Ihmeitä odotellessa

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/56a1efdf-3fd9-419c-9ede-bb5a2e1012f5

”Puolueilta odotetaan vastauksia: miten tehdään 6 miljardin euron sopeutus”

Siinähän sitä odotetaan.

Vasurit, virheet ja demut sopeuttavat ottamalla muutaman miljardin lisävelkaa.

Sen sijaan pakottavista leikkauksista nämä eivät sano mitään todellista ennen vaaleja, vaan haukkuvat suu vaahdossa niitä, jotka jotain asiaa esittävät.

12 vastausta artikkeliin “Ihmeitä odotellessa”

 1. Ei hätää, onhan täälläkin kuultu ettei valtionvelalla ole mitään merkitystä, eikä niitä ole edes tarkoitus maksaa, ne kun ovat eri asia…

  Korotkin voi kuitata lisävelalla ja jos jotain oikeasti tehdään niin nostetaan 100 000, eiku 60 000, eiku 50 000,eiku, no yleensäkin jotain tienaavien verot 110% niin asia on Bueno😁

  1. No tämähän kertoo vain siitä, että yhteiskunnan kuppaaminen on teidän hyväihmisten mielestä hieno ja hyvä asia. Selittää tukee kyllä esittämäsi taloudenpidosta laajemminkin.

  2. Juu olihan tuo tietenkin perussuomalaisilta populistinen ehdotus näin vaalien alla, kuten vasemman laidan kaupunginvaltuutetut kiirehtivät julistamaan.

   Valtiontaloutta sillä ei pyrittykään, ei tietenkään, pelastamaan.

   Sehän ei kuitenkaan ollut mikään kepun populistinen vaalitäky, kun Marinin hallitus päätti joulun alla maksuun tulevasta ylimääräisestä lapsilisästä.

   Eikä siinä mitään. Eihän tuo maksa valtiolle, eli meille veronmaksajille, kuin 112 miljoonaa euroa. Pikku rahaahan tuo on tälle hallitukselle.

 2. Helppoa – otetaan niiltä joilla on sillä tyhjästä on paha nyhjästä…
  Kokoomus voi näyttää esimerkkiä antamalla omiltaan…

 3. Johan tuo armoitettu pääministerimme taannoin Lappeenrannassa ponnekkaasti julisti, että seuraavien hallitusten tehtäväksi jää valtiontalouden kuntoon saattaminen. Kas kun oma hallituskausi on mennyt vain velkaa kasvattaessa.

  No edestään löytää, kun SDP on korkeintaan kakkosena kevään vaalien jälkeen ja kakkosellehan tuon valtiovarainministerin salkku yleensä lankeaa.

  1. Juha U,- Hyvin todennäköistä, että tekee siinä tapauksessa ”Soinit” ja lähtee kiertämään mualimaa.

   1. Aika todennäköistä Arvi todellakin on, että Marin ei jättämäänsä tunkiota ala siivoamaan. Joko noin kuten toteat tai sitten on Ursulan kanssa jo hyvissä ajoin sovittu pestistä EU:ssa.

 4. On kaksi tapaa paikata valtion taloustilanne:
  1. Enemmän tuloja
  2. Vähemmän menoja

  Ehdotan, että käytämme edellisestä listasta optiot 1 ja 2. Edelleen ehdotan, että annamme asiantuntijoiden tehdä vaikuttavuusarviot. Sen paremmin Marin, Orpo kuin Purrakaan ei ole tässä paras osaaja.

 5. Leikkaukset, samoin kuin veron korotukset, ovat olleet tuskallisia asioita kaikille hallituksille. Budjetin alijäämäsyyden pienentäminen vaikkapa vain yhdellä miljardilla eurolla on ollut työn ja tuskan takana.
  .
  Tässä mielestäni on hyvä leikkauskohde tulevalle hallitukselle.
  .
  ****
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f7c7d4f1-b629-4364-8c17-ed493762dde5

  Karttakuva näyttää: Näin paljon EU-komissio vaatii Suomea hoitamaan luontoa – seuraa miljardiluokan lasku
  ****
  Hoitakaamme luontoamme omilla ehdoillamme – kustannustehokkaasti.

  *

  Mielenkiintoinen tekstinpätkä Wikipediasta:
  .
  1960-luvulla elinkeinoelämän tukemiseen meni yhä runsas kolmannes kaikista menoista, jotka puolestaan olivat kaksinkertaistuneet 15 vuodessa. Koulutusmenot olivat kasvaneet ohi sosiaaliturvan näiden aiheuttaessa yhdessä kolmanneksen menoista.
  .
  1990-luvun alun laman aikana valtion menot olivat yli kolminkertaiset vuoteen 1967 verrattuna. Sosiaaliturva vei neljänneksen budjetista, kun koulutuksen osuus oli edelleen 15 prosentin tasolla. Terveydenhuoltomenot olivat nousseet koulutuksen ohi ja viisinkertaistuneet. Elinkeinoelämään meni enää viidennes valtion menoista.

 6. Ratkaisu on jo ovella. Seuraava hallitus Kokoomuksen johdolla leikkaa reilusti sosiaaliturvaa. Apupuolueiden kannattajat siitä eivät kyllä tule pitämään.

 7. Sosiaaliturvasta aivan liian iso osa on vain tulonsiirtoja asuntokeinottelijoille, tai työllisyyden hidasteita. Sietääkin leikata.

  Ei pelkoa että kukaan yrittäisikään ymmärtää että tämä on sekä pienen ihmisen että ison kansan etu. Popparit esiin.

Kommentoi