Ei se cityvirheiden utopia vegaanisesta maailmasta näytä pikaisesti toteutuvan

https://yle.fi/a/74-20006395

”Vegaaniruoka saatiin kohun saattelemana kouluihin Seinäjoella, mutta nyt sitä ei haluakaan kukaan”

Tehtiin suuri työ ja saatiin päätetyksi, että halukkaille tarjotaan vegaanista ruokaa.

Ihan yllättäen, kun sitä olisi tarjottu, ketään ei kiinnosta.

Jostain syystä en ihmettele juurikaan…

4 vastausta artikkeliin “Ei se cityvirheiden utopia vegaanisesta maailmasta näytä pikaisesti toteutuvan”

 1. Elimistön ruokatottumusta ei voida kovin äkkiä muuttaa – siitä ei hyvää seuraa ao henkilölle?

 2. Jännää.. varmaan näissäkin tottumuskysymyksetkin lapsilla painaa enemmän kuin ehkä arvojen pohjalta tehdyt valinnat, joita lukiolaiset enemmän miettinevät. Toisaalta sosiaalinen painekin vaikuttaa nuoremmilla lapsilla kouluruokala-käyttäytymiseen, ettei välttämättä haluta erottautua joukosta, jos vegaaniruokailu jotenkin voisi leimata tai saattaa silmätikuksi, voisin kuvitella. Tuossa iässä ryhmä lienee tärkeä lapsille, jossa joukko-identiteetissä tapahtunee käytöksen muodostumista, vaikka yksilö itse jopa tykkäisi enemmän vegaaniruuasta, saattaa hän syödä tavisruokaa, koska kaverit tai oma luokka syövät lihaa. Muistan ainakin itse omilta peruskoulun ajoilta nämä vaikuttimet ja paineet.

  On hyvä, etteivät vanhemmat yritä painostaa lapsia väkisin mihinkään vanhempien arvomaailmaa kuvastaviin valintoihin, pahimmassa tapauksessa saattaen omat lapsensa silmätikuiksi ja kiusaamisen kohteiksi, kun lapsi joutuu ristiriitaan koulukavereiden toiminnan ja toisaalta vanhempien jyrkkien uskon dogmien välillä, yrittäen miellyttää kaikkia, mikä on mahdotonta.
  Olisi hyvä kun lapset saisivat rauhassa tehdä omat sopivat valintansa, jossa kokonaisuudessa kuitenkaan tuskin huono jos vegaaninen vaihtoehto on mahdollinen.

 3. Minua jaksaa ihmetyttää tämä vääntö.

  Kouluissa on syöty kasvisruokaa hyvin paljon niin kauan kun kouluissa on ruokailua ollut. Kotimaiset kasvikset kuuluvat kotimaiseen ravintoon. Päiviä ilman liharuokaa on ollut iät ja ajat. Pinaattikeitto on ollut yksi suosikkeja lapsilla pitkään.

  Mutta nyt ajatuskin lihattomasta päivästä saa ihmiset barrikadeille. Ne samat ihmiset jotka ovat itse siitä nauttineet.

  1. Kyse on aika paljon siitä, että asioita ajetaan ideologian nimissä välittämättä muiden mielipiteestä.

Kommentoi