Itsekeskeinen tunnepiehtarointi on nykyinen ongelma

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2f12f807-5bd2-4479-80a1-cf9e307acec5

”Kolumni: Minne menit, oi tasapainoisten aikuisten aikakausi – modernit tunneorgiat tuhoavat nuorison”

Ukkola on jälleen aika oikeassa.

Itsekeskeinen tunteissa piehtarointi ja uhriutuminen eivät ole tervettä käyttäytymistä, vaan aiheuttavat ongelmia.

Kun aikuiset käyttäytyvät niin, aiheuttaa se nuorille ongelmia, mistä nämä aikuiset eivät ota mitään vastuuta, vaan syyttävät muita.

2 vastausta artikkeliin “Itsekeskeinen tunnepiehtarointi on nykyinen ongelma”

  1. Ukkola on joskus ihan terävä mutta nyt oli kyllä aika halpa juttu. Se, että pieni kourallinen ihmisiä tietystä ryhmästä on idiootteja, ei tarkoita että kaikki ovat.

    Eipä sillä, Ylen kolumnistikattaus kaipaisi kunnon vaahtopesua.

  2. Kyllä Ukkola ihan oikeaan ongelmaan mielestäni puuttuu. Nykyisin monet tuntuvat ajattelevan, ettei omia näkemyksiä tarvitse enää perustella empiirisillä tosiasioilla tai rationaalisesti. Riittää, kun tuntee jotain,esim. ”olen muun sukupuolinen” sanoo naispappi joka piirtää itselleen parran ja loukkaantuu ”sisareksi” kutsuttaessa tai ”minua loukattiin rasistisesti” kuten Valtaojan ”keskustelukumppani” tv:ssä. Muitakin esimerkkejä on paljon. Vastapuoli yritetään vaientaa leimaamalla hänet moraalisesti pahaksi ihmiseksi. Silloin itse argumenttiin ei tarvitse ottaa mitään kantaa. Keskustelu loppui vastapuolen uhriutumiseen ja Valtaojan leimaamiseen rasistiksi.

    Kenenkään tunteita ei voi kiistää ja vetoamalla ”pahaan mieleen” saadaan toinen vaiennettua.

    Syitä loukkaantua myös haetaan, puhutaan ”mikroaggressioista” silloin jos toiset eivät käyttäydy juuri niin kuin tällainen moralisti vaatii.

    Eiväthän kaikki tietysti noin käyttäydy, mutta monet kyllä ja tekevät sen varmasti julkiseksi jotta kaikki muut ihmiset varoisivat samaa jos eivät halua tulla somessa lynkatuksi.

Kommentoi