Jälleen muut joutuvat maksamaan myllyjen aiheuttamat kustannukset

https://yle.fi/uutiset/3-12649530

”Jopa 150 tuulivoimalaa joutuu odottamaan kytkentää valtakunnan verkkoon vuosia – tuulivoimabuumi toi sähköähkyn voimalinjoihin

Fingrid rakentaa kaksi uutta voimalinjaa länsirannikolta Etelä-Suomeen, mutta ne valmistuvat vasta 5–6 vuoden kuluttua. ”

Olisi täysin perusteltua, että myllyjen rakentajat maksaisivat myllyjen takia tarvittavat linjat eikä niitä maksatettaisi muilla.

3 vastausta artikkeliin “Jälleen muut joutuvat maksamaan myllyjen aiheuttamat kustannukset”

 1. Jo aiemmin Fingrid kertoi, että joutuu vahvistamaan linjoja nimenomaan tuulivoiman tuotannon valtavan vaihtelun vuoksi miljardeilla euroilla – tietysti meidän pussistamme.

  Tämä uusi tieto koskee vain sitä, että kun nyt niitä tuulivoimaloita nousee kuin sieniä sateella, niin Fingrid ei ennätä samaa tahtia rakentamaan uusia korkeajännitteisiä siirtolinjoja etelään, jossa pääosa sähköstä kulutetaan.

  Me tavalliset suomalaiset olemme taas maksumiehinä idioottimaisuuteen – ja moneen kertaan.

 2. Ei pelkästään linjojen rakentaminen riitä.
  Pitää rakentaa lisää voimalaitoksia, jotka toimivat tyvenelläkin. Näiden voimalaitosten (tarkoittaa Suomessa ydinvoimaloita) yhteenlaskettu teho tulisi olla sama kuin 150 tulimyllyn yhteenlaskettu teho.
  *

  ”Jopa 150 tuulivoimalaa joutuu odottamaan kytkentää valtakunnan verkkoon vuosia – tuulivoimabuumi toi sähköähkyn voimalinjoihin”

Kommentoi