä kädet tärisi ja ääni vapisi. Käyhän se hengen päälle ”vanhalla miehellä”.

  1. Entä heitä, joka jäävät ay-liikkeen jalkoihin jokaisella tupokierroksella?

 3. Eiköhän meistä jokainen, joka on aikanaan ollut palkkatyössä vieraalla, ole päässyt nauttimaan tälläisestä ay -liikkeen ”ahneudesta”.

  Varmasti on jokaiselle kelvannut neuvotellut palkankorotukset. Mitä suuremmat, sen parempi.

  1. Eipä ollut ay-liikkeen palkankorotuksilla mitään tekoa minun palkkaani.
   Itse sain neuvotella palkkani ja korotukseni ja ay-liikkeen korotuksilla olisin jäänyt koko ajan tappiolle.

   1. Eikö tämä kommenttisi ole hieman ristiriidassa avauksesi kanssa? Ay -liikkeen neuvottelemat korotukset eivät aikanaan itsellesi riittäneet, mutta nyt paheksut korotuksia.

    1. Ei kyse ollut siitä, vaan siitä, ettei ay-liike todellakaan minua auttanut.
     Oman palkkani hankin omalla ammattitaidollani ja työni laadulla ja perustellusti, mutta se ei todellakaan sovi ”kaikille jäsenille sama ammattitaidosta ja työn laadusta riippumatta”-ideologiaan
     Toisaalta paheksun sitä, että ”vahvat” liitot koittavat nyt tavalliseen tapaansa mitata itselleen kaiken ja vähän päälle muista piittaamatta.

  2. Näin on ihminen itsekäs, oma etu kaiken muun edelle ja pisteet AYlle laput silmillä

 4. Minä en koskaan kuulunut mihinkään työntekijäliittoon. Meille aikanaan englantilainen pääkonttori maksoi kolme kertaa kahdessa vuodessa automaattisesti palkankorotuksen pyytämättä. Ei se mikään suuri ollut, mutta kumminkin.

  Minä kerran sanoin meidän osastopäällikölle, että taitaa olla aika maksaa minulle hiukan lisää palkkaa. Hän sanoi, että olen samaa mieltä ja lähetän hakemuksen Lontooseen. Kului sitten viikkoja, kun osastopäällikkö tuli meidän huoneesen, sanoi tulisitko tuonne kulmakamariin. Sanoi sitten naama punaisena, että kyllä hänen hakemuksensa meni läpi ja minun palkkani nousee peräti 20 euroa kuussa. Sanoi sitten, kun hän seuraavan kerran on Lontoosssa, niin hän ottaa puheeksi. Siinäkin asiassa on edessä ennakkoon viritelty automaatti edessä.

Kommentoi